5 תשובות
השתמשי באורז הנקרא אורז פלא או חיש אורז. להשיג בכל רשות השיווק
מנקים את האורז (לוודא שאין אבנים/ לכלוכים) ושוטפים אותו פעם-פעמיים.
שמים את האורז בסיר ומוסיפים על כל כוס אורז: כוס ושלושת-רבעי מים, טיפת שמן, חצי כפית מלח.
מדליקים את הגז על אש בינונית, כשהסיר מכוסה, עד שהמים רותחים (כ-10 דקות, תלוי בעוצמת הגז).<br
פרת משה
מטגנים בצל וכשהבצל שקוף את האורז.
מוסיפים מיים בכמות כפולה מכמות האורז. זה הזמן לתבל אם רוצים.
מביאים לרתיחה בסיר לא מכוסה. ברגע שרותח שמים מכסה ומנמיכים את האש למינימום.
סופרים בדיוק (!) 20 דקות ומכבים את האש.
מחכים דקה ופותחים את הסיר, מחכ
wenjy
שלום סתיו !!
כפרסית אני מכינה אורז אחד אחד אבל לצערי לא אוכל להסביר כאן כי אני לא עושה לפי כוסות ומידות. את מוזמנת להתקשר אליי ואסביר לך בטלפון. קל ופשוט ויוצא אחד אחד.
054-5615411 התקשרי ואסביר לך בכייף.
באהבה
שורי צייזלר מומחה סטיפס
מחממים כף שמן בסיר, מוסיפים כוס אורז ומנענעים את הסיר בסיבוב כך שהאורז יתערבב ויצופה בשמן, מטגנים חצי דקה.
מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים פושרים וכפית מחוקה מלח ומרתיחים.
(אפשר להוסיף תבלינים)
מעבירים את הסיר לאש קטנטנה, מכסים במגבת ועליה מכסה הסיר, מכבים את האש כעבור 18 דקות, משהים עשר דקות נוספות ורק אז פותחים את הסיר ואוכלים.
שי פישר