7 תשובות
בקמח תפוחי אדמה אפשר להשתמש במקום קמח רגיל. קמח עמילן משתמשים להסמכה של רטבים, מרקים
עמילן תפוחי אדמה - קורנפלור.
עומרי
קורנפלור=קמח תירס
אנונימי
קמח תפו"א ועמילן תפו"א זה שני שמות של אותו דבר.
בניגוד לתירס- קורנפלור=עמילן תירס. אבל קמח תירס זה תירס טחון (בצבע צהוב)

עודד פישר
אופה קונדיטור
עודד פישר מומחה סטיפס
לא מסתדרת לי התשובה של עודד: באתרים בחו"ל כתוב בפירוש שקמח תפוחי אדמה (potato flour) הוא ממש לא עמילן תפוחי אדמה (potato starch). מישהו בר סמכא יכול לבאר?
מיכאל
עמילן תפוח אדמה וקמח תפוחי אדמה זה לא אותו דבר.
קורנפלור = קורן זה תירס. פלאור זה קמח, מכך יוצא שקורנפלור זה קמח תירס
אפי
בעקרון: קמח הינו חומר הגלם ( חיטה, תירס, תפוא או כל חומר גלם אחר טחון לאבקה )

קמח מלא מכיל גם את הקליפה ולכן הוא כהה יותר ומכיל יותר סיבים תזונתיים.
כל אחד מחומרי הגלם האלו שהם זרעים מכיל עמילן ( שהוא חומר התשמורת של הזרע) באחוזים שונים ובנוסף מכיל גם שומנים חלבונים, סוכרים נוספים וכן מינרלים.
מכל אחד מהם ניתן לטחון לקמח (לשימוש למאפים שונים) ומהקמח הזה להפיק את העמילן. (שמשמש יותר להסמכה )
בתפוח האדמה שני התוצרים דומים מאוד כי תפוח האדמה עשוי ברובו מעמילן וכמעט שאין בו חומרים אחרים.
מכאן: קורנפלור הוא כמעט רק עמילן המופק
מהתירס בעוד קמח התירס מכיל גם עוד רכיבים הנמצאים בגרעיני התירס. הצבע והמרקם של קמח התירס יושפע מסוג התירס, אופן הטחינה והאם מכיל גם קליפות.