התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: מתכונים
איך מכינים פסטה ברוטב רוזה עגבניות קוקוס?

הנה מתכון לפסטה ברוטב רוזה עגבניות קוקוס:

מצרכים:
=======
500 גרם פסטה פנה מקמח מלא

בצל גדול קצוץ

5 שיני שום קצוצות

6 עלי בזיליקום קצוצים

5 עגבניות עסיסיות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות

2 כפיות רסק עגבניות

-שמן

-פחית קרם קוקוס 400 מ"ל (ניתן להמיר עד 100 מ"ל קרם קוקוס במשקה שקדים)
- תבלינים: פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, קארי צהוב, מעט סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========

1. קוצצים בצל גדול, 5 שיני שום, עלי בזיליקום

2. חולטים, מקלפים וחותכים 4-5 עגבניות עסיסיות.

3. מכינים את הפסטה (500 גרם) בסיר גדול עם מכסה פתוח! זמן הבישול לפי ההוראות - עם מים רותחים, מעט שמן וכף מלח.

4. מוסיפים לסיר של הפסטה מעט מים קרים, מסננים ושמים בקערת נירוסטה. (לאחר מכן ניתן לעטוף את הקערה בנייר כסף).

4. בסיר קטן מאדים את הבצל עם השמן לפני שיתחמם.

5. כשהבצל מזהיב, מוסיפים בזיליקום ושום. ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.

6. מוסיפים תבלינים: חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית וחצי קארי צהוב, כפית מלח.

7. מוסיפים 2 כפיות רסק עגבניות

8. מוסיפים את קוביות העגבניות.

9. מערבבים מכסים ל-5 דקות. מוסיפים כוס מים רותחים. (ניתן להוסיף כוס ממי בישול הפסטה, לא לשכוח לשמור לפני הסינון, אך הרוטב יחזיק מעמד לפחות זמן אחסון).

10. מוסיפים 400 מ"ל פחית קרם קוקוס (ניתן להמיר עד 100 מ"ל קרם קוקוס במשקה שקדים לקבלת טעם מעודן יותר).

11. מקרימים להסמכה.

12. מגישים מעל פסטה (לא לערבב יחד לפני ההגשה).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 23/05/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים לביבות קינואה?


הנה מתכון ללביבות קינואה:

המצרכים:
========
3/4 כוס קינואה

3 כוסות מים

2 ביצים


חופן פטרוזיליה קצוצה גס

100 גרם גבינת פטה מפוררת

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה במים בתוך סיר בינוני, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות עד שהקינואה תופחת ומתרככת.

2. מסננים מהמים ומצננים, עד ייבוש קל של הקינואה.

3. מוסיפים ביצים, גבינת פטה ופטרוזילה ומערבבים היטב.

4. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, מניחים כפות לא גדולות מהבלילה בשמן החם, מטגנים דקה וחצי מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג. ניתן גם לאפות את הלביבות במקום לטגן אותן. יש לשמן היטב תבנית אפייה, לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות עשר דקות מכל צד.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים לחם כשר לפסח?


הנה מתכון ללחם כשר לפסח של איריס ליפשיץ-קליגר כפי שפורסם בגיליון ממון של ידיעות אחרונות באפריל 2016:

המצרכים:
========
6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש

4 ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בסודה לשתייה)

מעט מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה (הבלילה יוצאת דלילה מאוד).

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 18-20 דקות.

4. נועצים סכין ומוודאים שהלחם יצא יבש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים קערה ממצות?

כך מכינים קערה ממצות:

1. שוברים מצות לחתיכות גדולות, מניחים במים קרים לכמה דק

2. משמנים קערת זכוכית מפיירקס בכל צורה שתרצו, כזו שמתאימה לאפייה בתנור
ומצמידים את המצות הרטובות על קירות הקערה.

3. להבריש את המצות במעט בביצה.

4. לאפות בתנור בחום בינוני-נמוך (150 מעלות) עד שמתקשה.

5. להוציא מהקערה ויש לכם קערה ממצות. אפשר להגיש בתוכה דברים יבשים כמו אגוזים. אפשר גם להכין קעריות קטנות ולהגיש בתוכן סלט כמנה ראשונה.
מוסר הסטיפ: עדי בתאריך: 02/04/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט תפוחי אדמה וביצים?


הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים של מאיה מרום:

המצרכים:
========
6 תפוחי אדמה לא קלופים

6 ביצים

בצל

2-3 כפות שמן זית

הרבה מלח ופלפל


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבשלם יחד באותו הסיר אך לא חייבים).

2. מסננים מהמים ומצננים היטב, אם מתאפשר רצוי לבשל יום קודם ולתת לביצים ולתפוחי האדמה לנוח לילה במקרר.

3. מגררים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה, הביצים והבצל, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים אוזני המן מופחתות שומן?


הנה מתכון של פיליס גלזר לאוזני המן מופחתות שומן כפי שפורסם בגיליון "מנטה" בפברואר 2010:

המצרכים לבצק:
============
1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר

2 כפות שמן

1/4 כוס סוכר

1 כוס קמח מלא מנופה

1.5 כוסות קמח קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח


מצרכים למלית:
============
100 גרם פרג טחון

1/2 כוס סוכר חום

1 כוס חלב

2 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה

חופן צימוקים

1/2 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר. מנפים לקערה נפרדת את יתר החומרים ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים לתערובת. לשים קצרות לבצק אחיד. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2. המלית: מערבבים את המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו רבע מכמות הבצק. קורצים עיגולים ברוחב 8 ס"מ בעזרת חותכן או כוס. מניחים 3/4 כפית מלית במרכז כל עיגול. אוספים את קצות עיגול הבצק משלושה צדדים כלפי פנים ויוצרים צורת משולשץ מקפידים להדק היטב את הקצוות יחד. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עד תום הבצק והמלית.

5. אופים 12-15 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומגישים.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/03/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מי שום לימון כתוספת לחומוס?


הנה מתכון של אהרוני למי שום לימון כתוספת לחומוס, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פלפל ירוק חריף, קצוץ דק-דק

מעט מלח


אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל חומרי ההכנה וזולפים מעט מסביב לחומוס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/02/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים חומוס לפי אהרוני?


הנה מתכון לחומוס של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 קילו גרגרי חומוס בולגרי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס טחינה גולמית משובחת

3 כפות מיץ לימון

4 שיני שום קלופות

מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מי ברז למשך לילה.

2. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם אבקת הסודה ומכסים במים שיעברו את הגרגרים בכ-5 ס"מ.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שהגרגרים רכים לגמרי. במהלך הבישול המים בסיר מתאדים ויורדים מתחת למפלס גרגרי החומוס. זה אומר שמדי פעם צריך להוסיף מעט מים שיהיו בגובה של כ-3 ס"מ מעל פני הגרגרים. עוד צריך לכפות את המים מהקצף שנוצר. המים בסיכומו של דבר נעשים עכורים מעט וסמיכים מעט.

4 כדי להסיר כמה שיותר קליפות, מערבבים בעדינות את הגרגרים בסיר ואת הקליפות שצפות על פני המים מסירים בעזרת כף מחוררת. קשה להסיר את כולן, אבל כדאי לנסות להסיר כמה שיותר מהן.

5. בתום הבישול מסננים את המים ושומרים כוס אחת ממי הבישול.

6. שמים את החומוס, הטחינה, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל במעבד מזון.

7. מוסיפים קודם חצי כוס ממי הבישול ומרסקים כעשר דקות למשחה חלקה ככל האפשר. טועמים. אהרוני אוהב שהחומוס יהיה אווררי יחסית ולא כבד וצפוף מדי. לזה, כאמור, נועדו מי הבישול של החומוס. אם הוא עדיין צפוף וכבד, הוסיפו עוד מעט ממי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.

תוספות:

- גרגרי חומוס שלמים, מעט סומאק וזילוף רציני של שמן זית מעל.

- אפשר גם להוסיף זילוף של טחינה מעל.

- מי שום לימון, ראו טיפים בתגית "מי שום לימון, מתכונים" או בתגית "חומוס, מתכונים"
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/02/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חטיף גרנולה? "
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין לביבות שמרים מהירות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חומוס עדשים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מרק פטריות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין ממרח פסטו?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קינואה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין עוגת שמרים גבינה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מאפה אטריות וגבינה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך מכינים חומוס בסיר לחץ?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מאפינס קינמון?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין תפוחים אפויים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט רימונים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קפה נמס עשיר?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין לחמניות זיתים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין בטטות בתנור?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט גזר מעניין?"