4 תשובות
מצרכים
1 חבילת ספגטי דקים
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ דק
2 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות או מגורדות
1 רסק עגבניות קטן
1/2 כף סוכר
מלח+פלפל שחור גרוס
3-4 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפיות אורגנו קצוץ או יבש
3/4 כוס מים
אופן ההכנה
מבשלים את הספגטי, כמה דק’ לפני שהרוטב מוכן.
במחבת עבה, שמים שמן, ומטגנים 3 שיני שום כתושות ו1 בצל קצוץ דק.
מוסיפים 2 עגבניות קלופות מגורדות או חתוכות לקוביות, ומערבבים. מבשלים 5-7 דק’.
מוסיפים 1 קופסא רסק עגבניות קטנה, 1/2 כף סוכר, 1 כף פפריקה מתוקה, כמה עלי בזיליקום קצוצים, אורגנו ומלח + פלפל שחור גרוס.
מערבבים היטב, מוסיפים 3/4 כוס מים ומבשלים עד לריכוך וצמצום הרוטב, כ-5 דק’.
שופכים הכל על הספגטי המוכן ואוכלים כמובן בליקוק האצבעות.
מישהו עם אייפון מומחה סטיפס
שלום לך בני,
אני אומנם לא טעמתי את המנה החמה של אוסם בטעם רוטב עגבניות.
אבל אוכל להמליץ לך על רוטב עגבניות ללקק את האצבעות
ותסמוך עלי, אתה תלקק אותן!
אז ככה:
מחממים שמן על מחבת עמוקה או סיר ( איך שנוח לך )
קוצצים בצל ומוסיפים לשמן החם.
כפית שטוחה של שום כתוש.
מומלץ גם פטריות (טריות), וקוביות עגבניות.. ( אם אתה מעוניין בעגבניות תטגן אותן לפני טיגון הבצל... לעגבניות לוקח יותר זמן)
ובמידה ויש לך רק פטריות מקופסת שימורים תסחט אותן טוב טוב כמה פעמים ביד עד שייצאו להן כל המיצים.

נמשיך..
אחרי שחיממנו את הירקות שבחרנו
נוסיף קופסאת רסק עגבניות, ומייד לאחר כך נשפוך למחבת כוס מים פושרים
ונערבב.
למחבת נוסיף גם קטשופ בנדיבות, מעט סוייה (2-3 כפות בערך)
פלפל שחור
מעט מלח
2 כפות של פסטו
אורגנו.
ומרק עוף במידת הצורך. ( אפרופו, אציין גם שמרק עוף מסמיך)

ונערבב
עד שהרוטב יירתח ויבעבע מעט.
נשפוך את הרוטב לסיר הפסטה, נערבב את הכל יחדיו
נמתין מספר דק' שהפסטה תספוג את הטעמים.
ושיהיה בתאבון!:)
בהצלחה:)

מתכון מנצח!
תקנה איטריות ביצים וזה כמו המנה החמה של אוסם
לגבי הרוטב העגבניות, אוסם משווקת צינצנות זרוכית של רסק עגבניות מוכן
אז ככה, לוקחים אריזה של פסטה ומחממים במקרוגל
לשלוש דקות ואז מוסיפים פפריקה מתוקה ופלפל שחור ושמים לעוד שתי דקות
ואז שמים על זה רוטב עגבניות ומחממים לארבע דקות
ואז זה מוכן!
זה ממש טעים!
יוחנן