4 תשובות
שלום סתיו,
במיקרה זכית שמומחה בצליית אומצות (סטייקים) יתן לך תשרים (טיפים) בעניין צליית-הבשר האופטימלית:
הסוד טמון בעסיסיות נתח הבשר, הווה אומר שעלינו לצלותו, ולא לייבש אותו. השלבים:
1) הנחת האומצה הטרייה /המופשרת על-גבי רשת האסכלה (יעני - מנגל) הלוהטת (!!!) והמשומנת קימעה. המהדרין, משמנים באמצעות חצי בצל טבול בשמן.
2) מתן 'כוויה' לסטייק, למשך 15 שניות, בקירוב. הכוויה, סוגרת את הנקבוביות שבבשר, וכך הוא אינו מאבד מעסיסיותו ! ספרת עד - 15 ? מיופי. להפוך.
3) הפכת? יופי, המתן שיהא הסטייק צלוי במידה המועדפת עליך. זהו? הפוך פעם נוספת.
4) הפכת? יופי, המתן עד שיהא הנסטייק צלוי במידה המועדפת עליך.
5) לסיכום: כוויה, צליה, צליה. בתיאבון, ואל תשכח לדווח איך יצא הסטייק!
בועז.
אחרי התשובה הטובה הקודמת, אולי תשאל את עצמך "איך אני יודע את מידת הצלייה?" - תחתוך חתך קטן במרכז הסטייק לעומקו ותציץ - האם אתה רוצה עשוי היטב - לא צריך להיות אדום בפנים (אך הסטייק יהיה כבר די מיובש), אם אתה רוצה מדיום - או פחות - שיהיה אדום באמצע.
יעל נועם מומחית סטיפס
יוצא יותר טוב על מחבת פסים עם מלח ופלפל בלבד.
אנונימי
סטייק מעולה מכינים בקלות בסיר גריל חשמלי איכותי. סיר עם מכסה חשמלי ובו אבנים קרמיות מיוחדות עם חוט להט. יוצא עסיסי וטעים במהירות ובקלות. את הסיר המדובר קניתי אצל שמחי ברחוב מטלון 46 בתל אביב. טלפון:03-6815275
יהודית