6 תשובות
מאפה בצל ופטריות:
מצרכים
החומרים (תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ):
1/4 כוס כפות שמן זית
4 בצלים, פרוסים דק
2 כרישות, פרוסות
750 גרם פטריות טריות, פרוסות
3 כפות רוטב טריאקי
750 גרם (1 גביע) גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
200 גרם (1 חבילה) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
100 גרם (1 חבילה) פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
4 ביצים
1.5 כוסות קמח תופח
1/4 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
1/4 כוס עלי ריחן טריים, קצוצים
2 כפיות אורגנו יבש
2 כפיות בזיליקום יבש
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית (לשימון התבנית)
1/4 כוס פירורי לחם


אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
2. מחממים את שמן הזית במחבת עם שוליים מוגבהים, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים, עד שהפרוסות מתחילות להזהיב.
3. מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים קלות, מבלי לחרוך. מוסיפים את רוטב הטיריאקי, מערבבים ומסירים את המחבת מהאש.
4. מערבבים בקערה את הגבינה לאפיה, מחצית מפתיתי העמק והפרמזן (שומרים מחצית מהכמות להקרמה), הביצים, הקמח התופח ועשבי התיבול.
5. מערבבים פנימה את הבצל והפטריות המטוגנים, ללא הנוזלים שהצטברו במחבת. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
6. משמנים את התבנית במעט שמן זית, מפזרים את פירורי הלחם ומנערים קלות מצד לצד, לכיסוי אחיד של תחתית ודפנות התבנית.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את פתיתי הגבינה ששמרנו ואת שארית פירורי הלחם.
8. אופים במרכז התנור למשך כ-35 דקות, עד שהמאפה זהוב מלמעלה ויציב.



טארט קיפוד שוקולד:
צרכים
מספר מנות: מתאים ל-10 טארטלטים בקוטר 9

1. מצרכים לבצק:
1/4 כוס סוכר
100 גר' חמאה
1 חלמון
1/2 1 כוס קמח
1/2 כפית א. אפיה

2. קרם שקדים:
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר
100 גר' א. שקדים (שקדים טחונים)
50 גר' קמח
2 ביצים

3. שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד
אופן ההכנה
1. מערבבים חמאה וסוכר במהירות איטית-בינונית.
2. מוסיפים חלמון ושאר היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ומפסיקים.
3. מניחים 1/2 שעה במקרר ועובדים.

1. מקציפים עם וו גיטרה חמאה וסוכר 3 דקות מוסיפים ביצה אחר ביצה.
2. מורידים למהירות 1 ובסוף מוסיפים את הקמח וא. שקדים.

אופן ההכנה:
1. מרתיחים שמנת מתוקה.
2. שופכים לשוקולד המריר ומערבבים עד קבלת קרם ג'אנש.
3. מקררים עד חום שפתיים

סלט בורגול בגבינת עזים וירק פריך:
מצרכים
מספר מנות: 4



1 כוס בורגול
1/2 כוס עלי סלרי
180 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
1/4 שורש סלרי נקי וקלוף
1 גזר גדול
1/2 קולרבי קלוף ונקי
1 קוביה 3 ס"מ על 3 ס"מ של שורש פטרוזיליה
1/2 סלק גדול קלוף ונקי
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
1 כפית סומק
1/2 כפית שטוחה של גרגירי שומר קלויים, גרוסים גס
אופן ההכנה

1. מעבירים את הבורגול לכלי אטום ומשרים במים פושרים בגובה 2 ס"מ מעל הבורגול למשך שעה. מסננים היטב במסננת, סוחטים קלות ומעבירים לקערה.
2. חותכים את עלי הסלרי לרצועות עדינות.
3. חותכים את גבינת הפרומעז לקוביות קטנות בעזרת סכין חלקה הטבולה בכוס עם מים רותחים.
4. חותכים את שורש הסלרי, הגזר, הקולרבי, שורש פטרוזיליה והסלק החי לקוביות של חצי ס"מ.
5. מוסיפים את הירקות מעל הבורגול ומתבלים ב-2 קורט מלח וכף שמן זית, קורט פלפל שחור גרוס, סומק, הפרומעז וגרגירי השומר הגרוסים.
6. מערבבים את הסלט, מעטרים את בעלי הסלרי החתוכים ומגישים קר.

מילקשייק!:
צרכים
זמן הכנה: 1-2 דקות

מספר מנות: כוס אחת:)

8 תותים שטופים

1 בננה קלופה

חצי אגס שטוף

2 כפיות סוכר

יוגורט/3 כפות גלידת וניל קרה

חלב



בלנדר

כוס

קשית

8 קוביות קרח

אופן ההכנה
שוטפים היטב את 8 התותים וחצי האגס.

לאחר מכן, לוקחים בלנדר ושמים את התותים האגס

והבננה.

מפעילים את הבלנדר ואז מוסיפים בהדרגה

את כפיות הסוכר והיוגורט/גלידת וניל וגם את

החלב ואת הקרח (:

כשבמקבלים עיסת משקה מפסיקים את הבלנדר,

ומוזגים לכוס, ומוסיפים קשית.

מי שרוצה, יכול להוסיף תות אחד

מעל המילקשייק.
http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/RecipeID/1100/Default.aspx כנסי זה כדי ובתאבון:)
פסטה עם רוטב מגניב-ירקות\שמנת פיטריות\עגבניות, פשטידות טעימות, סלטים טעימים, עם גבינה, למשל-אפשר לקחת חסה ועגבניות שרי ולחתוך ולהוסיף קוביות גבינה, אפשר לשים בתוך צלחות גבינות להגיש אותם בצורה יפה-את\ה יכול\ה לשים גבינה לבנה בתוך קערית ולהוסיף בצל ירוק ופפריקה, וסלט ירקות פשוט עם קרוטונים\לחם קלוי-ויש ארוחה טעימה!;)
פסטות עם כל מיני רטבים וסוגים,
נגיד פסטה ברוטב אלפרדו, פסטה ברוטב עגבניות ופסטה בבולונז.
תוכלי להכין גם ניוקי ורביולי.
חביתה\ חביתת ירק, סלט טעים:P, גבינו כמו שמנת, שום שמיר, צהובה..
טוסט, פיצה, מוקרם, גביניות, לחמים טעימים
זה יוצא מעולה:)
אם את צריכה מתכון שלחי לי בפרטי..
עוד בתגית "מתכונים"
ד״ר ענת פלדמן מומחית סטיפס