6 תשובות
היי, הכוונה שלך טובה.. באמת יש אפילו רבנים שמקשרים בן המדע והתורה.
יש כבר הסבר שכזה. אלוקים היה תמיד. ואז הוא עשה את המפץ הגדול, אין כאן שום סתירה עם סיפור הבריאה, כתוב שהיה תוהו ובוהו בהתחלה, מי יודע מה זה? אולי מפץ?
ואז לאט לאט נברא העולם. תורת האבולוציה, אפשר לסדר אותה מאוד עם התורה. כבר פרשנים רבים אמרו, שיום של הבריאה הוא למעשה לא יום אחד, אלא שנים רבות.. ואולי אפשר לומר שבהתחלה האדם נברא בתור חיה כלשהי ולאט לאט התפתח לאדם. זה אפילו מסתדר בצורה מסוימת עם הקבלה.
וכך גם הדינוזאורים, אומרים שהם נבראו ביום החמישי לבריאה, וכנראה שבסופו נכחדו. ועליהם כתוב "ויברא אלוקים את התנינים הגדולים" כי כזכור יום אחד של הבריאה הוא אולי אפילו הרבה שנים.
הרב קוק היה מדגיש מאוד את החשיבות לחבר את המדע והתורה.
לכל אחד יש את האמונות והדרכים שלו לפרש את העולם, אבל חשוב לזכור שמדע ודת הם שני תחומים נפרדים ואין לשלב אותם בצורה סותרת גם.
סתרת את עצמך על המשפט הראשון.
אלוקים הוא קדמון להכל. (אחד מ13 העיקרים..)
לא ייתכן שהוא נברא אחרי המפץ
"ואין לו גוף ולא דמות הגוף"(גם אחד מ13 העיקרים)
זאת אומרת שהוא גם לא בן אדם
0.
לא. כי לפי האמונה הדתית אלוהים לא נברא, הוא תמיד היה קיים.
לפי התורה גם האדם נוצר מאפר ואין אזכור לתהליך אבולוציוני.
אפשר לומר את זה ככה, ה יצר את המפץ הגדול, ואחרי שברא קופים הוא התבסס עליהם ביצירת האדם