7 תשובות
תקחי את החלק הלבן של הביצה שימי במיקסר ובהדרגה כל פעם כפית סוכר
M.F
שואל השאלה:
יש אפשרות להקציף ביד?
כמה זמן זה יקח?
אנונימית
זה לא יצא קצפת, אבל זה קציפת חלבון ולדעתי זה אפילו יותר טעים הרבה יותר בריא.
תפרידי את הלבן של הביצה מהצהוב (חשוב שלא תהיה טיפה אחת של צהוב) ותקציפי, אחרי כמה זמן תוסיפי סוכר ותמשיכי להקציף עד שזה נהיה סמיך כזה
וזה חשוב שלא יהיו שם טיפות מים, תעשי את זה בכלי יבש.. אחרת זה לא עובד, מניסיון
שואל השאלה:
ניתן להקציף ביד?
אנונימית
זה לא ייצא קצפת כי קצפת זה שמנת מתוקה
אבל מחלבון וסוכר עושים מרנג ואפשר גם לעשות נשיקות
שואל השאלה:
זאת בערך הכוונה לא ידעתי איך להסביר ולהגיד שזה מרנג.
אנונימית
קודם כל כ-מ-ו-ב-ן שאפשר להקציף ביד! מה חשבת שעשו כל הטבחים מאז ומעולם לפני שהמציאו את המקצפות החשמליות למיניהן? כל מה שאת צריכה זה מטרפה וכלי בתוכו את מקציפה.
טיפים להקצפה חזקה:
- הפרדה טובה של הביצים - מעט חלמון בחלבון (יעני טיפה של צהוב בלבן) וזה עלול לדפוק לך את הקצף.
- מומלץ להשתמש בביצים כמה שיותר קרות - ביצים, חלבונים הישר מהמקרר. מבטיח קצף חזק ויציב
- לאחר שהתחיל להווצר קצת קצף את מוסיפה כל פעם מעט סוכר, לא הכל בבת אחת כי זה 'יפיל' לך את כל הקצף.. כל פעם כפית שתיים תוך כדי הקצפה
- שני תוספים שמחזקים את ההקצפה - נגיעה של מלח. זה לא יורגש בטעם אבל יחזק את הקצף או נגיעה של מיץ לימון. אלה 'סודות סבתא' שמבטיחים קצף חזק ויציב.
לטרוף חזק ובקצב עד שתגיעי לרמה שאת צריכה - את ממש לא חייבת מקצפה חשמלית, ביד זה עובד מעולה!