5 תשובות
אי אפשר
אולי תגידי למה את נמנעת משמנת מתוקה?
כי טכנית מכינים קצפת משמנת מתוקה
)קצפת מביצים שונה לחלוטין)
שואל השאלה:
אמא שלי אלרגית לאחד המרכיבים ואני ממש רוצה להכין בשבילה
את יודעת מה זה זביונה? זה שונה מקצפת כמובן, אבל המרקם גם מאוד נעים ודומה (יותר טוב לדעתי אפילו) ומסורתי לאכול את זה עם תותים.

מצרף מתכון שלי:

רכיבים:
על כל חלמון ביצה - כף סוכר, כפית משקה אלכוהולי חזק (ברנדי \ רום \ יין פורט \ יין מרסלה.. אם אין או לא רוצים לא חייב, הם פשוט נותנים מעט טעם. אפשר לשים גם נותני טעם אחרים כגון גרידת תפוז, תמצית וניל, אפילו מי ורדים. אפשר גם לא לשים נותן טעם בכלל - הטעם נהדר גם בלי דברים נוספים מלבד חלמון וסוכר)

אופן הכנה:

שמים מים רותחים עד לבערך חצי גובה של סיר, או פחות, ונותנים להם לרתוח על הכיריים.
בקערה (עמידה לחום גבוה!) או סיר, קטנים מעט מהסיר עם המים הרותחים (יכולים לשבת בו בלי ליפול אם שמים אותם עליו אבל התחתית שלהם לא תיגע במים הרותחים) שמים את החלמונים והסוכר, ומקציפים מעט.
לאחר בערך דקה - שתיים של הקצפה מעבירים אותם אל מעל המים הרותחים, טכניקה שנקראת "באן מרי".
כפי שציינתי קודם - הסיר או הקערה של החלמונים צריכה להיכנס לסיר הרותח ולשבת בו בלי ליפול עמוק מדי לתוכו, בלי לזוז באי יציבות ובלי שהיא תיגע במים הרותחים. העניין הוא שאנו רוצים חום מבוקר על החלמונים - מהאדים - ולא מגע מים רותחים, שיהפוך את העניין לביצה מקושקשת תוך דקה וחצי.
בכ"מ, ממשיכים להקציף את החלמונים והסוכר מעל המים הרותחים במשך עוד בערך 10 דקות, עד שיש לך קציפה תפוחה מאוד, ששומרת על הצורה שלה באופן יחסי והיא די חמה מהאדים.

טובלים בזה תותים וכל פרי אפשרי בערך. אחד הדברים הכי טעימים שקיימים, בתאבון.
יש שמנת צימחית ויש שמנת חמוצה גם אפשרות