30 תשובות
ברור.. ניסיון די ממוצע להגיע לחמות
מי שלומד באמת -לא!
לאט ובזהירות
4AM
אם הם לוקחים כסף מהמדינה אין סיבה שגם לא יתרמו בחזרה.

עכשיו.. חלק נרחב מהם כן תורם בדרכים שונות ומגוונות שהם לא בהכרח צבא - אם זה אינספור עמותות כמו זק"א, ידידים, עזר מציון, ועוד מלא והם לא מסתכלים אם אתה דתי או חילוני, ואם זה חרדים שכן מעורבים בשוק העבודה ויוצרים למדינה רווחים נאים ועסקים משגשגים, שהם אפשר להגיד חצי קלאצ'.

הבעיה המדוברת היא על עוד חלק נרחב בציבור החרדי שהוא משתמט לכאן ולכאן. לא בצבא, וגם לא עובד או מעורה בחברה. עקרונית לומדים תורה מהבוקר עד הלילה, כשבתכלס חצי מה־'חלק הנרחב' סטטיסטית אפילו בלימוד אינו עוסק.
ואנשים כאלו, שמחד גיסא נהנים צכל שקל של המדינה, ושלא נדבר על תשתיות, מים, כבישים, לימודים, תקציבים, ומאידך גיסא לא מתגייסים לצה"ל ולא מקריבים שנתיים ושמונה ושלא לדבר להקריב את החיים כמו כל חילוני ממוצע או דתי לאומי, זה משהו שבעייני מרתיח ולא מקובל.

והתירוץ "התורה מגנה על ארץ ישראל לא פחות מחייל בשטח" כבר לא רלוונטית כי למשך כל ההיסטוריה ולפי התנ"ך אבותינו וגיבורנו גם היו עובדי ה' וגם נלחמו מלחמות ישראל.

מצד שני, צריך להבין את שורש ה־"נמות ולא נתגייס".
החרדים, מה הם בכלל? התנועה החרדית הוקמה לפני בערך כ־200 שנה כתגובת נגד למודרנה שהחלה אז לתפוס תאוצה.
הרבנים אז הבינו שזו הדרך היחידה שהיהדות תשרוד, על ידי בידול מרחבי, תרבותי, וביצור חומות דת.
(ובאיזשהו מקום הם גם צדקו.. היהדות החרדית הצליחה לשמר את היהדות בצורה אמנם שהלכה לקיצון וכיום אפילו טרלול, אבל היא גם שימרה הרבה מאד יהדות של פעם)
אם במשך רוב ההיסטוריה היהודית כולם היו דתיים, לאט לאט החלו היהודים החילונים הראשונים לצוץ ומזה הרבנים פחדו ומזה יצאה היהדות החרדית.
עכשיו,
ברגע שחרדי יתגייס לצבא, טכנית הוא כבר לא יחשב כחרדי.. כי עצם מהותו של חרדי זה בידול מחילונים.
ומזה חרדים חוששים לשלוח את בניהם לצבא, כי ללא ספק צעיר שילך לצבא ויפגוש עולם ענק ומגוון וחופשי במובן מסויים, יתפתה בקלות ויחליט שדרך החיים החרדית אינה מתאימה לו.

ככה שאפשר להבין שזו שאלה הרבה יותר מורכבת מכן ולא.
ומי ילמד תורה? החילונים?
לא כי אסור ללכת למקום שמפיל אותך רוחנית
למה חייל חילוני צריך להקריב את הנפש שלו ואת החיים שלו, לסבול בחום ובקור בעזה ובלבנון, בזמן שחרדי מבסוט לו במזגן לומד תורה וגם יש כאלה שאפילו לא לומדים
^ כי כל אחד אמור לעסוק בתפקיד שלו ובתרומה שלו במלחמה כי בצבא יש תפקידים שונים ותורה זה חיוני ביותר ומי שלא לומד באמת בוגד
אם לא היה צבא מדינה לא הייתה לך פה זה בטוח אז בוגדים זה הדבר האחרון שהם ותן לי הוכחה שהלימוד תורה הזה עושה משהו
^ אלה מילים של בורא עולם בתורתו שבשבילה הוא ברא את העולם
אז אתה אומר בעצם שאם לא יהיו חיילים בכלל עדיין יהיה מדינה?
ושאף אחד לא צריך להתגייס
רק אם כולנו נעשה רצון השם בלימוד התורה ושמירת מצוותיו
כן אז מה יקרה לעזה לבנון סוריה תימן איארן עיראק כולם פשוט יעלמו?
או יקבלו פחד לגעת בנו ואפילו יכולים לרצות לדאוג לנו (תלוי ברמה שלנו)
וואי סליחה אבל אתה ממש חי בסרט
לקבל דברי הבורא באמונה שלמה זה לחיות בסדר. מה יותר הגיוני? לפקפק בהם?
תחשוב בהיגיון אם לא יהיה חיילים מה יקרה
^ ואת חושבת מה היה קורה אם השם לא היה מגן עלינו ודואג לנו?
לא היה קורה כלום אם הוא היה מגן עלינו לא היו חטופים בעזה כל השביעי באוקטובר לא היה קורה ולא היו מלחמות
^ אז תחשבי מה גרם לו לא להגן עלינו באופן מלא (שימי לב שלעולם לא הצליחו להשמיד אותנו סופית עם כל מה שעברנו בכל הדורות)
כי היטלר לא הגיע לכל היהודים היו הרבה בתימן מרוקו ותוניס ויש לנו צבא חזק זה הכל
^כאילו שלא בכל העולם שונאים אותנו וכאילו שזה מובן מאליו שלא התאחדנו נגדנו כולם יחד לכלותנו ולא לראות כאן הבטחה אלוקית על נצחיות שלנו
וואי השוויות שיוצאות לך מהפה נו באמת
^ ומה איתך? בינתיים זה לא אני כופר במילותיו של הבורא, אלא את.
אני לא עושה דברים סתם ככה בלי מטרה אם טוב לי אז למה שאני אעשה את זה
לעשות דברי בורא עולם זה לי בלי המטרה, אלא זאת *המטרה* שאליה נבראנו וזה דבר הכי טוב שיכול להיות עבורנו.