25 תשובות
אייס קפה.
אייס קפה
לפי דעתי אייס קפה
וניל
אייס קפה.
אייס קפה
שואל השאלה:
רק אני חצי חצי:(
אנונימית
אייס וניל
אייס קפה!
למעשה הנה מתכון שמצאתי באתר שאני משתמש בו תמיד
אופן הכנה:
בכוס הראשונה:
1.5 כפיות קפה.
2.5 כפיות סוכר.
מוסיפים ממש טיפה מים רותחים ומערבבים עם כפית את התערבות בכדי שלא יווצרו גושים.
מוסיפים חצי כוס חלב קר ומערבבים.

בכוס השניה: (היא הכוס של הבלנדר שלי)
מוסיפים 12 קוביות קרח (בעיקר אחרי הניסיון הראשון אתם תדעו אם זה יותר מדי או פחות מדי, אני אוהב את האייס קפה שלי ממש סמיך ככה ש12 די מספיק).
מוסיפים את התערבות מהכוס הראשונה.
מפעילים את הבלנדר אבל לא לוחצים אותו למטה בכוח אלא נותנים לתערובת להסתובב ואז הקרח נשאב אל הלהבים ויש לנו טבח של קרח.

מפסיקים את הבלנדר כשמפסיקים לשמוע את רעש הכתישה.
מוזגים לכוס מוסיפים קשית וזהו.
מידע נוסף
1.
באייס קפה ובברד אין שום דבר טוב. הם מלאים בסוכר ובחומרים לא בריאים כמו שומן טראנס וצבעי מאכל. עדיף לוותר עליהם.
2.
המירו את האייס קפה בקפה קר אמיתי, עם חלב ומים או עם סויה. הוא הרבה פחות מזיק ויכול גם לרענן וגם לעורר.
3.
שייקים של פירות מומלצים, אך חשוב לשים לב לכמות הסוכר. שייקים של ירקות מומלצים מאוד, ואפשר לשלב בהם פרי.

לתשומת ליבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע עם אחרים
כמה מכם מחליפים בקיץ את ההפוך או האמריקנו בקפה קר? כמה קל בשלב הזה לעבור לקנות אייסים קפואים ממש, כאלו שאפשר לאכול בכפית והם מזכירים יותר מילקשייק מקפה.

לידם בקיוסקים ובבתי הקפה יש עוד אפשרויות קרות וסמיכות אחרות, בצבעים עליזים. אבל מה אתם מכניסים לגוף בתמורה להורדת הטמפרטורה בכמה מעלות?

קבלו את האמת על המשקאות הפופולריים של הקיץ, בלי התחכמויות מיותרות:

אייסים
1. מה טוב בהם (אם בכלל) תזונתית: אממ מצטערת, לא מצאתי.

2. מה רע: הם מלאים בסוכר, אבקת חלב, חומרי טעם, קצת קפה נמס, קצת שוקו, שומן מוקשה חלקית - כן כן, זכיתם במרגרינה של ממש בתוך המשקה שלכם. יש בהם גם מייצבים וחומרי טעם וריח נוספים. ובגרסאות הווניל בדרך כלל אין באמת וניל, אלא ונילין.

3. כמה הם משמינים או מלאי סוכר: הם מפוצצים בסוכר ובסירופ סוכר, באבקת חלב ובחלב שגם הם מקור לא קטן לסוכר. לדוגמה, בכוס של 250 מ"ל יש כ־250 קלוריות. זו נחשבת לכוס הקטנה בהרבה מקומות, אפילו שהיא בסך הכול די גדולה - כמו מאג סטנדרטי.

4. ערכים תזונתיים: אפס חלבון, בעיקר פחמימות פשוטות וקצת שומנים - לא מהסוג שאתם רוצים.

5. דברים שחשוב לדעת: קוראים לזה אייס קפה אבל בעצם צריך לקרוא לזה שייק סוכר עם נגיעות קפה או שוקו. וכשאתם שותים זה אולי מרגיש כמו חלב אבל בפועל זו אבקה מיובשת.

6. שדרוג חיובי: בקשו שיכינו לכם קפה קר אמיתי.

קפה קר
1. מה טוב בהם (אם בכלל) תזונתית: בניגוד לאייסים כאן מדובר בגרסה צוננת של קפה - תמצית אספרסו, טרייה בדרך כלל, ביחד עם קרח וחלב. זו רשימה קצרה ושפויה הרבה יותר מאבקת האייס.

יש כאן כמות לא קטנה של חלב, כלומר מקור לסידן, אבל בפועל, הקפאין משפיע על ספיגת הסידן בגוף ולכן אי אפשר באמת לראות במשקה כזה כמקור לסידן.

מה כן יש? חלבונים וגם הסוכרים שנמצאים באופן טבעי בחלב (לקטוז בחלב פרה וסוכרוז הנמצא בפול הסויה), בכל מקרה מדובר באופציה איכותית הרבה יותר.

2. מה רע: יותר מדי קפאין זה לא בריא, אז אל תגזימו. עד 3 כוסות ביום. ולמי שחלב עושה לו כאבי בטן, קחו את זה בחשבון ושתו אחד בלי חלב, או עם כמות מופחתת, או עם תחליף.

3. כמה הם משמינים/מלאי סוכר: בהשוואה לאייסים הרבה פחות. כמות הסוכר תלויה בכמות מי הסוכר או הממתיק שהוספתם ומכמות החלב שנמזגה לכוס.

4. ערכים תזונתיים: בכוס קפה קר גדולה של 500 מ"ל, כמחצית ממנה זה חלב, והיא תהיה כ־150 קלוריות. בכוס קטנה יותר בערך 350 מ"ל, שיגיעו ל־100 קלוריות. אם הוספתם כפית סוכר זרקתם עוד 25 קלוריות פנימה. אחוזי השומן תלויים באחוז השומן של החלב.

אייס קפה
מה זה המגילה הזאת למי שכתב מעלי 0_0 כולה שאלה אייס וניל או קפה
(קפה)
:)
שואל השאלה:
חח כן לא נורא תודה הייתי נותנת לך פרח אבל נגמר לי
אנונימית
אייס וניל.
שואל השאלה:
אבל למה אף אחד לא אומר חצי חצי? זה הכי מושלם
אנונימית
אייס קפה
חצי חצי מהיש לכם
אני אוהבת מים עם מלפפונים ולימון
אנונימית
אייס קפה.
חצי חצי גאדדס
האמת הנה כמה עובדות על אייס קפה
אייס קפה
עובדות על תזונה
אייס קפה
כמות לכל 100 g
קלוריות (kcal) 0
סה"כ שומן 0 g
שומן רווי 0 g
שומן רב בלתי רווי 0 g
שומן חד בלתי רווי 0 g
חומצת שומן טראנס 0 g
כולסטרול 0 mg
נתרן 2 mg
אשלגן 49 mg
סה"כ פחמימות 0 g
סיבים תזונתיים 0 g
סוכר 0 g
חלבון 0.1 g
קפאין 40 mg
ויטמין A 0 IU ויטמין C 0 mg
סידן 2 mg ברזל 0 mg
ויטמין D 0 IU ויטמין B6 0 mg
ויטמין B12 0 g מגנזיום
זה מויקפדיה מהפירוש "אייס קפה"
והנה מתכון לאייס קפה מבית היוצרים של מקו
קפה קר עם קוביות קרח קפה

מביני עניין כבר עלו על הבעיה שכאשר מוסיפים לקפה קרח, טעם הקפה הולך ונעלם ככל שהקרח נמס. פתרון פשוט לכך, שמצריך רק התארגנות מראש, הוא להכין מלאי מהקפה האהוב עליכם מוכן לשתייה ולהקפיאו בתבנית לקוביות קרח. בכל פעם שאתם רוצים קפה קר, כל מה שנותר לכם הוא להוסיף מקוביות הקרח האלה, ולהתענג.

קפה קר בבלנדר


המלצות נוספות
עוגת היוגורט הזאת היא בסיס לכל מה שטוב בחיים
עוגת היוגורט הזאת היא בסיס לכל מה שטוב בחיים
Recommended by
מכינים קפה חזק, מרוכז וטוב (למשל: ממיסים כפית קפה נמס במעט מאוד מים רותחים, או מכינים אספרסו קצר). אם רוצים מוסיפים לו סוכר, או כל ממתיק אחר לבחירתכם, ויוצקים את הקפה למיכל הבלנדר. מוסיפים כ-1/2 כוס מים, 1/2 כוס חלב וכ-8 קוביות קרח (רגיל או קוביות קרח קפה). מפעילים את הבלנדר עד שכל הקרח נגרס ויוצקים לכוס גבוהה.

גרניטה קפה



גרניטה קפה. ברד תוצרת בית | צילום: istockphoto
גרניטה קפה

גרניטה היא סוג של ברד איטלקי. היתרון של הברד הזה, חוץ מהטעם הנהדר, הוא שהכנתו אינה מצריכה כלים מיוחדים. מכינים קפה חזק (במקרה הזה אני מעדיפה אותו מתוק מעט, כי ההקפאה מטשטשת את המתיקות - נגיד, שתי כוסות קפה חזק עם כ-4-5 כפות סוכר). אם רוצים, אפשר להוסיף גם ליקר קפה. יוצקים את הקפה לתוך כלי שטוח, מכסים ומכניסים למקפיא לשעה. לאחר שעה מוציאים ומפוררים את הקרח שהתחיל להיווצר בצדדים בעזרת מזלג. מחזירים למקפיא וחוזרים על התהליך מדי חצי שעה, במשך כ-4 שעות, עד שהקפה קפוא לגמרי ומקבל מרקם של ברד. מגישים בקעריות קטנות.

אפוגטו



אפוגטו. קינוח קר ושתייה חמה בכוס אחת | צילום: פז אלסטר
אפוגטו

קינוח איטלקי נפלא, אולי הקינוח האהוב עלי ביותר. הוא מדהים בפשטותו ונפלא בטעמו.

כדי לקבל אפוגטו מכובד חייבים קפה מצוין, שכן כל המרכיבים בקינוח הזה הם אספרסו חזק וכדור גלידת וניל. קפה לא טעים, או במקרה זה גם גלידה לא טעימה, ייתנו תוצאה מאכזבת.

מכינים כוס אספרסו. מניחים בקערה קטנה כדור גלידת וניל, יוצקים עליו את האספרסו ומגישים מיד. אוכלים את הגלידה ושותים את שארית הקפה.
וזאת הגרסא המהירה של ארומה
הגרסא המהירה:
הכניסו לכוס גדולה כפית שטוחה (שטוחה אבל, בלי לרמות) של נס קפה עלית (כן, שמעתם נכון, עלית)
חצי כפית של שוקולית
וכמה סוכר שאתם אוהבים. אני שותה עם שתיים.
המיסו עם כמה שפחות מים חמים.
מלאו את הכוס עד מחציתה בקרח.
מזגו מים קרים עד חצי הגובה.
מלאו את שארית הכוס בחלב וערבבו.
קחו שלוק.
תוך כדי השוק תכתבו תגובה על איזה היסטרי זה שזה בול אותו הטעם כמו של אייס ארומה.
בהצלחה!
אייס קפה
אייס עוגיות!