4 תשובות
מומלץ לטגן את החזה עוף בשמן קנולה ובמקום קוסקוס לבן קוסקוס מלא
שמן זית אפשרי לטיגון, אך לא מומלץ לטיגון עמוק, כי הוא פולט רדיקלים חופשיים (מחמצנים שפוגעים בתאי הגוף וגורמים לו להזדקן מהר יותר ולחלות) בתהליך ההתחמצנות שלו שמתרחש בטמפרטורה נמוכה יחסית. זה מאוד לא בריא. בכל מקרה, ברגע שטיגנת זמן זית בכבישה קרה, הפסדת את כל הערך שלו, כך שלא הרווחת דבר. עדיף להשתמש בזמן זית מזוכך, שטמפרטורת ההתחמצנות שלו גבוהה יותר.
שמן מצויין לבישול, הוא שמן אבוקדו. הבעיה היא שיש לו טעם קצת חזק והוא יקר יחסית. הפתרון הוא לערבב שמן אבוקדו עם שמן קנולה, או שמן כותנה. כך אתה גם מעלה את טמפרטורת ההתחמצנות של תערובת השמנים וגם שומר חלק מהטעם.
הפתרון הכי טוב הוא פשוט לא לטגן בשמן. תצלה את חזה העוף על מחבת כבדה עם מעט מאוד שמן אבוקדו (רק כדי שלא ידבק), או פשוט תאפה את חזה העוף ללא שמן. עדיף להוזיף שמן לסלט ולקוסקוס ולא להוסיף לטיגון. זה לא בעיה של שומן וקלוריות, אלא בעיה של רעלים שהשמן המטוגן יוצר.
אם שמן נשרף- תמיד תמיד לקרר את המחבת ולשטוף היטב. לא לטגן בשמן שרוף בשום אופן ולא לטגן בשמן יותר מפעם אחת. אז הזמן מכיל את כמות הרדיקלים החופשיים הכי גדולה.
שמן מצויין לבישול, הוא שמן אבוקדו. הבעיה היא שיש לו טעם קצת חזק והוא יקר יחסית. הפתרון הוא לערבב שמן אבוקדו עם שמן קנולה, או שמן כותנה. כך אתה גם מעלה את טמפרטורת ההתחמצנות של תערובת השמנים וגם שומר חלק מהטעם.
הפתרון הכי טוב הוא פשוט לא לטגן בשמן. תצלה את חזה העוף על מחבת כבדה עם מעט מאוד שמן אבוקדו (רק כדי שלא ידבק), או פשוט תאפה את חזה העוף ללא שמן. עדיף להוזיף שמן לסלט ולקוסקוס ולא להוסיף לטיגון. זה לא בעיה של שומן וקלוריות, אלא בעיה של רעלים שהשמן המטוגן יוצר.
אם שמן נשרף- תמיד תמיד לקרר את המחבת ולשטוף היטב. לא לטגן בשמן שרוף בשום אופן ולא לטגן בשמן יותר מפעם אחת. אז הזמן מכיל את כמות הרדיקלים החופשיים הכי גדולה.
בשום אופן לא מטגנים בשמן זית! שמן זית תוסיפי לסלט המוזכר. יוף עדיף לעשות בגריל או לבשל ואם כב ר את מטגנת - אז בשמן קנולה או שמן סויה, אבל בשום אופן לא בשמן זית, הוא נהיה רעיל בחימום.
כן. מחקרים אחרונים מראים שמה שחשבנו על טיגון בשמן זית הוא לא כזה נורא. כף שמן 100 קלוריות. חזה עוף 150 ל 100 גרם של חלבון איכותי עדיפות לקוסקוס מחיטה מלאה 100 קלוריות והירקות מבורכים - כ 50 לכל הכמות שציינת.
באותו הנושא: