11 תשובות
משהו עם עגבניות וגבינה.
בולונז
גבינה, פסטה, עגבניות שרי, זיתים, חסה ומלפפון ותיבול כמובן
עגבנייה, מלפפון, גבינה בולגרית, זיתים, בצל סגול, חסה
עגבניות שרי
שני גבעולי בצל ירוק קצוצים
כחצי כוס זיתים סורים מגולענים
חצי חבילת צנוברים
מעט שמן זית

יוצא טעים רצחח
זיתים ברוטב עגבניות
זיתים טחון עם מיונז וטיפה כמון
עגבניות שרי בצל ירוק זיתים ושום וקצת לימון
גבינה לבנה עם זיתים אפשר להוסיף פטריות
סלט ירקות ירקות עם זיתים
סלט יווני
אנונימית
סלט זיתים מרוקאי -
300 גרם זיתים מגולענים
4 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
4 כפות רסק עגבניות
6 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
מלח, פלפל
מים
1. שמים את הזיתים בסיר, מכסים במים ומרתיחים פעמיים. מסננים ומניחים את הזיתים בצד.
2. באותו סיר מחממים את השמן ומטגנים מעט את השום. מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, מלח ופלפל ומערבבים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים (אם יש צורך מוסיפים מעט מים).
3. מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-20-30 דקות.

סלט קולורבי עם פטריות ותירס -
קולורבי - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (720 גרם)
פטריות שמפיניון חתוכות - קופסת שימורים (230 גרם)
גרעיני תירס מתוק - קופסת שימורים (245 גרם)
זיתים ירוקים ללא גלעין - 1/2 כוס - סה"כ (80 גרם), או זיתים שחורים ללא גלעין.
שמיר - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (18 גרם), טרי.
מיונז - 3 כפות - סה"כ (45 גרם)
מלח - 1/4 כפית שטוחה
פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
1. לקלף את הקולורבי ולבשל כחצי שעה או עד שמתרכך.
2. לקרר ולחתוך לקוביות קטנות ואחידות.
3. להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב ולתבל עוד לפי הטעם.
כל סלט עם זיתים הוא סלט טעים.