התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: מתכונים
איך מכינים מי שום לימון כתוספת לחומוס?


הנה מתכון של אהרוני למי שום לימון כתוספת לחומוס, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פלפל ירוק חריף, קצוץ דק-דק

מעט מלח


אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל חומרי ההכנה וזולפים מעט מסביב לחומוס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/02/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים חומוס לפי אהרוני?


הנה מתכון לחומוס של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 קילו גרגרי חומוס בולגרי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס טחינה גולמית משובחת

3 כפות מיץ לימון

4 שיני שום קלופות

מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מי ברז למשך לילה.

2. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם אבקת הסודה ומכסים במים שיעברו את הגרגרים בכ-5 ס"מ.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שהגרגרים רכים לגמרי. במהלך הבישול המים בסיר מתאדים ויורדים מתחת למפלס גרגרי החומוס. זה אומר שמדי פעם צריך להוסיף מעט מים שיהיו בגובה של כ-3 ס"מ מעל פני הגרגרים. עוד צריך לכפות את המים מהקצף שנוצר. המים בסיכומו של דבר נעשים עכורים מעט וסמיכים מעט.

4 כדי להסיר כמה שיותר קליפות, מערבבים בעדינות את הגרגרים בסיר ואת הקליפות שצפות על פני המים מסירים בעזרת כף מחוררת. קשה להסיר את כולן, אבל כדאי לנסות להסיר כמה שיותר מהן.

5. בתום הבישול מסננים את המים ושומרים כוס אחת ממי הבישול.

6. שמים את החומוס, הטחינה, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל במעבד מזון.

7. מוסיפים קודם חצי כוס ממי הבישול ומרסקים כעשר דקות למשחה חלקה ככל האפשר. טועמים. אהרוני אוהב שהחומוס יהיה אווררי יחסית ולא כבד וצפוף מדי. לזה, כאמור, נועדו מי הבישול של החומוס. אם הוא עדיין צפוף וכבד, הוסיפו עוד מעט ממי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.

תוספות:

- גרגרי חומוס שלמים, מעט סומאק וזילוף רציני של שמן זית מעל.

- אפשר גם להוסיף זילוף של טחינה מעל.

- מי שום לימון, ראו טיפים בתגית "מי שום לימון, מתכונים" או בתגית "חומוס, מתכונים"
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/02/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת?


הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעתף

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 01/02/2017

דירוג:

איך מכינים חטיף גרנולה?


הנה מתכון של אומינה להכנת חטיף גרונלה:

המרכיבים:
========

2 כוסות זרעי חמניה מושרים כ-5 שעות

4 כפות ציה מושרים כ-5 שעות

כוס גוגי בריס מושרים כשעה

כוס צימוקים מושרים כשעה

2 כוסות קואקר

לערבב את כל המרכיבים בקערה

הכנת הרוטב:
==========
2 כפות דבש או אגבה

כף קינמון

שליש כוס קואקר

7 תמרים

כוס מים

כף חמאת שקדים

כף פולן דבורים

כף מאקה (אופציה)

כף לוקומה (אופציה)

לערבב בבלנדר לתערובת אחידה


אופן ההכנה:
==========
1. להוסיף את הרוטב אל הקערה עם כל שאר הרכיבים ולערבב טוב ביחד.

2. לפרוס את התערובת על משטח טפלקס או על נייר אפיה בגובה של חצי סנטימטר.

3. ליבש במייבש מזון 15 שעות, להפוך וליבש לעוד 10 שעות או בתנור ב-100 מעלות כשעה.


בתיאבון!

Share Button
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/01/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים לביבות שמרים מהירות?


הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:

המצרכים:
=======

1/2 ק"ג קמח

1/4 ליטר חלב

1.5 כפות סוכר

15 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה


אופן ההכנה:
=========

1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו

2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה

3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה

4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות

5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חומוס עדשים?


הנה מתכון להכנת חומוס עדשים:

המצרכים:
========

1 כוס עדשים ירוקות אחרי בישול

1 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מים קרים

1 שן שום כתושה

1/4 כפית פפריקה

1/4 כפית כמון

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט שמן זית


אופן ההכנה:
==========
מעבדים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד קבלת תערובת חלקה, מחלקים לכלי איחסון בגודל המתאים ושומרים בקירור עד להגשה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/12/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מרק פטריות?


הנה מתכון למרק פטריות מצוין:

המצרכים:
========
4 סלסלות פטריות פורטובלו

4 סלסלות פטריות שמפניון

1 כרישה

4 גבעולי סלרי בלי העלים

3 שיני שום כתוש

1 ליטר חלב שקדים

2 כפות אבקת מרק פטריות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הירקות: בצל, סלרי וכרישה עד שקיפות הבצל.

2. מוסיפים פטריות, תבלינים, חלב שקדים ומים.

3. מבשלים על אש קטנה 30 דקות.

4. מוציאים חלק מהפטריות, טוחנים ומחזירים לסיר.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים נתחוני עוף או פרגית בעשבי תיבול?


הנה מתכון של השף מרב פוריץ להכנת נתחוני פרגית או חזה עוף בעשבי תיבול:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג נתחוני עוף או פרגיות

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים גס (נענע, כוסברה, בזיליקום, פטרוזילה וכו)

5 שיני שיני שום כתושות

1/2 י'ח צ'ילי טרי פרוס דק או לפי הטעם

מלח ופלפל

1/4 כוס שמן זית

כף חרדל

2 לימונים פרוסים דק

להגשה: מעט רוטב בלסמי

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מחממים היטב מחבת כבדה ומקפיצים את התערובות בשניים - שלושה סבבים או שצולים בתנור חם ב-200 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/11/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים ממרח פסטו?


הנה מתכון לממרח פסטו:

מצרכים:
======
2 כוסות עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס צנוברים קלויים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
יש לעבד את כל החומרים יחד במעבד מזון, מיקסר אצבע או כל דרך אחרת עד לקבלת ממרח. יש לאחסן בכלי סגור היטב במקרר.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2016

דירוג:

איך מכינים קינואה?


הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת שמרים גבינה?


הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)

4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

250 גרם חמאה רכה

3 חלמונים

2 כוסות חלב, פושר

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל


למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

2 כפות כפות (20 גרם) קמח

1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים

לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה

שקדים ואגוזי פקאן

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.

2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.

4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.

5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.

6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/11/2016

דירוג:

איך מכינים מאפה אטריות וגבינה?


הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית 20x25:
===================

לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים

1 כף שמן

מלח

250 גרם פסטה פנה

25 גרם חמאה, לשימון התבנית

למאפה:
=======
3 ביצים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס צימוקים

1 כפית תמצית וניל משובחת

אפשרות: 1 כפית קינמון טחון

לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון


אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.

3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.

4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.

5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.

בתיאבון!




מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מרק אפונה ושום ירוק?


הנה מתכון למרק אפונה ושום ירוק של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" באפריל 2014:

המצרכים:
========
4 כפות שמן זית

4 ראשי שום ירוק טרי מקולפים

1 כרישה חתוכה

1 בצל מקולף וקצוץ

2 כוסות אפונת גינה טרייה

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים

מים לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר מחממים שמן זית ומאדים את השום, הכרישה והבצל עד שמזהיב קלות.

2. מוסיפים אפונה ותפוחי אדמה ומכסים שמים רק עד גובה הירקות.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומשבלים יחדיו במשך כ-30 דקות.

4. טוחנים היטב ומסננים דרך מסננת עבה לשום שכן לשום ולכרישה סיבים עבים.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/10/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך משדרגים את טעמם של כדורי שוקולד?

לשדרוג טעמם של כדורי שוקולד ניתן להוסיף לתערובת רבע עד שליש כוס שמנת לבישול 9%-15% או לחלופין חלב המיועד לקפה. בנוסף להוסיף תמצית רום ותמצית וניל אם אינה מופיעה במתכון.
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 30/10/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך להכין חומוס עם סיר לחץ?

הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/10/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום?


הנה מתכון של שי-לי ליפא לעוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום מתוך ספרה "חגי תשרי":

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס

2/3 (230 מ"ל) טחינה גולמית

1.5 כוסות פחות כף (200 גרם) קמל מלא

1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבלים בקערת מקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

3. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומשטחים אותם. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 6 ס"מ.

4. אופים בתנור החם במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות - נזהרים שלא ישרפו, בגלל נוכחות הטחינה והסילאן. מצננים היטב.

5. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/10/2016

דירוג:

איך מכינים מאפינס קינמון?


הנה מתכון למאפינס קינמון של ד"ר מאיה רוזמן, כפי ששירה בתוכניתה ברדיו 103fm:

המצרכים:
========
150 גרם חמאה רכה

10 כפות סוכר חום

4 ביצים

כפית תמצית וניל

כוס וחצי קמח מלא

2 כפיות אבקת אפיה

8 כפות חלב

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. משמנים תבנית שקעים, אפשר לסדר עטרות נייר לאפיה בכל שקע.

2. מערבבים את כל החומרים.

3. ממלאים את השקעים עד חצי הגובה.

4. אופים בחום בינוני 12-15 דקות

- בכל מאפינס יש 120 קלוריות

בתאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/10/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים תפוחים אפויים?


הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט רימונים?


הנה מתכון לסלט רימונים של ד"ר מאיה רוזמן, כפי שפירסמה בתכנית הרדיו שלה ב103fm:

המצרכים:
========
חבילה קטנה (120 גרם) של עלי בייבי

קופסת נבטי חמנייה

2 כוסות גרגרי רימון

50 גרם שקדים מולבנים, אפשר תערובת של שקדים ואגוזי מלך קצוצים

150 גרם גבינת פטה 5% מגוררת

לרוטב:
=====
3 כפות רכז רימונים

3 כפות שמן בוטנים

3 כפות חומץ בלסמי

3 כפות מיץ לימון

סוכרלוז נוזלי כמה טיפות

שום גבישי, מלח


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים קצת את נבטי החמניה.

2. מערבבים עם יתר החומרים.

3. אפשר לאכול חצי מכמות הסלט יחד עם פרוסת לחם כארוחת ערב כיפית בכל תפריט דיאטה, או להגיש כסלט חגיגי גם בערב החג.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קפה נמס עשיר?


כך מכינים קפה נמס עשיר:

1. שמים כפית שטוחה של קפה נמס בכוס (אפשר לשלב גם קפה שחור או להחליף בסוג אחר של קפה).

2. מוסיפים סוכר לפי טעמכם (מומלץ סוכר דמררה).

3. מוסיפים מים רותחים בגובה 1/4 כוס ומערבבים.

4. מוסיפים מעט מאוד שמנת לבישול 9% עד 15% ומערבבים.

5. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כ- 7/8 מהכוס.

6. מנערים את בקבוק/קרטון החלב ומוסיפים חלב עם קצף לכוס (אפשר להשתמש בשני סוגי חלב - 3% למשקה ו-2% מועשר לקצף).

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 20/09/2016

דירוג:
(23 מדרגים)

איך מכינים לחמניות זיתים?

הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:

1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים

1 כוס קמח כוסמין

1. שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שומשום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.

5. מפזרים את השומשום.

5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/09/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים בטטות בתנור?


הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
מוסר הסטיפ: אביה. בתאריך: 24/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מילקשייק קוקוס ופירות טרופיים?


הנה מתכון של מאיה דרין להכנת מילקשייק קוקוס ופירות טרופיים כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום ביולי 2012:

המצרכים:
========
1 כוס שבבי קרח

1 כוס חלב קוקוס או גלידת קוקוס

1/2 כוס פירות חתוכים (מנגו, אננס, ליצ'י, בננה)

1/2 כוס רום בהיר


אופן ההכנה:
=========
1. בבלנדר רב עוצמה טוחנים את כל המרכיבים לשייק אחד סמיך ואחיד.

2. מוזגים לכוסות ומגישים מיד.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט גזר עם נגיעה מתוקה?


הנה מתכון לסלט גזר מעניין עם אגוזים מסוכרים:

המצרכים:
========
5 גזרים

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

פקאנים מסוכרים שבורים או מגורדים לגודל בינוני


המצרכים לרוטב:
=============
1/4 כוס שמן

18 כוס חומץ

1.5 כפיות חרדל

2 כפיות סוכר חום

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
==========
1. לגרר את הגזרים הקלופים.

2. להוסיף את הבצל הירוק.

3. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב.

4. לפני ההגשה לצקת את הרוטב על הסלט, לערבב ולפזר את הפקאן הסיני.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/08/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים רוטב לסלט חסה?


כך מכינים רוטב לסלט חסה:

המצרכים:
========
2.5 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב סויה דל נתרן

2.5 כפות דבש

1.5 כפות חרדל דיז'ון גרגרים


אופן ההכנה והשימוש:
=================
1. שמים את כל החומרים בצנצנת ומנערים היטב.

2. יוצקים על סלט החסה סמוך להגשה. ניתן לשמור בכלי סגור במקרר את הרוטב שנשאר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט כרובית עם פקאן סיני?


הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים חטיף אנרגיה בבית?


הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית:

המצרכים:
========
3 כוסות פצפוצי אורז

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן או דבש

1/2 כוס סוכר חום

מעט קינמון

גיוון: אגוזים, קוקוס, צימוקים


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול, רחב ויבש שחומם מספר שניות קולים את השומשום כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים לסיר את הטחינה, הסילאן, הסוכר והקינמון.

3. מבשלים על אש בינונית כשלוש דקות או עד שהתערובת חלקה.

4. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את פצפוצי האורז.

5. מעבירים לתבנית ומשטחים.

6. ממתינים 10-15 דקות וחותכים לריבועים או מלבנים לפי הגודל הרצוי.

7. עוטפים כל חתיכה בניילון נצמד ושומרים במקרר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/08/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סלט כרוב אסיאתי?


הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:

המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני

2 כפות שומשום

1/4 כוס סויה

2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)

4 כפות שמן צמחי

2 כפות שמן שומשום

2.5 כפות סוכר חום

אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)

3-4 גזרים מגוררים

1 קולרבי מגורר

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.

2. פורסים את הכרוב דק.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט ירקות למתקדמים?


סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/08/2016

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מכינים תבשיל עדשים שחורות?


הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:

המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים

1 בצל גדול

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות

כורכום

כמון

קארי

מלח - לא חובה

צרור פטרוליה טרייה

מעט שמן

מים


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.

2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.

3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.

4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.

6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)