6 תשובות
אם את עושה בתנור אז לבשל מראש את התפוחיי אדמה לסנן
לקחת בקערה מרק עוף שמן כורכום לישפוך על התפוח האדמה טיפ -שים תבלין שאוורמה או תבלין של גריל עוף יצא טעים
אפשר גם בלי תנור - מטגנים בסיר בצל שהוא מזהיב שמים את התפוחיי האדמה ושמים מעט מים כל פעם עד שמתבשל התפוח האדמה (חותכים לקוביות יפות)
אם אוהבים אפשר להוסיף עוף וכרפס
בתאבון
אכן מה שעושה את הצבע זה תבלין הכורכום.
ד״ר ענת פלדמן מומחית סטיפס
אבל איך מכינים?
אם הכוונה לתפוחי אדמה מבושלים ניתן לעשותם כך:
לחתוך תפוחי אדמה לפרוסות בעובי בינוני, לחמם בסיר מעט שמן או חמאה, להשקיף בצל (לא חובה), להוסיף את תפוחי האדמה ולהקפיץ מעט. להוסיף מלח לפי הטעם וכפית שטוחה של כורכום, לכסות במים, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה. לא לבשל יותר מדי כי אז יוצא פירה. להעביר למסננת ולהגיש.
אנונימית
מתכון מאוד טעים שאמא שלי עושה.
תקלםי תפו"א ותחתכי אותו לחצי ואז לאוד חצי (או משהו בסיגנון) תכיני בקערה כורכום (בערך כף), מיץ לימון (תסחתי לימון), ועוד תבלינים לפי הטעם. אני ממליצה גם קצת מיונז כדי שזה ימרח.
אז תמרחי את התפו"א בכורכום עם התבלינים ולתנור עד שהתפו"א מתרכך ולא קשה.
בתאבון:)
כמה שמן להוסיף?