20 תשובות
אפס סיכוי לדעתי
אולי
מעניין
בטוח יש משהו אולי אתה כנשמה או סתם רוח רפאים
או אתה ישר מתגלגל
כן, אבל זה לא אותו דבר, יש ואז לדעתי יש גילגולים
יש גולגול נשמות
כל עניינו של המוות הוא הפסקת החיים. אם נדמה לנו חיים לאחריו, קיום לאחריו, הרי הוא יאבד את כל משמעותו כלפינו.
לא ניתן לדעת, כי אין לנו אפילו ידע מינימלי על מצב אחרי המוות (מניתוח גופה לא ניתן לדעת על מצב הסובייקטיבי של המת כמו שלא ניתן לדעת על סבל מניתוח יצור חי, חייבים בשביל זה לחוות את הסבל).
אנונימי
לדעתי אין, כל הנושא של חיים לאחר המוות הוא מופרך מאד, אך לעולם לא נדע. וכשאני אומר לעולם אני מתכוון לכך, כי גם אחרי שאמות הרי מירב הסיכויים שאין כלום, ואם אין כלום אז אני לא אהיה בשביל לדעת שאין כלום.

במידה ולא אמות באופן פתאומי וטראגי, אלא באופן טבעי כשאני מבין שהמוות הולך מתקרב, כל שנותר לי לעשות הוא לקבל את העובדה שאלה ימיי האחרונים כאדם חי, נושם, חושב ובעל תאוות, ואני הולך לקראת אבדון וריק נצחי למשך מליארדי שנה, ואף לנצח.
ברר מצמרר.
יהיה מפתיע אם לאחר שאמות אגלה שכל חיי היו שקר ובעצם יש חיים לאחר המוות, חח אני אצחק על כולכם שם למטה.
גילגול
לא
בוודאי.
מה זה משנה? זה לא שנדע עד שנמות. אפשר רק לשער כרגע. להאמין למה שהכי מתאים לך וזהו. זה כל העניין באמונה. אין גם על מה להתחבט על כל העניין הזה. פשוט נחצה את הגשר כשנמות, או שלא, כי אתם יודעים, נהיה מתים
אני חושב שאי אפשר להוכיח שכן או שלא (תמיד אפשר לטעון שאלוהים מסתיר את ההוכחות מאיתנו כדי לבחון את האמונה שלנו או משהו) אבל שבגלל שזה משהו לא "אוטומטי" חובת ההוכחה היא על המאמינים מה שאומר שעקרונית לא כי אי אפשר (לפחות לא שמעתי משיהו ששיכנע אותי).
אחרי המוות אתה הופך למייקל ריצארדס