12 תשובות
אני חושב שזה אפשרי,
הסניף (של מקדונלס) לא כשר, אבל הגלידות כן.
כי מה תשים בגלידה שלא תהיה כשרה?
אולי רק החלב שונה...
שמחתי לעזור,
YOLO
אתה לא יודע ממה מורכבת הגלידה./גביע
יכול להיות שיש בזה חומרים לא כשרים
שואל השאלה:
צודק פשוט מאוד גלידה עם חלב נוכרי, גם יהודיים אוכלים חלב נוכרי.
תודה אח, אני גם בטוח שאין שמנים, שומנים בתוך הגלידה.
לא. היא כנראה הוכנה בכלים לא כשרים, על ידי לא יהודים בלי משגיח, עובדים בשבת וכו'
זה שהאוכל עצמו *אולי* (אין לדעת מה יש בפנים) כשר לא אומר שלאכול אותו כשר.
זה אפשרי אבל יכול להיות שהשתמשו בכלים לא כשרים
לא סורי, רק אם זה לא הוכן במקום(כמו נגיד ארטיק במקפיא של חנות שמוכרת שם גם חלב וגם בשר)
שואל השאלה:
גביע אני לא נוגע לא אוכל.
אני מאמין שאין בגלידה חומרים לא כשרים.. כי גלידה זה בסך הכל חלב, שמנת.. / משהו פרווה במידה ויש פרווה אלך על הפרווה, במידה ואין וזה חלבי אבל ליטרלי חלבי אז הכל טוב זה אמור להיות כשר.
חלב נוכרי, עובדים לא יהודים. בעיקרון אסור אבל כנראה יש כאלה שלא יעניין אותם למרות שהם שומרים כשרות ויאכלו
^^בבקשה,
ולגבי הכלים, כל עוד לא היה משהו בשרי או לא כשר שם אז אי אפשר..
שואל השאלה:
במידה וזה פרווה מותר??
ולא נראלי שזה הוכן בכלים לא כשרים.. כי זה נמצא בתוך מכונה משל עצמו.
לא אחי ארתור אסור, זה לא כשר, העובדים גויים
"לא נראלי" לא תופס ביהדות ממוש
שואל השאלה:
אסור אז אסור!
יאללה אני יהודי אני שומר כשרות.
לא חסר בלוס אנג'לס ובשאר רחבי העולם מספיק מקומות כשרים לאכול בהן.
לא חסר גם חנויות של גלידות כשרות.