5 תשובות
אנה שלום
זה תלוי אם את אוהבת פסטה "יבשה" או עם הרבה רוטב,
לדוגמה אצלי הילדים אוהבים הרבה רוטב, אז אני מכין להם כ- 250 /300 גרם רסק בריכוז של 22bx
לחצי חבילה, כלומר כ-250 גרם פסטה,
אני מציע לך לקנות רסק בקופסת שימורים גדולה אבל לא של השופר סל מכיוון שהרסק חמוץ מאוד ותצטרכי להוסיף סוכר,
יש רסק עגבניות שהסוכר כבר בפנים וזה ממש יותר נוח.
בהצלחה.
עדיף להשתמש בעגבניות מרוסקות ולא רסק. רוטב עשיר יתקבל מקופסא של 280 גרם נטו. או חצי קופסא של 800 גרם ברוטו. תיבול כמו שום בצל אורגנו/בזיליקום מלח ופלפל יתקבלו בשמחה
בתאבון
רוטב עגבניות לפסטה עם רסק עגבניות בלבד זה לא טעים.

רוטב טוב נעשה עם עגבניות מרוסקות ואפשר להוסיף לו רסק אם רוצים.
הוא נשמר היטב במקרר ל-4 ימים.
הנה קישור למתכון קל
הרבה שנים אני תלמיד של תזונה נכונה ובריאותית בהסתמך על עבודות מחקר ונסיון אישי רב והדרכה תזונתית קפדניים.

מבחינה בריאותית פסטה היא מקמח חיטה ולכן יש להתייחס אליה כאל דגן.
דגן מעוכל בפה ע"י הרוק שהוא בסיסי מבחינה כימית, וכך עליו להגיע מעוכל למחצה לקיבה, ללא חומציות.

העגבניות הינן חומציות מבחינה כימית.
חומציות מתנגשת עם בסיסיות ויוצרת גזים וחום.

זו הפרעת עיכול שאם מתמידים בה לאורך זמן - מסייעת לפיתוח מחלות שונות בגוף האדם.

זה שמישהו המציא מתכון ששמים רסק עגבניות על דגנים (מבורות תזונותית), אינו אומר שצריך להמשיך במנהג הזה.

אבל את חופשיה מבחינתך לנהוג כרצונך.

התשובה הנכונה מבחינה תזונתית היא 0 גרם רסק עגבניות.


בהצלחה
שוקי וייס- יועץ משפחתי
פרט, זוגיות, הורות

2 כפות, הנה מתכון מלא ל500 גרם פסטה
מתכון קל