11 תשובות
להקציף את הלבן של הביצה ולשים סוכר או אבקת סוכר
לא בטוח ראיתי שעושים את זה בתוכנית טלויזיה..
שואל השאלה:
מה הלבן של הביצה?
אנונימי
המכתון!
ואם את רוצה יותר קל:
מפרידים את החלמונים מהחלבונים
ומקציפים את החלבונים עם סוכר עד שנהיית קצפת.
מהלבן של ביצה
רק הלבן!
בלי הצהוב
שואל השאלה:
זה מתכון טוב? שאני לא סתם יעשה את זה
אנונימית
ניראה לי שכן
כי ראיתי שבטלוויזיה בתוכניות בישול מכינים ככה קצפת
מספר דגשים:
הכלי בו את מקציפה צריך להיות יבש לגמרי לפני הוספת החלבונים.
את הסוכר יש להוסיף בקילוח דק לאט לאט.
רצוי שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר.
לא להתייאש - לאחר חמש-עשר דקות (במכשיר חשמלי, כמובן) זה יקרה.
אני רוצה להכין קצפת ואין לי שמנת מתוקה.. ולפי מה שהבנתי זה מסוכן לאכול את הביצים חיות.. מה לעשות?
אנונימית
קצפת מחלבונים זה שונה לגמרי מקצפת שעשויה משמנת מתוקה.
את הקצפת מחלבונים את צריכה לאפות בתנור מינימום שעה כדי שהיא תיהיה אכילה וללא חלבונים חיים.
דרך אגב קוראים לזה קצף.
אני אופה מלא קינוחים, ועד היום לא מצאתי דרך להכין קצפת ללא שמנת.
חוץ מזה- זה מסובך. אם הקצף נשבר לך אז המרקם יהיה כמו מים בערך.
אני ממליצה לך לקנות שמנת מתוקה (אם את רוצה פרווה ניתן להשתמש בצמחית)
לכל אלה שאמרו שקצף חלבונים הוא כמו קצפת שמנת- אתם טועים זה שונה.
מקווה שעזרתי
קצפת מחלבונים וקצפת שקונים בסופר זה מאוד שונה, כמובן שקצפת מחלבונים הרבה יותר בריא לגוף, לאכול ביצים לא מבושלות זה לא טעים אבל זה מאוד בריא, אני הכנתי קצפת מביצים וסוכר וזה יצא פשוט טעים כל כך