4 תשובות
ראה טיפים בתגית "פסטה, מתכונים".
מערכת סטיפס
הנה מתכון טוב וקל
מתכון קל לפסטה.
חבילה פסטה מוכנה לפי ההוראות. (עדיף לבשל טיפה פחות ממה שכתוב. כי אתה מוסיף לבשל אותה ברוטב אז כדי למנוע שהיא תהיה רכה מידי תבשל 80% ממה שכתוב בהוראות.
רסק.
שום
בצל
אורגנו
עגבניות קוביות או מרוסקות (אפשר מקופסא)
בזיליקום (אם אפשר טרי יותר טוב)
כפית סוכר (בהתאם לכמות העגבניות. אם אתה מוסיף הרבה עגבניות אז כפית אחת. אם פחות אז חצי כפית מספיקה)

פשוט מטגנים בצל ושום עד שמזהיבים. מוסיפים אורגנו
מוסיפים 2 כפות רסק. מערבבים. מוסיפים את העגבניות. כפית סוכר.
הסוכר מאזן את החמיצות של העגבניה. הוא לא יהיה מורגש בטעם.
מוסיפים את הבזיליקום.
ואז חצי כוס מים ומערבבים. מבשלים 3..4 דקות ואז מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת ממש באה טוב על הפסטה.
אפשר להוסיף לטיגון הבצל פטריות אם אתה אוהב. או זיתים שחורים יחד עם העגבניות.
תהינה!
יש לי מתכון מצוין לרוטב שמנת, עגבניות מיובשות ורוקפור, מתאים לפסטה. זה מתוך האתר של Rest:

1 בצל אדום קצוץ דק ( 200 גרם)
100 גרם חמאה מלוחה
200 גרם עגבניות מיובשות חתוכים לסלייסים
1.5 ליטר שמנת מתוקה
350 גרם רוקפור
מס' עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
בסיר בינוני, להמם את החמאה בסיר, לבשל את הבצל עד ששקוף ורך.
להוסיף את העגבניות המיובשים והטיבול ולבשל עד לקבלת עיסה.
להוסיף את השמנת ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הרוקפור ולבשל עוד מספר דקות.
באותו הנושא: