19 תשובות
אנשים דפוקים, קודם ראיתי גם איזה שאלה של אחד שחשב שכדאי לשטח את הודו
זה באמת מחריד
זה ערב רב מה שנקרא, כאלה שמחפשים להרוס את המדינה מבפנים
מעדיפים להאמין לשקרים שמופצים מבחוץ מאשר לאמת שרואים מבפנים
DCC
מה זה אומר להיות "בעד עזה"?
אני חושבת שאנחנו לא צריכים "להתיישב" בעזה, ושמי שחי שם צריך להמשיך לחיות שם בלי שנפוצץ להם את הצורה ובתקווה בלי שחמאס ישלטו עליהם. זה אומר שאני בעד עזה?
אני לא בעד להפוך את כל ישראל למדינה פלסטינית, אבל לא שוללת מדינה פלסטינית. זה אומר שאני "בעד פלסטין"? זאת אמירה מאוד גדולה. אי אפשר להבין למה אתה מתכוון.
בהקשר לפלסטין, זה אנשים שבדרך כלל לא סגורים עד הסוף למציאות שיש בינינו לבינם, אם 2-state solution היה מתממש בפועל, האויבים שמבחוץ היו מנצלים את ההזדמנות כדי להתחיל 7/10 מחדש, לכן ניתן להיזהר
שואל השאלה:
^^אבל נאמנה, אם יש רק מדינה יהודית אחת והמון מדינות ערביות למה בכלל צריך לחשוב על מדינה פלסטינאית? וגם חוץ מזה, זה התברר ככישלון אחד גדול
אני רואה פה אנשים מפגינים נגד המלחמה
לא מבין מה הולך כאן אני בהלם
אנונימי
בניגוד לספורט, העולם לא מתחלק באופן נקי לקבוצות שאפשר להיות בעדן או נגדן. כמעט תמיד אותם אנשים ש"בעד עזה" פשוט רוצים שכמות הנזק לאוכלוסיה האזרחית בעזה תצומצם, כולל הנזק שנגרם לה על ידי חמאס. כמו כן זה לא אומר שהם "נגד ישראל", ולרוב הם גם בעד צמצום הנזק שנגרם לאזרחים ישראלים.

^שאלת הכדאיות של מדינה פלסטינית לא תלויה רק בכמות המדינות הערביות. יש גם הרבה מדינות דוברות אנגלית, וזה לא שולל את הקיום של אף אחת מהן. כמו כן הקיום של מדינה יהודית גם לא פוסל את הקיום של אף מדינה דוברת אנגלית או מדינה ערבית, גם המדינות הערביות שגובלות בנו, בין אם מצרים, ירדן, לבנון, סוריה, ואולי גם פלסטין.
לומר שמדינה פלסטינית התבררה כאסון כשהממשלה המוכרת של "המדינה" (הרשות) בכלל לא שלטה באותו שטח אוטונומי (עזה) זה טיעון בעייתי מאוד. ההתנתקות ממש לא הייתה נסיון רציני להקים מדינה פלסטינית ובטח שלא נסיון להגיע להסדר מול הפלסטינים.
אנשים יכולים להפגין נגד מלחמות מהרבה סיבות, תלוי לאיזו מלחמה אתה מתייחס.
אנונימית
^^זה לא משנה שיש הרבה מדינות ערביות כאשר יש אנשים שחיים/חיו כאן ורוצים לחיות כאן ואנחנו מגרשים אותם ונוהגים כלפיהם באלימות. ככה לעולם לא נגיע לשום הסכם.
וכמו שהאנונימית מעליי כתבה, על איזו מלחמה אתה מדבר?
שואל השאלה:
^מגרשים אותם?
אני מציע לך לבקר יום אחד בכל אונברסיטה או מכללה ותראי שאחוז הערבים שם הוא גבוה פי מאה אולי משיעורם באוכלוסיה.
אגב זה גם ככה בבתי החולים. מעולם לא אשכח שהייתי עם מישהו מחול בבית חולים והוא בכלל חשב שמדובר במקום מוסלמי.
אנחנו האחרונים שמגרשים אותם או נוהגים כלפיהם באלימות.
ההפך יש להם המון פטורים גם כמו צבא וכדומה
בכל אופן לשאלה,זה בהחלט קשור אם יש רק מדינה יהודית אחת זה לא במקום שנחלק אותה
במיוחד שהצד השני שונא ישראל ונגדה
הוא אפילו לא מכיר בה
ואני מדבר על המלחמה באיראן
אבל גם לפני זה לא תמכו במלחמה שהייתה נגד עזה
אנונימי
^מה שכתבת פה שקול לזה שאגיד שראיתי הרבה ערבים מתחברים ליהודים ומתנהגים אליהם יפה, אז זה אומר שערבים אף פעם לא נוהגים באלימות כלפי יהודים
^^הטענה היא לא שאנחנו מגרשים (בינתיים) את הערבים אזרחי ישראל, אלא את הערבים העזתים. זו מטרה מוצהרת של רבים מחברי הקואליציה והממשלה, כולל שרים בקבינט המדיני ביטחוני ובמשרד הביטחון.
אחוז הסטודנטים הערבים בשנת הלימוד תשפ"ד (2023/2024) היה 20.6%, כשאחוזם באוכלוסיה הוא כ21.1%. כלומר, ממש אין להם יצוג גבוהה פי מאה באוניברסיטאות, רחוק מאוד מכך, למעשה רחוק כל כך עד כדי שיש להם ייצוג חסר קטן. אחוז הרופאים הערבים בישראל הוא כ25%, אכן יצוג יתר קטן, עדין רחוק מאוד מ"פי מאה". כנראה מיותר לציין אבל במידה ולא, מן הסתם בתור אזרחים ישראלים יש לי, לך, ולכולנו, אינטרס ברור שכמה שיותר ערבים ואזרחים באופן כללי יהיו משכילים ויעסקו במקצועות כמו רפואה.
אכן יש להם פתור משירות צבאי, אבל ממש אין להם "המון פתורים". הם משלמים מיסים על פי מדרגות מס כמו כל אזרח אחר.
אף אחד לא מציע לחלק את הרוב הגדול של שטחי המדינה (למעט חילופי שטחים מינוריים כדי להשאיר התנחלויות), מה שכן מציעים זה בעיקר להסדיר את מעמד השטחים שישראל בעצמה לא טוענת עליהם בעלות, כמו הגדה המערבית ורצועת עזה.
אם ב"הצד השני" אתה מתתכוון לרשות הפלסטינית, שהיא הגוף שישראל באופן רשמי מכיר כגוף המייצג את הפלסטינים, אז הם דווקא כן מכירים בישראל כמדינה. לעומת ישראל שלא מכירה ברשות כשלטון של מדינה.
אחת ההתנגדויות למלחמה באיראן היא שאו שהיא מיותרת, או שהמלחמה/מבצע הקודם באיראן היה מיותר (או שנתניהו ושאר חברי הממשלה שיקרו לנו לגבי השגת התוצאות של המבצע הקודם). לדוגמה, בסוף מבצע הקודם נאמר לנו מפורשות שהבאנו למצב בו איראן לא יכולה להוות איום על ישראל בשנים הקרובות באמצעות טילים בליסטים, ובתחילת המבצע הזה, פחות משנה אחרי, נאמר לנו שזו הדקה התשעים ושאם לא נפעל עכשיו אז איראן תהווה איום על ישראל באמצעות טילים בליסטים.
לגבי המלחמה בעזה, אחת הסיבות להתנגד למלחמה למשך זמן רב הייתה השהות של חטופים חיים ברצועה, ואכן רבים מהם נהרגו, חלקם אפילו ישירות מאש צה"ל.
אנונימית
שואל השאלה:
^^pretzel logic
אין שום קשר למה שרשמת לבין מה שטענתי
את טענת שאנחנו נוהגים באלימות ומפלים ערבים
הוכחתי לך שלא.
תנסי לבקר בבתי חולים
תראי את אחוז העובדים הערבים שם
זה משהו בגדר חלומי
תנסי לבקר במכללה או אוניברסיטאות
תראי ששיעור הערבים שם גבוה יותר משיעורם באוכלוסיה בהמון מוסדות לימוד אם לא ברובם אולי פי מאה
זה לא מדינה מפלה
ההפך
ובכן, השאלה הייתה איך אנשים יכולים להיות בעד פלסטין ועזה כאשר יש רק מדינה יהודית אחת
לא כל כך קיבלתי תשובה אבל לא נורא
אנונימי
הוכחת שאנחנו לא *תמיד* נוהגים באלימות וגזענות כלפי ערבים, זה נכון ועובדה שידועה לכולם.
זה שצרעה לא עוקצת מישהו, או כמה אנשים, לא אומר שהיא לא יכולה ולא תעקוץ...
שואל השאלה:
את מדברת על אלימות לא על גזענות
כן יש אלימות ללא ספק
במיוחד מתנחלים כלפי פלסטינים אבל זה לא ממש קשור לשאלה
בכל אופן לא נורא כנראה לא ניסחתי אותה טוב
אנונימי
^^^אתה חוזר על טענות שהן פשוט לא נכונות עובדתית, כפי שכבר ציינתי. לדוגמה אחוז הסטודנטים הערבים. מצורף מקור ממשלתי רשמי שמראה שהמפסר שטענת שקרי.
אנונימית
אנשים מתייפייפים אבל בפועל הם עושים לנו פיגועים במדינה, רוב ערבי ישראל בכלל תומכים בכך שכל היהודים יעופו מפה, הם עושים פה שריפות אפילו כאילו די בואו קצת פרופורציות כל מדינה אחרת מזמן הייתה מעיפה אותם
שואל השאלה:
^לא בטוח שזה נכון
אבל הורג אותי העובדה שעוד אנשים מעזים להגיד שיש גזענות בישראל
תראה כמה סטודנטים ערבים יש כמעט בכל מוסד לימוד
לדעתי אולי פי מאה משיעורם באוכלוסיה
בבתי החולים בכלל הם לדעתי רוב
ישראל לא גזענית
פשוט סתם מפריע לי שיש הפגנות נגד המלחמה גם באיראן וגם שהיה בעזה
זה לא אומר אבל שצריך להמשיך עם המדיניות הזאת של הממשלה
אנונימי
^כמו שכבר ציינתי פעמיים, דעתך לגבי אחוז הסטודנטים ועובדי הרפואה הערבים מנותקת לחלוטין מהמציאות ומופרכת מיסודה. הטענה שאחוז הסטודנטים הערבים היא "פי מאה משיעורם באוכלוסיה" היא שקר הזוי לגמרי שכבר ברמה המתמטית לא מסתדר עם המציאות, אם כל הסטודנטים בארץ היו ערבים היה מדובר בסך הכל בפי חמש. אני יודעת שאמרת "לדעתי" מה שלכאורה מרכך את המספר, אבל גם אם היית אומר פי חמש או אפילו פי שתיים היה מדובר בשגיאה פרועה מאוד.
בהנתן שהמסקנות שלך נובעות מהנתונים השקריים שהצגת, ברור לגמרי שלמסקנות אין שום הצדקה.
אם אכן שאלת את השאלה כדי להחכים ולא רק כדי להפיץ שקרים ולהביע את העמדה שלך שמבוססת על אותם שקרים, אני מקווה שתיקח את זה בחשבון.
אנונימית