5 תשובות
קמח
מים
לתת לזה ליתפוח
לבשל 7 דקות
מוכן
שואל השאלה:
כמה זמן לתת לזה לתפוח?
אנונימית
שואל השאלה:
אוקי תודה
אנונימית
2 כוסות + כף קמח כוסמין מלא
1 כפית מלח
1 ו 1/2 כוסות פחות כף מים מינרלים
4 כפות שמן זית עדין בטעמו
(מתקבל כ- 450 גרם בצק)
מכינים את בצק הפסטה: בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. מוסיפים את המים והשמן ומתחילים ללוש את הבצק. כשמתקבל בצק אחיד, מעבירים אותו למשטח עבודה וממשיכים ללוש את כ- 7-10 דקות נוספות. צריך להתקבל בצק גמיש, אם הוא דביק, ניתן להוסיף קמח. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
מבשלים את הפסטה: מוציאים מהמקרר, מחלקים לרבעים ומרדדים לעלים במכונת פסטה (או באמצעות מערוך), כל עלה חותכים לרצועות רחבות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים לייבוש למשך שעתיים. ייבוש הפסטה מונע את ההידבקות, אפשר בהחלט להכין את רצועות הפסטה מראש ולהקפיא טרם הבישול במים.
מביאים לרתיחה מים בסיר גדול עם מעט מלח, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים כמה דקות בודדות (3-5 דקות). פסטה טרייה צריכה זמן בישול קצר יחסית ופשוט בידקו מידי פעם אם היא מוכנה. מסננים ומעבירים לסיר הרוטב, מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.