4 תשובות
להבין שזה פשוט לא טוב לעצמך
להזכיר לעצמך שאתה לא באמת רוצה לפגוע בעצמך זאת פשוט הדרך של הגוף שלך לשחרר לחץ, חרדה, כאב
תצא במקום להליכה בחוץ, תכנס להתקלח,תשמע מוזיקה מרגיעה
אנונימית
להבין שזה דחף רגעי שעובר
והרצון הזה לפגוע בעצמך נובע מתסכול/כאב שהנפש לא יודעת להכיל

אבל אתה יודע שלפגוע בעצמך לא יפתור את הבעיה ולא יגרום לך להרגיש יותר טוב (גם אם רגעית מרגישים הקלה - מהר מאד היא מתפוגגת ונשארות הצלקות ומתחרטים שעשית את זה לעצמך)

זה כמו שמישהו מתעצבן ודופק אגרוף בשולחן - זה כואב ומזיק לו.

אני אומרת לך בתור אחת שלצערי פגעה בעצמה - זה לא שווה את זה!
אפילו לא בקצת, בבקשה אל תעשה את זה לעצמך, זה לא מגיע לך, קשה לך נפשית זה סימן שיש לך צורך רגשי שצריך לקבל מענה - זה לא סימן שאתה צריך לפגוע בגוף שלך חלילה.

אתה יכול לצרוח, שמעתי שלהחזיק קרח ביד יש לו אפקט דומה, אפשר להתקלח במים קפואים - שזה ממש עוזר לי אישית.

ואני שולחת חיבוק ומצטערת שאתה עובר את זה❤

הכי חשוב שתדע שזה פשוט דחף של המוח שמנסה להגן על עצמו אבל לפעמים הוא טועה. ואתה בתור בן אדם בוגר ומודע, מרגיש את הצורך אבל יודע למה הוא עולה ואיך להתמודד איתו ולא ליפול לזה.

וגם אם קרה שחלילה עשית משהו לעצמך - אל תאשים את עצמך כי זה היה מתוך קושי ולא מעיד עליך שום דבר. תנהג בחמלה עצמית כלפי עצמך.
וממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית אתה לא צריך להתמודד עם זה לבד.
אנונימית
היי יקר
שומעת את הכאב התקוע בתוך הגוף והכמיהה לשקט והקלה גם אם רק לרגע. לפעמים אף נדמה שהפציעה מאפשרת להרגיש את מה שהנפש עייפה מלשאת... ייתכן שאתה מרגיש שזאת הדרך לאפשר לסבל להראות כלפי חוץ ולהשתחרר לזמן קצר מהגוף המותש.
יחד עם זאת שומעת במילים שלך את הכמיהה לשינוי והרצון לקחת את השליטה על החיים והרגשות שלך חזרה. מניחה שלפעמים יכולה לעלות הרגשה שההתמודדות מציפה ומשתלטת על ההוואי וקשה למצוא נקודות אחיזה וכוחות להתנגד לדחף.
מבינה שקשה להישאר עם הרגשות הללו לבד. ייתכן שיש מישהו שאתה סומך עליו ותוכל לשתף על מנת שיושיט לך יד לתמיכה. ואולי פנייה לאיש מקצוע יכולה לתת דרכים נוספות להתמודדות.
אם נכון לך לשתף בכאב בצורה אנונימית ולא שיפוטית, מזמינה אותך אלינו לסה"ר (סיוע והקשבה ברשת) לצ'אט עם המתנדבים שלנו. נהיה שם בשביל להקשיב, לתמוך ככל שנוכל.
אנחנו זמינים בצ'אט (מצרפת לינק)
שלך, מתנדבת סה"ר.
התחברות ל