תשובה אחת
נראה מתכון קל:
מצרכים
ל-16 עוגיות:
150 גרם שוקולד מריר (60%) - קצוץ
15 גרם חמאה (זו לא טעות, רק 15 גרם)
1 ביצה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח תופח
קורט של מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-190 מעלות צלסיוס. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מקציפים את הביצה והסוכר במיקסר כ-10 דקות.
3. בינתיים, מוציאים כ- 1/5 מכמות השוקולד הקצוץ לקערית וממיסים את שאר השוקולד הקצוץ עם החמאה. אני ממיסה במיקרו אך אפשר גם מעל לסיר עם מים רותחים.
4. מנפים את הקמח והמלח. כן, כמות מזערית אבל הניפוי יעזור באיחוד מהיר.
5. בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד והביצים יחד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ. אם הבלילה דלילה מאד, יש להמתין כמה דקות והיא תהפך למוצקה במהירות.
6. בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קטנה, יוצרים כ- 16 גושים קטנים ומניחים על התבנית במרווחים. העוגיות מתפשטות רק במעט, כך שאין צורך ברווחים עצומים.
7. אופים בתנור המחומם כ-8 דקות.
מצרכים
ל-16 עוגיות:
150 גרם שוקולד מריר (60%) - קצוץ
15 גרם חמאה (זו לא טעות, רק 15 גרם)
1 ביצה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח תופח
קורט של מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-190 מעלות צלסיוס. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מקציפים את הביצה והסוכר במיקסר כ-10 דקות.
3. בינתיים, מוציאים כ- 1/5 מכמות השוקולד הקצוץ לקערית וממיסים את שאר השוקולד הקצוץ עם החמאה. אני ממיסה במיקרו אך אפשר גם מעל לסיר עם מים רותחים.
4. מנפים את הקמח והמלח. כן, כמות מזערית אבל הניפוי יעזור באיחוד מהיר.
5. בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד והביצים יחד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ. אם הבלילה דלילה מאד, יש להמתין כמה דקות והיא תהפך למוצקה במהירות.
6. בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קטנה, יוצרים כ- 16 גושים קטנים ומניחים על התבנית במרווחים. העוגיות מתפשטות רק במעט, כך שאין צורך ברווחים עצומים.
7. אופים בתנור המחומם כ-8 דקות.
באותו הנושא: