16 תשובות
אין לי מושג כמה זמן צריך, אבל מה שכן-תבשלי את זה טוב טוב!
שמעתי שבימינו יש בתירס-המון, אבל המון המון תולעים וחרקים!...
בתאבון=)
שואל השאלה:
wtf לגמרי לא הלחצת אותי. איך אני אוכל עכשיו? XD
אנונימי
עדיף תירס משקית. כי הקלחים מלאים בתולעים קטנים.
8-10 דקות, לכבות הלהבה ולהשאיר עוד כ 5 דקות, מכסה סגור למחצה.
אפשר עם קליפה, אפשר בלי.
מה שכן, אכן קלחי התירס מלאי תולעים.
הבישול זהה בשניהם.
בתאבון!
סליחה, ברחה שורה-
כדאי תירס משקית, הבישול זהה בשניהם.
מקלפים את העלים החיצוניים ושוטפים את התירס.
משרים חלק מהעלים החיצוניים בחומץ לכ-10 דקות ובודקים שאין עליהם חרקים שחורים או ירוקים.
מכניסים הכל לסיר מים רותחים עם מעט סוכר (עצה שראיתי בספר בישול צרפתי), הסוכר עוזר לריכוך התירס ומוסיף טעם. גם בישול העלים תורם לטעם התירס.
מבשלים 10 דקות לא הרבה יותר כי בישול יתר יגרום להתקשות.

לפני שכולים אפשר לחתוך חלק מהתירס בעזרת סכין ולבדוק מדגמית שאין חרקים מתחת לגרגרים.
בתאבון.
בישול בין חצי שעה לשעה וחצי ללא קליפה עם מלח. תלוי בזן ובטעם הרצוי ובעיקר אל תבנה על עצות מנשים.. זה ייגמר רע... (סתם 0:-)
אופיר נבו מומחה סטיפס
תירס עדיף לבשל בסיר לחץ למלא חצי סיר 6 ליטר במיים להוסיף 3 כפות מלך
ולבשל במשך 12 דקות כמובן לקנות סיר בטוח בהום סנטר או באחד הרשתות המומלצות
לי יש סיר אווינוקס תוצרת פורטוגל שעושה את העבודה מצויין
כמובן שיש אפשרות בסיר רגיל סיר גדול כגון סיר קוסקוס או פסטה אבל אז זמן הבישול הוא פי 3
כפי שאני מכירה את הילדים שלי כאשר מתחשק להם הם רוצים מיידי וזאת ניתן לעשות רק בעזרת סיר לחץ.

מינה
הבישול כ- 15-20 דקות, מומלץ לבשל עם התירס גם כמה עלים שלו - זה מוסיף לטעם אבל יש להקפיד לא חוזר לא להוסיף למי הבישול מלח שכן כך יצא התירס קשה. - מלח מוסיפים אחרי כן כאשר אוכלים את התירס
אברהם שרם מומחה סטיפס
אין תולעים בקלחי תירס.
דור
רציתי לתת 5 כוכבים לאברהם שרם אבל לא ידעתי איך לוחצים אז יצא לי אחד ועכשיו אני לא מצליחה לבטל!
נועה
אני אוהב יותר את התולעים במיוחד כאשר מוסיפים סוכר
כאשר מוציאים ממתינים שיתקרר מעט מתיזים מעט לימון
יוצא חמוץ מתוק כאילו הייתם בשנחי משהו משהו
עמיחי
מעולם לא נתקלתי בתולעים בתירס. למה ליצור פאניקה?
תולעת ספרים
גם אני לעולם לא נתקלתי בתולעים בתירס. אני מכירה המון גידולים, תירס הוא לא אחד שנוטה למשוך תולעים. כרוב, כרובית, ברוקולי, תפוחים, שזיפים אלה כן.. אבל לא תירס
מירי
מאיפה נמצאתם תולעים?
דני
התולעים זה שטויות ואפילו אם היו במים הרותחים הם לא ישרדו - יש לבשל 5 דקות - לא יותר - אחרת מרבית הערכים התזונתיים יעלמו וגם הטעם יפגע - בצפון מדינת ניויורק יש שדות תירס - המקומיים נוהגים לקנות תירס ישירות מהשדה לקחת אותו הביתה ולבשל אותו בישול מהיר במים רותחים כ- 2 דקות - הטעם מדהים
רון פלדמן