5 תשובות
אני בדרכ פשוט לוקחת שמה על נייר אפייה שמן, פלפל ומלח משני הצדדים ולתנור.
.
זה מתכון מושלם לאוהבי דגים❤
אם את סבבה עם כוסברה ושום אז ככה
מצרכים:
בערך חצי צרור כוסברה
3-4 שיני שום
בסביבות 4 פיליי אמנון
לימון
מלח פילפל(שחור כמובן)
וזילוף שמן זית
וכף מיונז
הוראות הכנה:(תחממי תנור מראש ל180 מעלות וגריל)
תטחני במעבד מזון את הכוסברה והשום ביחד(את הכוסברה ללא הגבעולים)
תשימי אותם בתוך צלחת ותוסיפי את המיונז והמלח ופלפל תערבבי אמור לצאת לך כמו משחה ירוקה תחתכי את הלימון לפרוסות דקות ותניחי בצד.
תקחי את הפילה של האמנון שמי בתוך מגש אפיה נייר אפיה ושימי אותם במגש עם העור דג למטה תמרחי את ה"משחה" ותפזרי את הפרוסות לימון וזלפי שמן על הדגים תכניסי לתנור לבין 25-30 דקות ואמור לצאת לך מושלם וטעים בתאבון!
רכיבים לטאקו עם רוטב :
שמן זית - 1 כף ועוד קצת לטיגון
דג אמנון - 680 גר' (או פילה בס, 4 חתיכות של 170 גר' כל אחת)
כוסברה - 1 כפית (קצוצה)
מלח גס - כפית
פלפל שחור - כפית
צנונים - 6 (פרוסים)
מלפפון - 1 (חצוי לשניים ופרוס)
מיץ ליים - 2 כפות
פלחי ליים - להגשה
טורטיות תירס - 8 (מחוממות)
עלי כוסברה - 1 כוס
שמנת חמוצה - כוס
אופן הכנה לטאקו עם רוטב :
הניחו מחבת גריל על להבה גבוהה ושמנו אותה
הניחו מחבת גריל על להבה גבוהה ושמנו אותה.
הכניסו לקערה בינונית את הצנונים, המלפפון, מיץ הליים, השמן ואת הכמות שנותרה מהמלח והפלפל, וערבבו היטב.
חממו מעט את עלי הטורטיה על מחבת טפלון חמה ויבשה, חלקו את הדגים וסלט הצנונים באופן שווה, גלגלו והגישו.