11 תשובות
אני מזדהה, את כותבת ממש יפה ומרגש
מרגישה קצת כמוך
אנונימית
בדרך כלל אורז עם בשר.

אהבתי את הקטע :) את תרצי ביקורת על הכתיבה שלך במקרה?
שואל השאלה:
אשמח
אנונימית
מידי פעם יש לך פה חרוזים ומידי פעם לא. זה כאילו את לא בטוחה אם זה שיר קצר או קטע כתיבה קצר.
אני מציעה לך להיות עקבית. אם חרוזים אז תחרזי עד הסוף. אם לא, אז בלי חרוזים. זה לא שאסור למשפטים להתחרז בכלל, אבל יש פה מספיק חרוזים כדי לשים לב אליהם.

משהו בקטע קצת חסר לי. לא בטוחה אם זה בגלל הפיסוק, הניסוח או שניהם.
זאת הטיוטה הראשונית, או שזה עבר עריכה? וזה עבר גם שכתוב? אם לא, אז מציעה לך לנסות לשכתב את זה. כשכותבים משהו פעם שנייה מוצאים טעויות ממש קטנות בניסוח שלא שמים לב אליהן כשרק עורכים.
חזרת פה הרבה על המילה רגש, בצורה שהמילה מפסיקה להיות מתאימה ומתחילה להיות קצת מעיקה. "ריגושים ורגשות", לדוגמא, אלו 2 מילים מהשורש ר.ג.ש אחת אחרי השנייה. זה פחות מסתדר.
הקטע הזה שלך. יש בו את הסגנון שלך ואת המגע שלך. אני לא יכולה להציע לך תיקונים ספציפיים, רק עצות איך להשתפר ולנסות לשפר אותו, בסגנון שלך.
אז נסי רגע להיות כנה עם עצמך, ותקראי אותו שוב, ברצינות ולא ברפרוף. תראי בעצמך מה מסתדר לך ומה לא, ואז תשכתבי אותו. פשוט לכתוב מחדש, אבל בניסוח משופר. לכתוב פעם אחת זה פשוט לא מספיק כדי שקטע ירגיש גמור. גם בשביל קיר צריך שכבה שנייה של צבע.
הכתיבה שלך יפה מאוד.
במשך הזמן כשקראתי את הטקסט, עלו בי מחשבות רבות על מי זו אותה האנונימית שכותבת בצורה כזאת. מי אותה אחת מוכשרת במיוחד ? מה היא עברה בחיים שלה ובאיזה מקום היא נמצאת היום ?
לאן היא שואפת ? ואיזה מעניין יהיה להכיר אותה ולדעת מה עובר לה בראש.

את מדהימה ומוכשרת ויש לך כישרון אדיר. נשמע שגם שכל טוב. אז אין לי ספק שאת תגיעי רחוק מאוד ותהיי הצלחה מסחררת. בכל אופן, חשוב שתזכרי שהקשיים בחיים שלנו, הם כמו משקולת בחדר כושר. זה קשה וזה כואב ולא הכי נחמד, אבל בסופו של דבר מתוך הקושי הזה, הגוף מתחזק וגדל ומתחטב.
ואין טוב בלי שיש קושי לפני כן.
תזכרי שהרבה עברו את זה לפנינו ויכול להיות שגם אחרינו. לכן אין סיבה שאנחנו לא נעבור את זה.

והכי הכי חשוב, אם אין לך דאורדורנט טוב, אל תתייאשי ואל תרימי ידיים !
אני תמיד פה לכל דבר. שתהיה לך שבת שלום וחודש אדר שמח ( :
שואל השאלה:
אמי לקד-
כתבתי ספונטני, ללא שכתוב ועריכה.
בכוונה השתמשתי בריגושים ורגשות, זה מאוד דומה אחד לשני אבל יש הבדל ענקי בינהם. לפחות לדעתי. ולגבי הזהות אני מסכימה איתך שאין לי איך להגדיר את הקטע כי הוא לא יושב על אף הגדרה בצורה מוחלטת.
תודה על הביקורת הבונה.
אנונימית
שואל השאלה:
ד"ר שניצל, פארדון, וואט דה הל, הבת של גוש דאן, ואנונימית-
תודה שהקדשתם מזמנכם לקרוא את זה
אנונימית
לא הבנתי למה הכוונה ...
שואל השאלה:
את הקטע הכוונה.
אנונימית
מסכימה שיש הבדל בין ריגושים לרגשות, אבל הבעיה היא שהם באים מאותו שורש, וזה למה זה לא מתאים שם.
זה מאוד טוב בשביל קטע ספונטני :) אני בכל זאת ממליצה לך לשכתב את זה ולנסות להחליט אם את רוצה חרוזים או לא, תאמיני לי שאת גם תרגישי בעצמך יותר שלמה עם הקטע.