3 תשובות
יש לי חמאה צהובה בבית. אולי לא מנצלים אותה הרבה בארצנו אבל בהחלט ניתן להיתקל בה בבתים.
יש, ראיתי חמאה צהובה האמת..
זה בגלל שהחלב באירופה ובאמריקה יותר עשיר, הפרות מקבלות שם מזון יותר משובח ומזין. הייתי בהרצאה בתנובה במסגרת יום אשכול (סוג של טיול של המגמה) והסבירו לנו שבארץ משתמשים בתמצית כורכום כדי לתת לגבינה הצהובה ולעוד מוצרי חלב את הצבע הצהוב, כיוון שבני האדם בהרבה פעמים "אוכלים עם העיניים" והישראלים רוצים להיות קצת כמו אירופה. כמובן שהכורכום משמש רק כצבע ולא מרגישים את טעמו בכלל במוצרים ובמקור הגבינה הצהובה שלנו היא בצבע לבן
אנונימית