21 תשובות
כי זה מדבק ואפשר למות מזה
בוקר טוב, איפה היית בחודשים האחרונים?
מגפה עולמית. מספיק טוב?
כי זאת מחלה מסוכנת שגורמת לקשיי נשימה, שיעולים וכו'
והורגת הרבה אנשים...
שואל השאלה:
יש מלא מחלות שהורגות
אנונימי
שואל השאלה:
אנשים מתים ממלא דברים
אנונימי
אבל למחלה הזאת ספציפית אין תרופה, זאת מחלה עולמית שיש לה המון חולים
שואל השאלה:
לא לכל מחלה יש תרופה ויש המוני מחלות שמדבקות שכבר התפשטו בעולם
אנונימי
נכון שיש עוד מחלות שמתים מהם כמו סרטן לדוגמא, אבל סרטן לא מסכן את הסביבה ולא מדבק. לעומת זאת, אם ילד חולה בקורונה אז 99% שהוא יבריא ויצא מזה שלם אבל הוא יכול להדביק בטעות את סבא שלו ולסבא שלו יש יותר סיכויים למות חלילה
שואל השאלה:
סרטן הורג כל כך הרבה, זה גורם המוות הראשון בישראל
שפעת ודלקת ריאות גם בטופ גורמי מוות שכיחים
אנונימי
לסרטן אין תרופה אבל כן יש טיפול
לדלקת ריאות אין לי מושג אבל כנראה יש וכנל לשפעת .
סרטן הורג אבל הוא לא מדבק, מה שמפחיד את כולם זה שזה מדבק וזה לא משנה אם אתה הומלס או מיליונר, כולם יכולים להידבק
שואל השאלה:
יש טיפול לדלקת ריאות וזה עדיין גורם המוות מהגדולים במדינה לקורונה אין והיא לא
אז למה כל כך מפחדים דווקא מקורונה
אנונימי
זה מוות אחר. מוות מאוד בודד. אסור למשפחה שלך ולחברים שלך להיות לידך ברגעים האחרונים שלך ואתה צריך להיפרד מהם דרך שיחת וידיאו. זה מה שהכי מלחיץ אותי
שואל השאלה:
למה לא אני יכול
אנונימי
שואל השאלה:
יש מספיק נתונים יש 340 אלף נדבקים בארהב ויש מספיק נתונים להשוות ולהעריך אחוזים בלי קשר לעצים
אנונימי
שואל השאלה:
אני לא טועה
אנשים חרדים יותר מידי
אנונימי
שואל השאלה:
אם מישבו מהשפחה שלי יחלה חס וחלילה או ימות חס וחלילה זה חא הופך את המחלה ליוצר קטלנית עובדתית, אז אני כבר לא אהיה אובייקטיבי
אנונימי
גם אני לא מפחדת.
אנונימית
אם לא היו מפחדים כח העולם היה נדבק, ומאות מיליונים היו מתים כי תחשבי עכשיו שכל מי שיש לו מערכת חיסונית חלשה בטח ימות (תחשבי מה יקרה לכל שכונות המצוקה או אתיופיה או כל מדינות עולם שלישי)
שואל השאלה אומנם טועה, אך כך גם רבים מהמגיבים. כלומר יש ממה לפחד, אבל רוב הסיבות שצוינו, לא רק שלא נכונות, הן בדיוק חוסר ההבנה שאליה מכוון שואל השאלה. ובכל זאת, יש תשובה טובה לבהלה בעולם, והיא שזוהי התפרצות של מחלה, ולא מחלה קיימת (יש מי שניסו ללכת בכיוון, אפרט יותר). הצדק עם שואל השאלה, מחלה שהורגת כ 2% מהנדבקים בה, היא זניחה יחסית, אלו החיים, יש מחלות ואנשים מתים. בזמן שמתו 50 אנשים בישראל מהקורונה, מתו עוד 20,000 אנשים בישראל. דובר פה למשל על סרטן. מטפלים בסרטן מסוגים שונים בכימותרפיה למשל. לפעמים היא עובדת ולפעמים לא, מטפלים בכולם, וחלק קטן בכל זאת מת. מה יקרה אם מחר כל המדינה תפתח סרטן באותו שבוע? לא תהיה כמות כימותרפיה המספיקה לכולם, לא נוכל לטפל בכולם, וימותו הרבה יותר. כלומר, מערכת הבריאות בנויה לטפל במספר מסוים של אנשים, עפ"י הצורך בשגרה. כשמחלה חדשה מתפרצת, קיימת סכנה שכולם יידבקו בה בטווח זמן קצר, ומערכת הבריאות לא תוכל לטפל בכולם. אין קשר לתרופה, מחלות רבות הן ללא תרופה, אבל טיפול תומך מאפשר את החזקת המטופל בחיים עד שהמחלה עוברת. דוגמה רלוונטית היא מכונות ההנשמה, שמשמשות לטיפול בחולי קורונה. אם כולם יידבקו בקורונה עכשיו, המון אנשים יזדקקו לטיפול אינטנסיבי, ופשוט לא יוכלו לקבל את הטיפול, וכך ימותו הרבה יותר אנשים. לעומת זאת, אם נרווח את זמן ההדבקה, ורק מעט יידבקו, בכל פעם, נוכל לטפל בהם, וימותו מעט אנשים כמו מכל מחלה אחרת. אם כך, אנחנו בתקופת זמן שבה יש לרווח גם את החברה האנושית, כך שקצב ההדבקה יהיה נמוך. לאחר שהוירוס יעבור באחוז ניכר באוכלוסיה, או כשיימצא חיסון, נוכל להתייחס לקורונה כמו לשפעת רגילה. עד אז הדאגה מוצדקת, גם אם ההיסטריה מיותרת.
איפה אתה חי? מיליונים בעולם חולים בזה ומאות אלפי מתים. רק בארץ קטנה כמו שלנו יש כבר באיזור ה9000 חולים וזה רק הולך ועולה.
אנונימית