15 תשובות
זה כמה גרם שומען יש בכל 100 גרם
גרם שומן זה 9 קלוריות אבל אם יש יותר שומן אז יש פחות פחמימות ושומנים אז זה יוצר בערך 5 קלוריות על גרם שומן
זה ממש קצת שומן בשביל "להשמין", הגוף שלנו חייב שומנים כדי לתפקד אז לא קרה כלום
מה הקשר? 0.7 אחוז זה אומר שיש 0.7 גרם שומן ל100 גרם
ושומן לא גורם להשמנה רק מאזן קלורי חיובי גורם להשמנה שומן זה אב מזון חיוני שחשוב לפעילות התקינה של הגוף
זה הורג אותי איך כולם פה מדקלמים מליון פעם שרק גרעון קלורי מוריד במשקל, לא *רק* הקלוריות חשובות, גם איכות המזון - מי שרוצה להיות בריא ולרדת במשקל בצורה שתגרום לו להראות טוב ולשמור על זה ולרדת בצורה יעילה, צריך לאכול מזונות בריאים שיספקו לגוף שלו ערכים תזונתיים שיגרמו לו להיות בריא וחזק וגם יסייעו לו לירידה במשקל. אפשר לאכול מלא חטיפים לא בריאים בכמות קטנה, אבל למה זו צריכה להיות דיאטה מומלצת? זו לא דרך נכונה ויעילה לרדת במשקל.

לשאלתך, 0.7% שומן ביוגורט זה לא הרבה, יש שומנים בריאים שהם טובים לגוף שלך, תסתכלי בערכים התזונתיים - שומן רווי ושומן טראנס הם לא מהבריאים. בשקדים, בבוטנים, באגוזים, באבוקדו בשמן זית וכו יש שומן בריא. יוגורטים עם 1.5% שומן הם לא בהכרח פחות בריאים מ-0% שומן.
^ מה לעזאזל?
אנחנו מציינים עובדה.
את יכולה לאכול "בריא" ולהשמין כמו שאת יכולה לאכול "גאנק" ולהרזות.
איפה את רואה בתגובה של לירון שהוא ממליץ על תזונה שמורכבת מגאנק פוד?
יש פה הרבה שעונים לנערות שנמצאות בתהליך ירידה במשקל וכותבים שרק גרעון קלורי יוביל לירידה במשקל, עובדתי אבל אם מישהי שואלת על מה שהיא אכלה, לא בשאלה הזאת בהכרח ואומרים לה שרק הגרעון הקלורי חשוב, גורמים לה לחשוב שלא משנה מה היא תאכל, כל עוד יש גרעון קלורי זה טוב ולא, זה ממש גרוע. חוץ מזה, יש מאכלים שמכילים ערכים תזונתיים מסוימים שרק יסייעו בירידה במשקל ולהחליף אותם בנגיד פרוסת לחם לבן או משהו לא בריא בכמות קטנה שלא מכילה הרבה קלוריות, זה לא טוב ולא מומלץ לירידה במשקל בשום אופן.
עד לטענה של הלחם לבן היה בסדר.
תספרי לי, מה רע בלחם לבן?

ולאדם בריא לא אמורה להיות בעיה לאכול מדי פעם או חלק קטן מהתזונה גאנק, זה לא יפגע כמו שאת חושבת שיפגע.
ברור שעדיף שלא..

שוב, גרעון קלורי זה באמת כל מה שצריך כדי להרזות. ( :
לא אמרנו שזה מומלץ.
לקמח המלא נגרסת גם הקליפה של החיטה שהיא מכילה את כל הסיבים התזונתיים, ככה, ללחם מלא יש את כל הערכים התזונתיים וללחם לבן, אין כלום ושום דבר חוץ מפחמימה ריקה.
מותר מדי פעם, אבל אפשר להגדיר את זה כחריגה של פעם בכמה זמן, פעם בשבוע נגיד, לא כמשהו שהוא חלק מהתפריט ואוכלים בצורה מצומצמת כדי לא לעבור את הקלוריות. מה גם שאוכל בריא, לדוגמה, לחם מלא משרה תחושת שובע לזמן ארוך יותר מלחם לבן ותחושת שובע זה אחד מהדברים החשובים בתהליך ירידה במשקל, כדי לא ליפול למאכלים שלא מומלץ ואכילה של כמות גדולה ומשמינה.
קודם כל, את מדברת על מצב שבו בנאדם לא מקבלת סיבים תזונתיים משאר המזון אז הבעיה לא בלחם הלבן אלא בשאר התזונה.
דבר שני, לאדם עם בעיות מסוימות דווקא לחם לבן יכול יותר להתאים לתזונה. "בריא" לו יותר, אם תרצי.

"חריגה"? בנאדם יכול כחלק מהתפריט לאכול לחם לבן. אז אם זה נכנס גם לערכים, למה זו "חריגה"? זה אפילו לא ג'אנק פוד.

לגביי השובע, זה רק קשר עקיף.
כל התזונאים ממליצים על לחם מלא לעומת לחם לבן, לחם לבן זה לא ג'אנק פוד אבל זה פחות עדיף ופחות בריא.
תזונאים שממליצים משהו בצורה כללית?
חשבת על זה שלא כדאי להקשיב להם?

תקשיבי, יש אדם מקור מהימן, שמדבר למתאמן הממוצע, מתנסח יפה, מגבה הכל מחקרית ומשתף בכל ולא פאנט מבחינת כושר או תזונה שרק מחפש שאנשים יאמינו למה שיש לו לומר.
קוראים לו מייק ביקוב וזה האינסטגרם שלו:
וזה מה שיש לו לומר על ההבדלים בין לחם לבן ללחם מלא.
(שימי לב למה שהוא רשם בפירוט, לא בתמונה עצמה)
אתן לך דוגמה, ד"ר מאיה רוזמן, לא פנאטית של כושר, תזונאית קלינית שיודעת מה היא אומרת, יש לה תכנית רדיו כל שישי והיא הייתה הרבה מתארחת בתכניות בוקר ובחדשות. אבל זה ידוע ועובדתי שלחם מלא הוא יותר בריא מלחם לבן, זו עובדה שקמח לבן נעשה מהחיטה בלי הקליפה שמכילה את כל הערכים התזונתיים.
הנה שוב את מגדירה מה בריא יותר.
אם את חושבת שזה מה שיפגע בבנאדם...
ואני מדבר על בסיס קבוע אפילו.
אם חסר לו משהו בתזונה, שישנה את שאר התזונה.
אל תפילי את זה על הלחם..
^^את אפילו לא קראת את מה שnf שלח לך? מה זה הערכים התזונתיים? בלחם מלא ובלחם רגיל בכללי אין כמעט ויטמינים ומינרלים ההבדל הכמעט יחיד זה שיש קצת יותר סיבים בלחם מלא אבל זה ממש לא אמור לשנות משהו אלא אם כן אותו בן אדם אוכל כיכר לחם ביום ואז זה מצטבר ונהיה משמעותי אם אותו בן אדם מקבל סיבים ממקור אחר בתזונה שלו אין שום בעיה שיצרוך לחם לבן