התחברות
הרשמה
שוקולד חומם בסיר והפך ממצב צבירה מוצק למצב צבירה נוזל, במהלך התהליך נמדדה טמפרטורה זהה במשך מספר דקות ורק אז החל להופיע שוקולד במצב נוזל- למה?
3 באפריל 2016, 01:24
מדע
מדעים
חומרים
תשובה אחת
כאשר החומר משנה את מצב צבירתו, אנרגיית החום מושקעת בהרחקת החלקיקים שלו זה מזה יותר מאשר בהעלאת הטמפ' של החומר. על כן, בעת שהחומר שינה את מצב צבירתו, הטמפ' שלו לא השתנתה.
~
~הבחורה הזאת~
באותו הנושא:
נוטלה/השחר /שוקולד פרה/חומי
עוגת שוקולד ללא אפייה - אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד פשוטה, שלא צריך לאפות ולא צריך להמיס שום דבר בסיר, תודה!
מותר לחמם חמין שהיה בסיר בתנור לא מחומם מהבוקר?
עכשיו אכלתי 6 קוביות שוקולד יש מצב שבגלל שאכלתי יצא לי פצעים מחר?
דברים שמכינים בסיר לחץ - מה מכינים בסיר לחץ?
הדרך הנכונה להמסת שוקולד - איך מחממים שוקולד שיהפוך לנמס כזה? כי פעם ניסיתי בסיר.. וזה נידבק לי וזה הפך לעניין מכוער. ( ניסיתי לחמם שוקולד שחר ) ואיזה שוקולד להשתמש? תודה.
לפני יומיים קיבלתי מכה חזקה בכף היד והיום זה הפך לסגול ונפוח יש מצב לשבר?
בקליק חום ולבן מה יש יותר שוקולד או וניל?
כדי להרתיח מים בסיר צריך לסגור את הסיר במכסה או להשאיר פתוח?
בישול קציצות - האם קציצות מבשלים בסיר שטוח או בסיר עמוק?
מה יותר משמין שוקולד לבן או חום?