3 תשובות
לפני הטיגון, המליחי את החציל קודם והניחי בשמש, במסננת, לחצי שעה. אז להרתיח שמן במחבת ולטגן, מבלי לשטוף מהמלח.
לא מוסיפים שמן במהלך הטיגון.
בסוף הטיגון, לאחר שהוצאת את החציל מהמחבת, לספוג את השמן בעזרת נייר סופג.
מערכת סטיפס
לפרוס את החצילים, לזרות מלח גס,
להניח במסננת מעל כלי קיבול למשך הלילה.
בבוקר ל"סחוט" ביידיים את פרוסות החצילים
ולטגן, להניח על ניר סופג כך כמעט ולא נספג שמן בכלל בחציל.

דרך נוספת: לטבול את החציל בחלבון ורק אז לטגן.

אפשרות נוספת: לא לטגן למרוח מעט שמן זית על החצילים לפזר מלח גס ולהשחים אותם בתנור - אנטיפסטי, יוצא טעים וכמעט ללא שמן.
אתי
אני משתמשת בסירים מיוחדים שנקראים סירי GCC שבהם מטגנים בלי שמן (אין להם ציפוי) ומבשלים ירקות בלי מים לשמור על ויטמינים ומינרלים.
אבל הטיגון בלי שמן מדהים!
ענבל
באותו הנושא:
אולי תאהב גם את: