10 תשובות
משה קיבל את התורה שבכתב שזה לוחות הברית, ויש אומרים שאלוהים נתן לו גם את התורה שבעל פה, לא ממש הבנתי איך זה עבד אבל זה מה שהבנתי
מה זה התורה שבעל פה
אנונימית
שואל השאלה:
^^
האם יש מקום אחד שבוא התורה שבעל-פה מוזכרת בתורה הרגילה?
אנונימי
שואל השאלה:
^^
פירושים של התורה, או... תרמית?
אנונימי
אין לי מושג. התורה שבעל פה היא הסבר לאיך לקיים מצוות, והתורה עברה מפה לאוזן, מאב לבן במשך דורות עד שכתבו את כולה בששת סדרי המשנה.
"משה קיבל את התורה שבכתב והתורה שבעל פה מופרדות לגמרי. אך ה' רמז את כל הלכות התורה שבעל פה בתוך התורה שבכתב" (כאילו תושב''ע זה פירושים לתנ''ך- תושב''ע מבוסס על התנ''ך)
מגוגל d:

^אני 100% בטוח שהתורה לא עברה מפה לאוזן, במיוחד לא מתקופת הר סיני (כמו שחלק מהמשתמשים כאן טוענים)
התורה שבעל פה עברה מפה לאוזן עד שנכנבה בששת סדרי המשנה, אתה מוזמן לבדוק אותי:)^
דיברתי על התורה, לא על פירושים אליה
בספר ויקרא (כו, מו) נאמר: אֵלֶּה הַחֻקִּים וְהַמִּשְׁפָּטִים וְהַתּוֹרות אֲשֶׁר נָתַן ה' בֵּינוֹ וּבֵין בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּהַר סִינַי בְּיַד משֶׁה.
המילה תורות כתובה בלשון רבים, כלומר שתי תורות ניתנו למשה בהר סיני.
יש כאן רמז לקיומה של תורה שבעל פה.

מלבד זה, כשקוראים את התורה רואים שבחלק מהמצוות היא מתבססת על ידיעות שמוכרות למקבלי הציווי, ועליהם התורה מתבססת.
למשל, בתורה שבכתב כלל לא מוזכר אופן הנישואין, הוא מוזכר כבדרך אגב למצוות הגירושין.
כלומר, התורה שבכתב מבוססת על תורה שבע"פ קדומה שמוכרת למקבלי התורה הכתובה. המצוות בתורה הכתובה מרחיבות את הידוע מקדמת דנא ולא מנסחות את כל הידע מן היסוד.
שואל השאלה:
^
אם תלך לגוגל ותחפש תורות פירוש אתה תראה שתורה זה לא רק ספר, תורה בעברית זה גם חוקים, אז קיבלנו שתי תורות, את התורה ואת תורת החוקים של אלוהים (עשר הדיברות)
אנונימי