33 תשובות
לא אני
רובנו
הכלב של בת דוד שלי כנעני שלם
אה?
הנני כנעית
יהודים הם כנענים. זה אותו עם.
נסיך קטן, הכנענים - הם בני חם, ואנחנו (היהודים) בני שם. חלאס עם השטויות.
לא חמוד שלי. היהודים הם כנענים. תלמד היסטוריה.
נסיך קטן, ממי למדת "היטסוריה" כזאת מעוותת?
מאנשים שזה המקצוע שלהם אולי? אבל אתה היסטוריון, סלח לי.
נסיך קטן, אז יהיה חלקך עם אותם "היסטוריונים" וחלקי יהיה עם אנשי אמת...
כל אחד במה שהוא בחר...
אם ההגדרה שלך ל"אנשי אמת" היא אנשים שאומרים שהם אנשי אמת, מצבך עצוב.
אנחנו יודעים מה נקרא "אמת" - התורה, הקב"ה, חותמו של הקב"ה, משפטי ה'.
אממ לא, זאת לא אמת.
נסיך קטן, אנחנו יודעים שכן ומי שרוצה לרמות את עצמו - הקב"ה נותן לו מקום לטעות.
אם כך, למה שווה לי לא לטעות אם אני יכל לחיות חיי "כופר" ולהגיד טעיתי? קל.
נכון, זכותי. ולא יקרה לי כלום. איזה כיף:) נתת לי אישור להמשיך לכפורר ישש!!
לא.
הכנענים זה העמים שחיו בכנען.
יהודים הם צאצים ישירים (או כמעט ישירים) של שבט יהודה.
תבדקו, זה במלכים א'
מי אמר שמה שכתוב במלכים א הוא נכון? אתה לא מבין שהספר הזה הוא פוליטי ויש לו אינטרס? בדיוק כמו שהפל0טינים ממציאים לעצמם עם. מה ההבדל? הכל זה פוליטיקה. אנחנו עם מומצא. אנחנו כנענים.
נסיך קטן, אם אתה משווה את עצמך לפלסטיני (עם מומצא) - כנאה שיש משהו משותף בינך לבינם. יהודי אמיתי לא אמור להתכחש למקורות שלו ולאבותיו.
לא מתכחש למקורותי. ממלכת ישראל ויהודה קמו מתוך כנען ולא היה שום כיבוש של הארץ. יש לנו זכות היסטורית הרבה יותר חזקה כי לא כבשנו שום דבר משום עם, אלא יצאנו מתוך התרבות הכנענית.
נסיך קטן, לא קשור אלי. אמרתי שהקב"ה נתן אפשרות של בחירה. זה לא אומר שמותר לך לבחור ברע (אסור לך!), אבל במחינה פיזית - יש לך כזאת אפשרות. זה מה שכתבתי. אתה סתם משלה את עצמך שלא יקרה לך כלום (כמו אותו אחד מפרשת "ניצבים" בדברים כט).
אני לא תומך בפירה ואני מתנגד לכופרים, אבל אין לי אפשרות למנוע את הבחירה, כי ה' רוצה שנאמין בו מבחירה.
אבל אני בוחר שלא. ואמרת שמותר לטעות.
נסיך קטן, אם בחרת שלא - אז תתן על זה את הדין, לא אמרתי שמותר לטעות, אמרתי שמי שרוצה וטעות - הקב"ה נותן לו מקום לטעות, זה כל. זה חלק מהעניין של הבחירה.
אז אם אני "בוחר" לטעות, אני לא יודע שאני טועה. הרי אם באמת היתי יודע שהוא קיים, איך אני יכל לטעות בזה? כלומר במילים אחרות אני מקבל פה עונש על טעות כי לא ידעתי? מוסר מעוות.
אם היית שואף לאמת - היית מגיע אליה.
מי שמחפש איך לברוח מזה שאלוקים קיים ויש תורה- אז הקב"ה מאפשר לך למצוא תירוצים הזויים לכפירה, כאלה שיספקו אותך.
ולא, אתה לא מקבל עונש על הטכות, כי זה היה מונע את הבחירה. הקב"ה יכול להיפרע ממך גם לאחר מיתתך, שהרי גם גם לאפקירוסים אין חלק לעולם הבא - אז הם אמורים לקבל את שכרים בעולם הזה.
שאפתי לאמת, והבנתי שהוא לא קיים. בוא תסביר לי איך זה הגיוני. יש לך הגיון הזוי. נניח ויש לי ביד כדור אדום, או שאין לי ביד כדור אדום. אני לא רוצה להראות לך את הכדור האדום, אבל אתה חייב להאמין שיש לי כדור אדום כי אם לא אתה תענש. והסברתי לך והראתי לך מלא "הוכחות" שיש לי כדור אדום, אבל מעולם לא הראתי לך אותו. זה ההגיון שלך.
אם אתה חושב שיש פה בעיה - בעיה שלך. מה נראה לך - שאני אמור להראות לך את הקב"ה? אם הקב"ה היה רוצה - הוא היה עושה את זה בעצמו. אנחנו לא ראויים לך והקב"ה לא אמר להוכיח את עצמו כל פעם מחדש. הוא עשה את זה לעיני כל עם ישראל ומשם הידיעה עליו אמורה להימשך במסורת מדור לדור... לא סתם נצטוונו על חגים כאלה או אחרים.
מה שכן, הקב"ה עדין משגיח על עולמו והוא עושה איתנו ניסים דרך האבע, צריך רק לרצות לראות את זה.
היסטורית, היהודים הם כנראה צאצאים של שבטים כנענים, לפחות בחלקם.
אנונימי
גם הכדור האדום שלי לא ראוי שתראה אותו, כבר הראתי אותו למליונים לפני אלפי שנים. לא באלי להראות לך את הכדור שלי, ואם לא תאמין שיש לי כדור אתה תישרף למוות בגיהנום! אתה מאמין לי שיש לי כדור אדום?
נסיך קטן, לא, כי אם הז היה אמת (שראו אותו מיליונים) - אז זה היו מפורסם ועובר במסורת, וגם היה אמור להיות מתועד באותו זמן שהראת אותו (התורה תיעדה את מעמד הר סיני באותו דור ששמעו את קולו וגם כתבה מי כתב את התורה ומס ראותה לכל שבטי ישראל)
מה זה אומר
באותו הנושא: