5 תשובות
ממי את בלחץ? מה את רוצה להספיק? בת כמה את? יכול להיות שאין לך סיפוק בחיים. תקחי לך פרויקט או יעד שאת רוצה להגיע אליו, או אפילו אדם שאת מעריכה ורוצה להידמות לו. וכל יום תתאמצי להגיע להשגים יותר מהיום הקודם. אגב, חשבת לפנות לרב שיענה לך על כך? לא חייבים לחזור בתשובה בשביל למצוא פתרונות. לפעמים קריאת תהילים או עזרה למישהו מאד מעבירה את הזמן עם תחושת סיפוק.
מאושרת ממה שיש
נעמה שלום רב,
ישנם מספר דברים אשר אני מציע לך לשים לב אליהם:ראשית את שופטת את עצמך, דבר המוביל לכך שאת מעריכה ואוהבת את עצמך פחות ופחות(אין צורך להסביר את ההשלכות של העניין הזה). שנית כאשר את אומרת שאינך "מנצלת את החיים" נוצר הרושם שאת מנסה לחיות חיים של מישהו אחר ולא שלך, כאילו יש לך מודל חיקוי אשר את לא מצליחה לעמוד בקצב שלו. כדאי שתעצרי רגע מהמרוץ אחר ההספק והניצול של החיים ותבררי מה בדיוק את רוצה. מה יעשה אותך מאושרת.. מה יגרום לך עונג אמיתי מבלי להיות מושפעת מאישורים "ומודלים" חיצוניים, אז קבלי החלטה אמיצה ולכי עם הלב שלך.. הוא יודע הכי טוב מה נכון לך!
נעמה,
הרצון להספיק הכל ולנצל את החיים, כנראה גורמים לך להיות עסוקה בכך ולבזבז הרבה אנרגיות על כך.
אני משערת שאת לא מתבטלת לגמרי, משהו את כן עושה ומספיקה רק שאת לא מעריכה את זה.
תתחילי לבחון את מה שכן עשית ולהיות מרוצה ממה שכן עשית - להסתכל על החיוב, להסתכל על "חצי הכוס המלאה" ולא על השלילי ועל "חצי הכוס הריקה".
כאשר תראי את "חצי הכוס המלאה", תקבלי כוחות להמשיך.
תוכלי להגדיר לך מטרות ברורות ואפשריות ולחלק אותן למטרות ביניים קטנות יותר, מטרות שקל לראות שעשית והתקדמת.
באם תחליטי לעבוד יחד עם מאמנת, שתדע לכוון אותך, לתמוך בכך ולהראות לך את הצלחותיך - יהיה לך קל יותר.

בהצלחה.
שלום נעמה,
אשמח לדעת - מה את לא מספיקה לעשות.
כלומר - מה את רוצה לעשות או רצית לעשות) ואינך עושה.
כמובן שלא אני נדרש לרשימה - אלא את.
את מוזמנת לעשות רשימה של הדברים הנ"ל, לבחון עד כמה, באמת, את רוצה לעשותם, ומתןך כך לבנות לעצמך תוכנית פעולה.
תוכנית הפעולה רשימה של כל הנושאים שאת מעוניינת לקדם, כמה זמן את רוצה להשקיע בכל נושא ביום או בשבוע או בחודש.
לאחר שהרשימה מוכנה - את יכולה לשבץ אותה בתוך לוח זמנים שבועי ( לדוגמה "ביום א
ראשון אני רוצה לעשות שעתיים חדר כושר בין השעות 18:00-20:00" - ולרשום זאת ביומן).
כך תעשי עם כל הנושאים.. ופשוט.. תחילי לעשות : )))
נשמע פשוט. יש עם זה מס' קשיים:
א. לא לעשות תוכנית עמוסה מדי, לפחות לא בהתחלה, למניעת אכזבות במקרה שתפספסי
פעילות אחת או יותר.
ב. לא להיות ביקורתית כלפי עצמך במידה ומשהו מהתוכנית מתפספס, אלא לבחון מדוע זה קרה
ואיך אפשר לתקן זאת (ייתכן ובמהלך התוכנית תראי שאת רוצה לוותר על פעילות זו או אחרת -
זה לגיטימי)
ג. ההרגלים הישנים ו"הטובים" יצוצו בכל פעם ("למדוע את צריכה את זה?", "לא הצלחת
בעבר - מדוע שתצליחי עכשיו?", ועוד נושאים בסגנון זה), השאלה היא איך מקטינים את
ההשפעה שלהם עליך.
התשובה היא - בעצם העשייה - פשוט לעשות עוד ועוד, גם אם זה לא מצליח בתחילה - פשוט
לא לוותר, ולהודות לעצמך על כל פעולה שכן עשית, במקום לקטר עלך פעולה שלא עשית - זה
הבדל מחשבתי גדון מאוד.


שיהיה המון בהצלחה, ומקווה שעזרתי ולוא במעט.

שמוען צ'אושו
מאמן אישי לפריצת דרך
נייד 0523-222199
[email protected]
שמעון צ'אושו
שואל השאלה:
תודה רבה לכולכם:)
נעמה