3 תשובות
אומר את הטריויאלי. אם אתם סובלים מרעש, אולי תנסו להמנע מבית צמוד לכביש ראשי?

קשה לעשות משה בהשקעה קטנה בכל מה שקשור לרעש ושום פתרון לא יהיה מוחלט.
הגבהה של גדר הבית עם לוחות פוליקרבונט שקוף וחזק שנקראים פוליגל. כמובן שצריך לתת להם תמיכה חזקה לכל אורך קיר הבית, בהתאם לגובה הנדרש. יצכן שידרשו 2 שכבות. 1 מצד הפרופיל (היתד שיתמוך בלוחות לאורך גדר האבן) של הבית ואחת מצד הפרופיל של הכביש, אך לא חובה. המטרה היא להטות את הרעש בחזרה לכביש. אם אפשר, תשתלו שיחים זולים וגבוהים גם מהצד החיצוני של גדר הבית. חשוב שהגובה של כל אלה יהיה גבוהה מהקט שבין הכביש לגג הבית עד כמה שאפשרי.

לפני הפוליגל, הייתי שותל צמחיה צפופה, גבוהה, שגדלה מהר עם מערכת שורשים לא מפותחת מדי. צמח שיכול להתאים לזה במיוחד והוא גם יפה ומריח טוב, הוא "ברוש לימוני". הייתי שם אותו כמובן בנוסף ללוחות הפוליגל.

לזה אפשר להוסיף חלונות טריפל גלאס. לא זול, אבל יעיל.

אם עדיים לא יעזור, אפשר תמיד ליצור קיר כפול בצד שפונה לכביש, שעושי מלוחות גבס שיותקנו על כל שטח הקיר במרחק 3-4 ס"מ, ובינהם לבין הקיר יש להניח צמר סלעים. זה פרוייקט לא זול, בהתאם לשטח הקירות שפונים לכביש.

אפשרויות נוספות (לאו דווקא אחרונות ברשימה), הן להזמין חברה שמתמחה בפתרונות מניעת רעש. כמו כן, בארה"ב נמכרים מכשירים שיוצרים "רעש לבן" שממסך רעשים מבחוץ. זה שימושי בעיקר לשעות השינה ועובד לע רע. חפשו white noise באמזון.
אטמי אוזנים..
50+
שלום רואס
צר לי על התשובות הבלתי מקצועיות והמוליכות אותך שולל...
סביר להניח שגם אם תציב חומה אקוסטית - יציקת בטון וכיו"ב גם בגובה 10 מ' והעולה על גובה הבית שלך, זה פשוט לא יעזור.
כן גם אם תציב צמחיה מכל סוג שהוא לפני ואחרי החומה, גם לא תסייע ולא תעזור, מסקנה, אם תשמע לעצות שקיבלת, אתה עלול להוציא עשרות אלפי שקלים ללא תכלית, עלות של חומה אקוסטית הינה לא פחות מ- 1200$ בממוצע ל- 1 מ"ר, (דרך אגב ההצעות שקיבלת כלל אינן מציעות גובה חומה, או רוחב חומה, וכיו"ב וכן הפחתת רעש), אך את חוסר ההבנה המקצועי בתחום שהינו דורש מיומנות מקצועית מתיר להם לצערי להשיב שטויות מסוג זה.
הפתרון היחיד אשר להערכתי יסייע לך מבחינת הרעש הינו החלפת החלונות שלך, אך מאחר ולא ידועים לי הפרטים עליהם, וכן מהו מפלס הרעש שמפריע לך, כך לא ניתן להציע איזה רמת בידוד יש לתכנן לחלון. אי לכך אני מפנה אותך לקרוא היטב את המופיע באתר הבית שלי, תחת הכותרת מדידות רעש, וכן יעוץ אקוסטי באינטרנט.
באותו הנושא: