3 תשובות
מרכיבים:

1.5 קילו תפוח אדמה - קלופים וחתוכים לרבעים

1 רוזמרין - עלים של ענף בינוני

1 שום (ראש) - קלוף וקצוץ דק

0.5 קילו שומן אווז - קפוא ופרוס לדפים דקים.

שמן זית

מלח גס

פלפל

פפריקה מתוקה





אופן ההכנה:
משמנים קלות בשמן זית תבנית בגודל הולם. מסדרים בה שכבת דפי שומן ועליהם מסדרים את רבעי תפוחי האדמה. תפוחי אדמה בינוניים ניתן לחצות ואפילו להותיר שלמים. מזליפים על תפוחי האדמה מעט שמן זית. מתבלים במלח גס, פלפל, פפריקה. זורים על תפוחי האדמה מחצית מכמות עלי הרוזמרין ומחצית מכמות השום. מכסים את תפוחי האדמה בשכבה נאה של דפי שומן.
אופים חצי שעה בתנור שחומם ל 200 מעלות.
מוציאים התבנית, הופכים את תפוחי האדמה, זורים עליהם את ייתרת הרוזמרין והשום ומחזירים לתנור לחצי שעה נוספת.
מוציאים התבנית בזהירות. בעזרת כף עץ מערבבים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לחצי שעה נוספת, כאשר מדי פעם מערבבים.
התוצאה הסופית תהיה תפוחי אדמה שחומים ומדיפים ניחוחות מטריפים ובינהם חתיכות שומן פריך, שמשדרג את המנה לגבהים מסחררים.
אפשר להכין את המנה עם דפי שומן חזיר. היא תהיה טעימה לא פחות.
nana 10
אנונימית
מערכת סטיפס
עושים תערובת של שמן זית פפריקה, שום יבש ותבלינים אחרים בהתאם לטעם האישי + אבקת מרק במידה ויש ורוצים, שמים בסיר או קערה, מערבבים עם פלחי תפוחי אדמה עד שהם מצופים בתערובת, שמים בתבנית צלייה וצולים בתנור כשעה בטמפרטורה של 180 מעלוץ
אברהם שרם מומחה סטיפס
באותו הנושא: