תשובה אחת
ל-100 גר' קמח שיפון מוסיפים מים עד שמתקבל בצק נוזלי/משחתי, מניחים בקערה מכוסה ומעמידים ל-24 שעות בטמפרטורה של 25-30 מעלות. אח"כ מוסיפים 100 גר' קמח לבן + מים ומעמידים שוב ל-24 שעות וחוזרים על התהליך עד שהבצק מריח חומצי ועל פניו נוצר קצף. בד"כ 3-5 ימים. אפשר לזרז את התהליך ע"י תוספת קטנה של שמרים או רוויון. לאפייה משתמשים ב-80% והנותר מאחסנים במקרר ומוסיפים לעיסה הבאה ובכך מזרזים את ייצורה.

ב ה צ ל ח ה
אברהם שרם מומחה סטיפס
באותו הנושא:
אולי תאהב גם את: