13 תשובות
תקראי באינטרנט על תופעה שנקראת " שיתוק שינה " אם את מזדהת עם מה שכתוב אז זה מה שקרה לך, ואת יכולה להיות רגועה זה תופעה שכיחה, ואם לא, אז תלכי לרופא שינה
אנונימי
בהלה משהו הבהיל אותך אולי חלום אולי סחרחורת. בכול מקרה חייבת ללכת לרופא
אולי חלמת משהו שהבהיל אותך או שהפחיד אותך, זה קורה לעיתים קרובות לאנשים שישנים חזק ועדיין יודעים פחות או יותר מה קורה סביבם,
בפעם הבאה יש להתיישב לאט ולא להתחיל לחפש אוויר אלא להכניס אוויר לאט ולנשום עמוק עד שאת מרגישה טוב יותר.
היי. לפעמים זה יכול לקרות, רק אם זה יחזור אז כדאי להתייעץ עם רופא, אבל אם זה חד פעמי אז לא להתרגש. בהצלחה לך.
היי, גם לי זה קורה... הייתה לך ליחה? כנראה נחנקת מהרוק/ליחה של עצמך שחסמה לך את האוויר...
זה גם מהעונת המעבר את עם מזגן/מאוורר בבוקר בחום ושמש ובלילה קור...
אני ממליצה לך לפנות לקופת חולים לבדיקות בדחיפות
זו תיסמונת דום נשימה בשינה,
יש לפנות בהקדם לבדיקה במעבדת שינה, ייתכן ואתה זקוק ל cpap
שלום רב
גם לי ההית ויש עד היום תופעה מוזרה זו
ברגע כשזה קורה לי אני קמה ושותה מיים
אך לדעתי לכי לבדיקות על מה אתם משלמים לקופ"ח? לא מבינה אותכם..


לכי לרופא ותיבדקי! תעשי טובה לעצמך. אחר תצטערי
במידה וזה קרה פעם אחת ואת/ה בריא/ה אזי אין צורך להתרגש יתר על המידה, יכול להיות שזה עקב חלום ביעותים או משהו דומה, האם את/ה ישנ/ה על הגב? במידה וכן יש להחליף תנוחה
תהיה בריא ואל תבהל יתר על המידה מאלו שמבהילים אותך בתשובותיהם
נביא הזעם מחדרה
הייתה תקופה ארוכה שזה היה קורה לי, התחושה הייתה כאילו "הקדמת קנה לוושט" בזמן השינה, וחנק עד כדי ערות מידית, כמו שתארת. לרופאים לא היו פתרונים ("סוג של וירוס הזוי" ) ולדעתי זה היה מלחץ ומתח נפשי לא מודע. נכון, זה לא אסטמה אבל זה חולף במיוחד כשמודעים לעניין המנטלי.
מה שאני יכול למר לך בשביל שתרגעי אז אל תדאגי זו תופעה נדירה אבל ישנה ואל תדאגי כי כמה שתדאגי את רק תאבדי את השקט הנפשי שלך ועל כלום אז להירגע עובדה שאת חייה ונושמת לא?
הייתי אצל רופא אף אוזן גרון בגלל הצרידות שלי ואמא שלי היתה איתי וגם לה זה קורה לפעמים אז הוא אמר שזה קשור לפתיחה של מיתרי הקול וצריך לפנות לרופא גסטרו. (המיתרים נפתחים כשנושמים)
היי לפניי כחצי שנה בזמן שישנתי הרגשתי חנק וחוסר שליטה על הגוף שלי, ממש חוסר יכולת לזוז ולנשום ונשכתי לעצמי את הלשון חזק ואישתי נלחצה ולטענתה חצי שעה נתקעתי בקירות בבית ואני לא זוכר את זה, בכל מקרה לא התרגשתי אבל אתמול זה קרה לי שוב פעם ואני ממש מודאג יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?
אלכס
באותו הנושא: