תשובה אחת
ובכן יש לי מתכון טוב לעוגיות שוקולד שאני מכינה הוא מאוד טעים והמקור הוא בצרפתית אז תרגמתי לך לעברית:
עוגיות שוקולד ואגוזים (אפשר גם בלי אם את לא אוהבת, אבל זה מוסיף ^^)
מצרכים:
75 גרם חמאה רכה מאוד.
100 גרם שוקולד מריר / כוס קקאו לאפייה (לפי בחירה, לא משנה. אני עושה פעם זה פעם זה ושניהם יוצאים טעימים)
ביצה
90 גרם סוכר (בערך כוס)
100 גרם קמח (גם כוס כזה)
רבע כפית אבקת אפייה
60 גרם אגוזי מלא טחונים (אפשר פשוט לדפוק אותם עם פטיש שניצלים)
1 קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור ל-180
2. אם בחרת בשוקולד מריר - את ממימסה אותו. אם קקאו, תדלגי.
3. מערבבים ביחד בקערה נפרדת את הביצה עם הסוכר.
4. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח ואגוזים עד שזה מתערבב.
5. מוסיפים את השוקולד והחמאה לתערובת של הביצים ומערבבים ואז את מוסיפה את זה לתערובת של הקמח.
6. את מרבבת ולשה עד שיוצא לך בצק. את מכינה משטח עם קמח ומרדדת את הבצק לעובי של חצי סנטימטר, את יכולה לקחת כל מיני צורות ולעשות עוגיות בצורות ואם לא בא לך או אין לך, מספיק שתקחי כוס גדולה ותעשי עיגולים בבצק.
במידה והבצק דביק מידי ואי אפשר לרדד אותו, פשוט תקחי ממנו כדורים (כמו כדורי שוקולד) ותשימי בתבנית. בשני המקרים צריך רווח בין העוגיות כי הן מתרחבות...
7. את אופה את העוגיות למשך 10 דקות.
באותו הנושא: