9 תשובות
אין חלופה למשטרה אבל הם צריכים להתחיל להתנהג כמו בני אדם נורמלים ולהפסיק עם ההתנהגות הזאת
אני מאמין שאין צורך במשטר כל כך מוגזם
כמובן שצריך שוטרים, אבל לאכיפה של שיט רציני- רצח גניבות ודברים כאלה, לא שוטר בלי בגרות שיורד על ילדה בת 13 ודופק לה קנס של 700 שקל אחרי שהיא הסבירה לו בדמעות שהמשפחה במינוס, כי הכלב שלה חירבן משהו בגדול של נמלה
שואל השאלה:
אז כאילו המטרה של התנועה הזו היא להשאיר את המשטרה אבל לשנות חלק מהדברים במשטרה?
אנונימית
אני לא יודע מה המטרה המדויקת של התנועה, אני יודע שכיום המשטרה לא עושים את מה שצריך ורובם אם לא כולם זבלים שמשחקים אותה חזקים על אנשים אחרים
שואל השאלה:
זה מה שאני שואלת אנחנו פשוט אומרים שהמצב כרגע רע ואנחנו רוצים לשנות כל מיני דברים במשטרה?
אנונימית
המון דברים במשטרה**
אני לא מכיר את הדעות של אחרים, זו דעתי האישית לגבי המשטרה והמצב איתה בארץ ובעולם.
שואל השאלה:
אני תומכת ברעיון הכללי ואני בסך הכל מנסה ללמוד עוד כי המטרה לא הייתה לי ברורה
אני לא מבינה מה זה נותן לך לצאת על מישהו שרק מנסה ללמוד ולהבין אבל בסדר

אני יודעת את כל מה שכתבת כי כמו שאמרתי אני תומכת במה שהתנועה מנסה להגיד, השאלה שלי הייתה מהי המטרה הסופית
אנונימית
בגדול האג'נדה של ה־blm היא להפנות תקציבי משטרה לדברים כמו שירותים חברתיים, שיקום אסירים, כו' כו'. הרוב לא בעד פירוק המשטרה אלא בצמצום משמעותי של סמכויותיה. אין תמימות דעים לגבי איך זה יבוא לידי ביטוי בפועל, אבל אחד הרעיונות הוא לצמצם מעורבות משטרתית בסיטואציות לא־אלימות.
בבריטניה למשל, רוב השוטרים מסתובבים בלי נשק חם, ורק אם יש בלאגן רציני קוראים ליחידה חמושה.

///

דעתי לגבי ארה"ב: רעיון מטופש לשים שוטרים לא חמושים במדינה שבה כל אזרח ופושע חמוש. עיקר הבעיה היא החוק המפגר שכולם יכולים לשאת נשק. השוטרים נהיים הרבה יותר לחוצים וכתוצאה מכך גם יותר קשוחים ואלימים. זאת פשוט המציאות. אפשר לצעוק עליהם שיפסיקו להיות אלימים אבל ברור שזה סתם מגוחך. המשטרה צריכה לאכוף והיא תמשיך לאכוף. זה כמו עם הפגנת האתיופים בזמנו, זה לא ששוטרים יפסיקו לאכוף פתאום. אני גם לא חושב שכל הרג של אפרו־אמריקני בידי המשטרה נובע מגזענות. זה קצת כמו הפגנת האתיופים. אנשים הופכים פושעים ואנסים למרטיריפ רק כי יש להם צבע עור כהה. נשמע לי הרבה יותר גזעני.

דעתי בכללי: מהיכרותי האישית את המשטרה הישראלית במשך שנתיים, אנשים סתם בכיינים. כל היתקלות של אזרח עם המשטרה היא היתקלות שלא הייתה אמורה לקרות בעולם מושלם, אולי חוץ מאבידות ומציאות, אם מאבדים דברים בעולם כזה. דא עקא, הרבה היתקלויות משאירות אזרחים עם טעם רע בפה כי זה פשוט מה שיש. אף־אחד לא שמח לקבל דו"ח, גם אם הוא מוצדק.

רוב ככל השוטרים שאני מכיר (שזה מספר כמעט תלת־ספרתי) הם בסדר, אולי חוץ משניים שהם כן מקצועיים אבל גם די קטנוניים. שוטרים מוותרים המון על דו"חות. שוטרים מעלימים עין מדברים שאזרחים עושים שטכנית הם לא בסדר (כמו לשתות בחוץ בשעה מאוחרת למשל) אבל לא גורמים לבלאגן. שוטרים הם בני־אדם והם לא באים לעבודה כדי למרר לאנשים את החיים.

אגב, בישראל שונאים ערבים. גם שוטרים נלחצים מערבים וחושדים בהם יותר. הרבה יותר מאשר שוטרים בארה"ב באפרו־אמריקנים. למה אנחנו לא יורים בהם? התשובה פשוטה וכבר הוזכרה למעלה.

///

acab זאת אמירה מוגזמת, אבל יותר מזה, היא מעודדת תרבות של שנאה כלפי המשטרה ואי־קבלת מרות. אם שוטר עוצר אותי לאיזה צורך אני אגיד לו שלום אדון שוטר מה קרה אדון שוטר סבבה אדון שוטר. אם אתחיל להתווכח איתו כדי לחוש איזה גנגסטר מהארלם לא הועלתי בכלום (סוד: אם מנסים לעצבן שוטרים הם מתעצבנים בחזרה).

לדעתי זה גם מה שקורה עם האפרו־אמריקנים בארה"ב. מגיל אפס הם גדלים בתרבות של acab ואז כל הזמן רבים עם שוטרים, כי לא באמת אכפת להם מהחוקים או מהמשטרה. זה סוג־של מעגל קסמים. בכל־מקרה זאת אחת מהסיבות לרמת הפשיעה הגבוהה בקרב המגזר הזה.

///

אם את מדברת על פקחים/שיטור עירוני, שילכו להזדיין. אף־אחד לא אוהב אותם וגם לא הכחולים.