6 תשובות
אני חושבת שאת מפחדת מהשינוי הזה כי הוא בערך חותך הרגלים שאת רגילה אליהם מגיל ינקות, כלומר יותר מעשור. זה זמן ארוך למדי להטמיע בו הרגלים.
את יכולה לנסות לקיים פחות ופחות מצוות בהדרגה, ככה שתרגילי את עצמך לאט לדרך החיים החדשה הזאת, שתואמת את מה שאת (לא) מאמינה בו
תיראי, אני לא מאמינה ואף פעם לא הרגשתי פחד כלשהו, זה לדעתי באמת עיניין של למה התרגלת כשגדלת
זו די שטיפת מוח כמו שאמרת. הרגילו אותך מילדות למשהו מסוים, מאמין שאפילו הפחידו (גיהינום וכו') וברור שזה לא יהיה פשוט לעשות משהו מנוגד לכך.
אני מבטיח לך שזה ישתנה עם הזמן וזה לא ירגיש מפחיד ונוראי כמו בהתחלה
היי, אני יצאתי בשאלה. הפעם הראשונה שהשתמשתי בטלפון בשבת זה ממש הרגיש כאילו אני פיזית לא מסוגל לזה, אבל מהרגע שזה קרה "התדרדרתי" די בקלות.

אני לא אומר שאת צריכה לעשות את זה או לא. אבל זה מאוד קשה לשנות את ההרגלים והחינוך שאנחנו רגילים אליהם מגיל 0.
את מרגישה ככה בגלל שאת מתנתקת מצורת מחשבה שעקבת אחריה כל החיים, כל הרגל שיהיה לך המון זמן ותפסיקי איתו ירגיש לך מוזר בהתחלה עד שתתרגלי לחשוב/לעשות אחרת
כן כי זה שטיפת מוח מילדות שמכנסים לנו לראש מגיל קטן שאם תעשי ככה וככה אז תקבלי עונשים וכול מיני דברים כאלה
אנונימית
התחברות ל