22 תשובות
יפה שאת יודעת להכליל.
כי יוצאים עלינו אז ניתן לזה פשוט לעבור בשתיקה?
לא!
לא מלכלכת או משהו אבח כולם כמעט יודעים שאני נגד
אני נורא מסתייגת מהדת
ומכל אמונה (שעבורי נשמעת מטופשת) סליחה
תאכלס k-12 צודק/ת
זה פשוט כי הדת גורמת ליהודים לחשוב שהם מעל עמים אחרים ושהם יותר טובים פי מיליון פלוס תמיד הדת מעל הכל כל הדרת נשים הזאת מהדת שתדעי שלאנשים דתיים אסור לשמוע אישה שרה וזה לא נשמע לך קצת הזוי ושמלמדים בנות בדת להתלבש צנוע שלא יחרמנו את הגבר במקום ללמד את הגבר לשמור אל החרמנות שלו
וואי אני מהזה מסכימה
יש פה אתיאסט שכתב שתגובות שה' זה בולשיט ואמרתי לו שזה מזלזל ומגעיל לכתוב את זה וכוא התחיל לריב איתי. נמאס לי לנסות להסביר לו בהיגיון את זה שלזלזל באמונה של אחרים זה מגעיל אבל הוא היה אטום רצח אז נמאס לי. הוא ליטרלי כתב לי בקיר התודות ציטוט של התגובה שלי ואז מתיתיה שה' הוא בולשיט. זלזול כזה בחיים לא ראיתי ואני פשוט נגעלת.
אני בחיים לא זלזלתי באמונה (או בחוסר אמונה) שלי מישהו אחר, אף פעם לא כפיתי את הדת על חברות שלי ובכלל 3 מהחברות הכי טובות שלי הן אתיאסטיות ואנחנו מסתדרות מעולה.
פינג אומר היי.
אין לי סיבה ללכלך על אנשים בגלל מה שהם מאמינים בו.
זאת ממש לא בעיה של אתאיסטים, זאת בעיה של אנשים באופן כללי - הרבה אנשים אוהבים ללעוג לאנשים שחושבים ומאמינים שונה מהם.
לדעתי זאת תופעה נוראית שיש להכחיד, אבל כל עוד מדברים רק על אתאיסטים, או רק על חרדים, או רק על [הכנס קבוצה] זה לא ישנה כלום, כי הבעיה היא לא שאתאיסטים ככה או חרדים ככה או שמוסלמים הם ככה, אלא שיש תופעה שאנשים רבים לא מכבדים אנשים שונים מהם וזה צריך להיפסק.
everlasting, את לא יודעת מה אני קיבלתי...
לשאלה: אני לא מצפה מאתאיסטים יחס טוב. אם לא אכפת להם מאלוקים - אין סיבה שיהיה להם אכפת ממישהו אחר, במיוחד מהמאמינים, ופרט מקיצוניים. אם קורה שיש אתאיסט כזה או אחר מתייחס טוב למאמין - כנראה שיש לו חשבון כזה או אחר.
דת זה לא משהו שבן אדם בוחר בצורה רציונלית שקולה על פי המציאות
זה או על פי רגש עיוור או שבן אדם נולד לאחת
זה לא דבר טוב וזה מה שאוכל את העולם שלנו
לעקוב אחרי אמונה עיוורת
וזה לא רק דת כל סוג של אמונה עיוורת
זה דבר נוראי
אני אנטי כלפי דת כי אני רואה אותה כאחד הדברים הנוראיים שקרו לאנושות, סדרת חוקים חשוכים ופרימיטיביים חסרי כל הגיון שמבוססים על אמונה בישות שככול הנראה גם דמיונית.
אולי מספיק להוציא שם רע ולהיכנס לראש של אנשים אמיתיים (שאינם מתכחחשים למי שברא אותם)? זה זה נאמר "הפוסל - במומו פוסל" (קידושין ע"ב).

אני אדם רצינולני ואני מאמין ביהדות בגלל שהשכל מחייב להאמין בה. דווקא בה ולא בשום דת אחרת. שום דת, מלבד היהדות לא תלמד אותך שעליך לדעת את ההוכחות לנכונותה, אלא כל דת אחרת תדרוש ממך אמונה עיוורת. אם תשאל את נציגה למה צריך להאמין באותה דת ועל סמך מה - הם יגידו לך שמצוה להאמין. "מה, אתה לא מאמין במה שמסר אלוקים?". אדם רצינולי יגיד לאותו אחד שהוא מאמין במה שמסר אלוקים, אך הוא ישאל אותו "איך אתה יודע שזה מסר אלוקים?". שאלה צודקת. הוא יגיד לך כי ככה כתוב בספר שלהם. אם תשאל אותו "איך ועל סמך מה אתה יודע שאותו ספר הוא מאלוקים?" - הוא יגיד לך שאתה צריך להאמין, כי זה מה שכתוב פה. בשורה אחרונה - יגידו לך תאמין לדת שלהם (לא עלינו) בלי שום ביסוס רציונלי. טענה מעגלית. רק היהדות מוכנה להשיב על סמך מה היא יודעת שהתורה - היא דברי אלוקים חיים. החל ממתינתה לכל עם ישראל, כשאר הקב"ה השמיע לנו את קולו (לכל עם ישראל) ועוד הרבה הוכחות עקיפות. אם רק היהדות מועדדת ללמוד את ההוכחות לנכונות הדת ולא ללהיות "פתי יאמין לכל דבר" (משלי יד, טו) ושאר הדתות (להבדיל) דורשות אמונה עיוורת - זה לא אומר לכם משהו?!

מה זה "חוקים חשוכים"? למה שה' יתן לנו חוקים חשכוים. ההםך הוא הנכון: "כִּי נֵר מִצְוָה וְתוֹרָה אוֹר" (משלי ו, כג), אבל האנשי שקר (בשביל להרגיש טוב עם עצמם) הופכים את היוצרות ועל זה נאמר " "הוֹי הָאֹמְרִים לָרַע טוֹב וְלַטּוֹב- רָע, שָׂמִים חֹשֶׁךְ לְאוֹר, וְאוֹר - לְחֹשֶׁךְ, שָׂמִים מַר לְמָתוֹק, וּמָתוֹק - לְמָר" (ישעיה ה, כ). זה לא מראה לכם משהו? איך הכל כתוב בדיוק...
אני מרחם עליך, אתה ממש שבוי לדת, אין לך את היכולת לשאול שאלות, לחשוב בעצמך ולפתח דעה אישית, השקפת העולם שלך היא כשל כבשה שהולכת אחרי העדר, מקווה בשבילך שזה ישתנה.
למה שדעה אשיית (שזה סה"כ דעה אנושית ואנשים עשויים לטעות) תהיה עדיפה על פני דעת תורה (דעה אלוקית). אלוקים, בניגוד לאנשים, לא טועה. אז זה לא ברור שיותר חכם לסמוך על אלוקים מאשר לסמוך על עצמך?
אבל אתה לא יודע שאלוהים קיים סוד: כנראה שלא... ואגב גם אם כן אנחנו כבר לא צריכים אותו
בטח שאני יודע (וכל אדם שאר אינו בגדר שוטה אמור לדעת, כפי שכתב הרב אלחנן ווסרמן בהי"ד בספרו "קובץ מאמרים ואגרות", מאמר האמונה).

אתה שולל את מה שאני יודע וקובע לי מה אני יודע ומה לא?

מה זה "לא צכיריכם אותו"? (התייבש לך). מה אנחנו שווים בלעדיו? כלום. מי נתן לנו את השכל אם לא יתברך.
אתה קורא לאתאיסטים שוטים ומצפה שאנשים יכבדו את האמונה שלך....
אנונימי
אני מרומם את המאת ומשפיל את השקר. אני גם לא בודה את הדברים מלבי, הדברים הם כתובים.
זה לא משנה את העובדה שאתה קורא בשמות לאנשים שלא מאמינים כמוך ומצפה לקבל כבוד ושיכבדו את האל שלך והאמונה שלך.
אנונימי
אוקיי. מדוה שאנ יקורא לכל אחד בשם הראוי לו. גם ברוריא (אשתו של רבי מאיר בע להנס זיע"א) נהגה ככה: מתי שהיא דיברה עם מין - היא קראה לו "שוטה" בפנים שלו (ברכות י ע"א).
אוקיי כסיל:)
אנונימי
אני כל הזמן חוזר על זה איתך, אתה מבין שאתה מנסה להוכיח את הטיעון שלך על פי ספר שמנסה להוכיח אתץ הטיעון הזה בעצמו? כל תגובה שאיי פעם כתבת באתר הזה רוויה בכשלים לוגים עד אינסוף, אתה לא יכול לנסות להוכיח לי את קיומו של אלוהים על ידי טיעונים מהתנ"ך, כי גם הוא ספר שמישהו כתב כדי להוכיח את אותה מטרה , זה כמו שאגיד לך שסופרמן אמיתי כי זה כתוב בקומיקס
אז זהו, שאנחנו יודעים בדיוק מי כתב כל ספר (כמובן, שזה בא מאלוקים, כי אנשים לא יכולים לקחת כיסוי על אותם דברים שנאמרו שם).