11 תשובות
אף אחד מהם לדעתי
דתי לאומי
שואל השאלה:
^לאלו שכתבו אף אחד
לא שאלתי מי צודק,
שאלתי מי צודק *יותר*
^לאלו שכתבו אף אחד
לא שאלתי מי צודק,
שאלתי מי צודק *יותר*
אנונימית
אני חושב שהדתי הלאומי יותר צודק
דתי לאומי
חרדי
מקיימים בדקדוק לפי ההלכות והמצוות.
לאומים לצערי מקלים יותר. אם זה בצניעות, או עירוב עם בנות לפעמים, או טלפון לאו דווקא כשר, או כאלו שבעד הציונות שהייתה נגד היהדות בכלל. מעדיפים זמן צבא מאשר זמן תורה.
מקיימים בדקדוק לפי ההלכות והמצוות.
לאומים לצערי מקלים יותר. אם זה בצניעות, או עירוב עם בנות לפעמים, או טלפון לאו דווקא כשר, או כאלו שבעד הציונות שהייתה נגד היהדות בכלל. מעדיפים זמן צבא מאשר זמן תורה.
הדתי לאומי בפער עצום. אומר זאת בתור חרדי לשעבר וחילוני בהווה
חרדי שזה ללכת עם התורה עד הסוף שהיא תכלית בריאותו ולאומיות זה ערך חילוני ומי שחילוני בהווה לא בעל דעת סמכותית להחליט מי צודק יותר בנושא שהוא השליך אותו
חרדלניק
אנונימית
אף אחד מהם
קודם כל אסביר את 2 התפיסות בצורה שורשית:
התפיסה החרדית זו תפיסה שבה אין משמעות לעולם החומרי אלא רק כאמצעי ללימוד תורה והמטרה היא ללמוד תורה ולעשות מצוות ולקבל עולם הבא פרטי. - בתפיסה זו אין קשר בין קודש לחול.
הדתי לאומי האמיתי(כיום הרבה דתיים לאומיים לצערי חיים עדיין כמו חרדים ולכן אני מדבר על הדתי לאומי האמיתי)
התפיסה הזו מטרתה זה לבנות אומה מאוד חומרית שמונהגת מתוך תורה וממילא היא גם מאוד מוסרית ושמה שקורה זה שבעצם אני לומד תורה ומקיים מצוות כדי שאח"כ אקבל יותר טעינה לחיים של בין אדם לחברו ואצליח להיות אדם שחי כמה שיותר "ואהבת לרעך כמוך" ממש! - כל מה שאני רוצה בשבילי אני רוצה בשביל האחר ובעצם המטרה היא לחבר קודש וחול ולקדש את החומר ולא להשאיר את התורה בתוך בית המדרש אלא כל פעולה שאני עושה לעשות אותה מתוך תורה , מתוך מקום כללי וכל מטרתי היא להיות אדם כמה שיותר כללי ולקדם את תכלית עם ישראל שהוא משפיע על העולם את המוסר והאחדות והחסד שלו ע"י שקודם כל הוא חי כך - בתפיסה זו לומדים תורה לא בשביל עולם הבא פרטי אלא בשביל להבין איך העולם בנוי ומקיימים מצוות מתוך חיבור פנימי כלומר אני מבין את מהות המצוות ומה זה בונה בי ואיך זה גורם לי להיות כללי יותר וכו' ומנסים לקדש כל פעולה בחיים..
איך יודעים מהי הדרך הנכונה דתי לאומי\חרדי?
איך יודעים מהי התפיסה הנכונה?
א. בתנ"ך - לא כתוב בתנ"ך שאבותינו ישבו ולמדו תורה(הם היו אילי בקר וצאן..)
מה שכתוב זה שבנו מדינה ושהייתה קדושה והיה מקדש וארמון והיה עבדים ונשים ושפחות ומלחמות - היה חומר והחומר נעשה מתוך קדושה והסיפור בתנ"ך זה איך מקדשים את החומר איך מכניסים משמעות איך דבר ה' נכנס למערכות החיים של המדינה שצריכה להיות מודל לחיקוי לעולם כולו מה שנקרא "ממלכת כהנים וגוי קדוש" - אור לגויים.
לא כתוב ששלמה המלך למד תורה[ברור שהוא למד אבל זה לא מה שהתנ"ך בא לציין לנו..].
ב. אם אתה אומר למישהו שאלוקים הוא רק שולט בחומר אבל הוא לא מתגלה בחומר אז זה לא אלוקים כי אז הוא לא אין סופי כי הוא לא מתגלה בדבר עצמו.
ג. מציאות - עם ישראל הולך וקובע לדורות מה האמת ומציאות שאיננה תואמת את רצון ה' ואת הדרך להופיע את רצון ה' בעולם דרך הנשמה והכוחות הפנימיים של עם ישראל פשוט קורסת לדוגמא הרפורמים.
גם כיום ניתן להבחין שהציבור הדתי לאומי בעלייה ויש יותר ישיבות ומדרשות ואצל החרדים לעומת זאת יש ירידה אבל זו ירידה לצורך עלייה שהם הולכים לעולם החול ולאט לאט נכנסים לצבא ולעבודה ויש גם את העניין שהקב"ה דוחף את המציאות למשל ה7 באוקטובר..השואה..ורואים שהתפיסה החרדית של נגד ארץ ישראל הולכת ונופלת וגם החרדים של היום זה לא החרדים של פעם.
כיוון שעם ישראל הולך לכיוון של דתי לאומי - קדושה בחומר אז זו האמת.
רואים שבתנ"ך לא אכלו כדי לעבוד את ה' אלא נבואה זה אצל חכם גיבור ועשיר ולא אצל מסכן טיפש ועני וזה כי פשוט מאוד יש קדושה בחומר - זו קדושה מתוך שיא החומר ולשם המציאות הולכת.
ומבחינת החרדים גם אם הייתה מדינה דתית אז זה רק כי צריך מדינה(מקלט ללמוד בו תורה) ולא כי זה תכלית האומה(להשפיע על אומות העולם מתוך א"י) והרב קוק וגדולי ישראל והמקובלים והתנ"ך אומר בעצמו שארץ ישראל היא לא צורך אלא תכלית הבריאה.
הקב"ה הביא שואה כדי שנעלה לארץ ישראל ונבנה מדינה קדושה.
בנוסף כדי להיות מודל לעמים צריך להיות קדושת הכלל(מדינה קדושה) ולא מספיק קדושת הפרט..בגלות היינו קדושת הפרט..התוכן הפנימי של כך שהאומות יהיו עבדים שלנו זה שהם צריכים ללמוד מאיתנו ויכול להיות שגם הם יעזרו לנו ברמה הפיזית אבל זאת לא הנק' אלא הנק' היא שהם ילמדו מאיתנו מה זה אלוקים ומה זה נק' החירות ושאין שעבוד ושלא יהיה מלחמה ושיש מוסר וסולם ערכים מסויים ועשרת הדברות והגויים לומדים מעם ישראל שיש מדינה ולא סתם מאז קום המדינה מספר בני נוח עולה בכמויות כי יש לך מודל לחיקוי שנקרא מדינה.
אם תסתכל על תנ"ך, תראה שלא כתוב שדוד מלך או שלמה למדו תורה אלא מה שהם עשו זה בנו ממלכה בארץ ישראל- מדינה. (כמובן שהם היו קדושים ולמדו תורה אבל זה לא מה שהתנך בא לתאר לנו).
למה?
פשוט כי התכלית של האומה הישראלית- "ממלכת כהנים וגוי קדוש" שהרי לפני שקיבלנו תורה זה מה שאלוהים ציווה אותנו ורק לאחר מכן קיבלנו תורה.
יתירה מזו, מעניין שפרשת נתינת התורה נקראת על שם גוי- יתרו.
אך זה מאוד פשוט למי שמבין את מטרת האומה- אור לגויים דרך זה שנחיה כממלכת כהנים וגוי קדוש כלומר חיים מדיניים אך מתוך אידאלים וקדושה.
עכשיו איך עושים את זה? ע"י לימוד תורה! בלי תורה זה בלתי אפשרי כמובן כי התורה היא זו שמלמדת אותנו מה הם האידאלים אבל התורה היא הדרך שלנו להופיע את הקדושה.
יש קודש שזה הרוחניות, אבל יש קודש קודשים שזה הקדושה שמתגלה בחומריות.
לא סתם בתוך קודש הקודשים היו מעורים דמויות תינוקות של זכר ונקבה זה בזה- שיא החומר הוא שיא הקודש באידאל ואת האידיאל הזה רק בארץ ישראל אפשר להוציא אל הפועל.
למה? כי רק כאן אפשר להשפיע על אומות העולם- תחשוב על זה שלהיות רוחני בלי מדינה זה לא רציני כי זה קל. זה כמו שבחור רווק ילמד זוגיות בחורים נשואים.
להיות בלי צבא כלכלה ופוליטיקה ולהישאר קדוש זה לא בעיה ולכן אין מה ללמוד מאיתנו אך לעומת זאת ללמוד ממדינה מוסרית זה הרבה יותר רציני.
גם מציאותית יש עשרות אלפי בני נוח מאז שקמה המדינה ועשרות אלפי מתגיירים בעוד שבגלות בקושי מישהו רצה להתגייר.
לכן ארץ ישראל היא ארץ היעוד של האומה הישראלית ולכן רק פה אפשר לקדש את החומריות ולחיות חיים מדיניים וחומריים קדושים והדרך לעשות זאת הוא דרך לימוד תורה שמתוכו נחיה חיים קדושים בארץ ישראל.
במילים אחרות- בלי ארץ ישראל אין משמעות לתורה כי כדי לקיים את מטרת התורה חייב את ארץ ישראל.
אומר לך דבר מעניין שהנביא אומר "הציבי לך ציונים" והמדרש אומר כך "הצטיידי בגלות במצוות כדי שכשתחזרי לארץ שלא יהיו עלייך כחדשים" מסביר הרמב"ן ורבינו בחיי שבחוץ לארץ המצוות הם בגדר ציונים - זיכרון כדי שלא נשכח לעשות שנחזור לארץ כי בלי הארץ אין מטרה אמיתית למצוות שהרי מצוות הם הצוותא כלומר החיבור ביננו לבינו מה שאומר לך שאת החיבור הזה אפשר לעשות רק בארץ. לא סתם נבואה יכולה לקרות רק בארץ ולא סתם התורה כולה נגמרת בכניסת ישראל לארץ וכל התנ"ך מדבר על כיבוש הארץ- ארץ ישראל היא ארץ היעוד ולכן כל חלק ממנה שחסר זה כמו חלק בגוף האדם שחסר. שים לב שכשחזרנו לארץ אחרי 2000 שנה שהארץ לא הצמיחה כלום פתאום הכל צמח. זו כעין נשמה שנכנסה לגוף. ומה יעשה אדם בלי גוף?
הסיבה שהחרדים לא חיים ככה זה בגלל שהם חיים בתודעה גלותית שהייתה נכונה עד לפני 100 שנה והייתה נכונה למשך כמעט 2000 שנה.
בגלות אין עניין לקדש את החיים אלא רק ללמוד תורה ולכן זהו הערך העליון. אך משחזרנו לארץ חזר הערך של הקודש המתגלה בחול ולכן צריך לקדש את הגוף, את ארץ ישראל וככל שהגוף (ארץ ישראל) יהיה בשליטת הנשמה (עם ישראל) כך ניתן לקדש יותר את החומר ולבצע את יעוד האומה.
אלו לא מילים גבוהות. שים לב להזדמנות האדירה שלנו היום להיות אור לגויים באיך לנצח את הרוע של האיסלאם שנמצא גם אצלנו וגם אצלם באמריקה ובאירופה. הם לא יצליחו כי אין להם אמת, אצלם כל אחד והאמת שלו אין ערכים ואלו הגרים במקומות מסוכנים, חדורי אמת אלוהית ולכן הם ינצחו את האסלאם מה שיתן את האפשרות לעולם ללמוד מאיתנו מה הם הערכים שגרמו לנו לנצח...במילים אחרות- ארץ ישראל היא ארץ היעוד והיא לא איזה מקלט ללמוד בו תורה, אלא המקום בו אפשר לקיים את תכלית התורה. תחשוב על זה כמו עץ שיכול לצמוח רק באדמה המתאימה לו.
אצל הדתיים לאומיים נמצאים בעולם החומר ומקדשים אותו וממילא המטרה שלהם היא לא רק ללמוד תורה ולקיים מצוות אלא לקדש את החומר ולהשפיע על אומות העולם וזו מטרה הרבה יותר גדולה מללמוד תורה ולא לקדש את החומר אח"כ וממילא הגיוני שציבור שהמטרה שלו יותר קטנה יהיו לו אחוזי הצלחה גבוהים יותר.
השאלה למה זה מתנגש לדתי לאומי ולחרדי לא היא שבדתי לאומי יש קדושה בחומר ולכן מהות ארץ ישראל היא המקום בו מקדשים את החומר והחרדי מקדש את הקודש בלי החומר ולכן ארץ ישראל היא מקום שקט ללמוד תורה.
מכיוון שכך הרבה יותר קשה לקדש את החומר ולהשאר טהור מאשר לקדש את הקודש הרי זאת לא חכמה להיות קדוש בכולל החכמה היא להיות קדוש גם בחומר.
דבר שני הסיבה שקשה לקדש את החומר זה לא רק כי יש נטיה לחומר ואפשר ליפול אלא קידוש החומר זאת תורה שלימה זה עמוק ודורש לימוד עמוק ולעומת זאת אצל החרדי התשובות שקיבלת בגן תקבל גם בגיל 120 כי אין תחרות מול העולם החיצון ואתה לא צריך להיות חכם מפיזיקאי ומתמטקאי בעוד שהדתי לאומי חייב כי אחרת הוא יפול אל החומר ולכן זה לוקח זמן לפתח תודה עמוקה שיורדת לחיים ושבחור/ה בן 17\16 יבינו...
ניתן לשים לב שהמציאות הולכת לכיוון של הדתי לאומי גם מהבחינה שהדתיים לאומיים הולכים ומתחזקים הרי כיום המצב של הדתי לאומי הרבה יותר טוב מאשר לפני 50 שנה ואילו אצל החרדים זה הפוך ומתחיל להם שבבניקים וגם הם מתקרבים לעולם החומר - המושג חרדי מודרני הוא די חדש..החילונים בדמוגרפיה שלילית והמסורתיים הולכים ומתקרבים אל הדתי לאומי..בהצלחה!
התפיסה החרדית זו תפיסה שבה אין משמעות לעולם החומרי אלא רק כאמצעי ללימוד תורה והמטרה היא ללמוד תורה ולעשות מצוות ולקבל עולם הבא פרטי. - בתפיסה זו אין קשר בין קודש לחול.
הדתי לאומי האמיתי(כיום הרבה דתיים לאומיים לצערי חיים עדיין כמו חרדים ולכן אני מדבר על הדתי לאומי האמיתי)
התפיסה הזו מטרתה זה לבנות אומה מאוד חומרית שמונהגת מתוך תורה וממילא היא גם מאוד מוסרית ושמה שקורה זה שבעצם אני לומד תורה ומקיים מצוות כדי שאח"כ אקבל יותר טעינה לחיים של בין אדם לחברו ואצליח להיות אדם שחי כמה שיותר "ואהבת לרעך כמוך" ממש! - כל מה שאני רוצה בשבילי אני רוצה בשביל האחר ובעצם המטרה היא לחבר קודש וחול ולקדש את החומר ולא להשאיר את התורה בתוך בית המדרש אלא כל פעולה שאני עושה לעשות אותה מתוך תורה , מתוך מקום כללי וכל מטרתי היא להיות אדם כמה שיותר כללי ולקדם את תכלית עם ישראל שהוא משפיע על העולם את המוסר והאחדות והחסד שלו ע"י שקודם כל הוא חי כך - בתפיסה זו לומדים תורה לא בשביל עולם הבא פרטי אלא בשביל להבין איך העולם בנוי ומקיימים מצוות מתוך חיבור פנימי כלומר אני מבין את מהות המצוות ומה זה בונה בי ואיך זה גורם לי להיות כללי יותר וכו' ומנסים לקדש כל פעולה בחיים..
איך יודעים מהי הדרך הנכונה דתי לאומי\חרדי?
איך יודעים מהי התפיסה הנכונה?
א. בתנ"ך - לא כתוב בתנ"ך שאבותינו ישבו ולמדו תורה(הם היו אילי בקר וצאן..)
מה שכתוב זה שבנו מדינה ושהייתה קדושה והיה מקדש וארמון והיה עבדים ונשים ושפחות ומלחמות - היה חומר והחומר נעשה מתוך קדושה והסיפור בתנ"ך זה איך מקדשים את החומר איך מכניסים משמעות איך דבר ה' נכנס למערכות החיים של המדינה שצריכה להיות מודל לחיקוי לעולם כולו מה שנקרא "ממלכת כהנים וגוי קדוש" - אור לגויים.
לא כתוב ששלמה המלך למד תורה[ברור שהוא למד אבל זה לא מה שהתנ"ך בא לציין לנו..].
ב. אם אתה אומר למישהו שאלוקים הוא רק שולט בחומר אבל הוא לא מתגלה בחומר אז זה לא אלוקים כי אז הוא לא אין סופי כי הוא לא מתגלה בדבר עצמו.
ג. מציאות - עם ישראל הולך וקובע לדורות מה האמת ומציאות שאיננה תואמת את רצון ה' ואת הדרך להופיע את רצון ה' בעולם דרך הנשמה והכוחות הפנימיים של עם ישראל פשוט קורסת לדוגמא הרפורמים.
גם כיום ניתן להבחין שהציבור הדתי לאומי בעלייה ויש יותר ישיבות ומדרשות ואצל החרדים לעומת זאת יש ירידה אבל זו ירידה לצורך עלייה שהם הולכים לעולם החול ולאט לאט נכנסים לצבא ולעבודה ויש גם את העניין שהקב"ה דוחף את המציאות למשל ה7 באוקטובר..השואה..ורואים שהתפיסה החרדית של נגד ארץ ישראל הולכת ונופלת וגם החרדים של היום זה לא החרדים של פעם.
כיוון שעם ישראל הולך לכיוון של דתי לאומי - קדושה בחומר אז זו האמת.
רואים שבתנ"ך לא אכלו כדי לעבוד את ה' אלא נבואה זה אצל חכם גיבור ועשיר ולא אצל מסכן טיפש ועני וזה כי פשוט מאוד יש קדושה בחומר - זו קדושה מתוך שיא החומר ולשם המציאות הולכת.
ומבחינת החרדים גם אם הייתה מדינה דתית אז זה רק כי צריך מדינה(מקלט ללמוד בו תורה) ולא כי זה תכלית האומה(להשפיע על אומות העולם מתוך א"י) והרב קוק וגדולי ישראל והמקובלים והתנ"ך אומר בעצמו שארץ ישראל היא לא צורך אלא תכלית הבריאה.
הקב"ה הביא שואה כדי שנעלה לארץ ישראל ונבנה מדינה קדושה.
בנוסף כדי להיות מודל לעמים צריך להיות קדושת הכלל(מדינה קדושה) ולא מספיק קדושת הפרט..בגלות היינו קדושת הפרט..התוכן הפנימי של כך שהאומות יהיו עבדים שלנו זה שהם צריכים ללמוד מאיתנו ויכול להיות שגם הם יעזרו לנו ברמה הפיזית אבל זאת לא הנק' אלא הנק' היא שהם ילמדו מאיתנו מה זה אלוקים ומה זה נק' החירות ושאין שעבוד ושלא יהיה מלחמה ושיש מוסר וסולם ערכים מסויים ועשרת הדברות והגויים לומדים מעם ישראל שיש מדינה ולא סתם מאז קום המדינה מספר בני נוח עולה בכמויות כי יש לך מודל לחיקוי שנקרא מדינה.
אם תסתכל על תנ"ך, תראה שלא כתוב שדוד מלך או שלמה למדו תורה אלא מה שהם עשו זה בנו ממלכה בארץ ישראל- מדינה. (כמובן שהם היו קדושים ולמדו תורה אבל זה לא מה שהתנך בא לתאר לנו).
למה?
פשוט כי התכלית של האומה הישראלית- "ממלכת כהנים וגוי קדוש" שהרי לפני שקיבלנו תורה זה מה שאלוהים ציווה אותנו ורק לאחר מכן קיבלנו תורה.
יתירה מזו, מעניין שפרשת נתינת התורה נקראת על שם גוי- יתרו.
אך זה מאוד פשוט למי שמבין את מטרת האומה- אור לגויים דרך זה שנחיה כממלכת כהנים וגוי קדוש כלומר חיים מדיניים אך מתוך אידאלים וקדושה.
עכשיו איך עושים את זה? ע"י לימוד תורה! בלי תורה זה בלתי אפשרי כמובן כי התורה היא זו שמלמדת אותנו מה הם האידאלים אבל התורה היא הדרך שלנו להופיע את הקדושה.
יש קודש שזה הרוחניות, אבל יש קודש קודשים שזה הקדושה שמתגלה בחומריות.
לא סתם בתוך קודש הקודשים היו מעורים דמויות תינוקות של זכר ונקבה זה בזה- שיא החומר הוא שיא הקודש באידאל ואת האידיאל הזה רק בארץ ישראל אפשר להוציא אל הפועל.
למה? כי רק כאן אפשר להשפיע על אומות העולם- תחשוב על זה שלהיות רוחני בלי מדינה זה לא רציני כי זה קל. זה כמו שבחור רווק ילמד זוגיות בחורים נשואים.
להיות בלי צבא כלכלה ופוליטיקה ולהישאר קדוש זה לא בעיה ולכן אין מה ללמוד מאיתנו אך לעומת זאת ללמוד ממדינה מוסרית זה הרבה יותר רציני.
גם מציאותית יש עשרות אלפי בני נוח מאז שקמה המדינה ועשרות אלפי מתגיירים בעוד שבגלות בקושי מישהו רצה להתגייר.
לכן ארץ ישראל היא ארץ היעוד של האומה הישראלית ולכן רק פה אפשר לקדש את החומריות ולחיות חיים מדיניים וחומריים קדושים והדרך לעשות זאת הוא דרך לימוד תורה שמתוכו נחיה חיים קדושים בארץ ישראל.
במילים אחרות- בלי ארץ ישראל אין משמעות לתורה כי כדי לקיים את מטרת התורה חייב את ארץ ישראל.
אומר לך דבר מעניין שהנביא אומר "הציבי לך ציונים" והמדרש אומר כך "הצטיידי בגלות במצוות כדי שכשתחזרי לארץ שלא יהיו עלייך כחדשים" מסביר הרמב"ן ורבינו בחיי שבחוץ לארץ המצוות הם בגדר ציונים - זיכרון כדי שלא נשכח לעשות שנחזור לארץ כי בלי הארץ אין מטרה אמיתית למצוות שהרי מצוות הם הצוותא כלומר החיבור ביננו לבינו מה שאומר לך שאת החיבור הזה אפשר לעשות רק בארץ. לא סתם נבואה יכולה לקרות רק בארץ ולא סתם התורה כולה נגמרת בכניסת ישראל לארץ וכל התנ"ך מדבר על כיבוש הארץ- ארץ ישראל היא ארץ היעוד ולכן כל חלק ממנה שחסר זה כמו חלק בגוף האדם שחסר. שים לב שכשחזרנו לארץ אחרי 2000 שנה שהארץ לא הצמיחה כלום פתאום הכל צמח. זו כעין נשמה שנכנסה לגוף. ומה יעשה אדם בלי גוף?
הסיבה שהחרדים לא חיים ככה זה בגלל שהם חיים בתודעה גלותית שהייתה נכונה עד לפני 100 שנה והייתה נכונה למשך כמעט 2000 שנה.
בגלות אין עניין לקדש את החיים אלא רק ללמוד תורה ולכן זהו הערך העליון. אך משחזרנו לארץ חזר הערך של הקודש המתגלה בחול ולכן צריך לקדש את הגוף, את ארץ ישראל וככל שהגוף (ארץ ישראל) יהיה בשליטת הנשמה (עם ישראל) כך ניתן לקדש יותר את החומר ולבצע את יעוד האומה.
אלו לא מילים גבוהות. שים לב להזדמנות האדירה שלנו היום להיות אור לגויים באיך לנצח את הרוע של האיסלאם שנמצא גם אצלנו וגם אצלם באמריקה ובאירופה. הם לא יצליחו כי אין להם אמת, אצלם כל אחד והאמת שלו אין ערכים ואלו הגרים במקומות מסוכנים, חדורי אמת אלוהית ולכן הם ינצחו את האסלאם מה שיתן את האפשרות לעולם ללמוד מאיתנו מה הם הערכים שגרמו לנו לנצח...במילים אחרות- ארץ ישראל היא ארץ היעוד והיא לא איזה מקלט ללמוד בו תורה, אלא המקום בו אפשר לקיים את תכלית התורה. תחשוב על זה כמו עץ שיכול לצמוח רק באדמה המתאימה לו.
אצל הדתיים לאומיים נמצאים בעולם החומר ומקדשים אותו וממילא המטרה שלהם היא לא רק ללמוד תורה ולקיים מצוות אלא לקדש את החומר ולהשפיע על אומות העולם וזו מטרה הרבה יותר גדולה מללמוד תורה ולא לקדש את החומר אח"כ וממילא הגיוני שציבור שהמטרה שלו יותר קטנה יהיו לו אחוזי הצלחה גבוהים יותר.
השאלה למה זה מתנגש לדתי לאומי ולחרדי לא היא שבדתי לאומי יש קדושה בחומר ולכן מהות ארץ ישראל היא המקום בו מקדשים את החומר והחרדי מקדש את הקודש בלי החומר ולכן ארץ ישראל היא מקום שקט ללמוד תורה.
מכיוון שכך הרבה יותר קשה לקדש את החומר ולהשאר טהור מאשר לקדש את הקודש הרי זאת לא חכמה להיות קדוש בכולל החכמה היא להיות קדוש גם בחומר.
דבר שני הסיבה שקשה לקדש את החומר זה לא רק כי יש נטיה לחומר ואפשר ליפול אלא קידוש החומר זאת תורה שלימה זה עמוק ודורש לימוד עמוק ולעומת זאת אצל החרדי התשובות שקיבלת בגן תקבל גם בגיל 120 כי אין תחרות מול העולם החיצון ואתה לא צריך להיות חכם מפיזיקאי ומתמטקאי בעוד שהדתי לאומי חייב כי אחרת הוא יפול אל החומר ולכן זה לוקח זמן לפתח תודה עמוקה שיורדת לחיים ושבחור/ה בן 17\16 יבינו...
ניתן לשים לב שהמציאות הולכת לכיוון של הדתי לאומי גם מהבחינה שהדתיים לאומיים הולכים ומתחזקים הרי כיום המצב של הדתי לאומי הרבה יותר טוב מאשר לפני 50 שנה ואילו אצל החרדים זה הפוך ומתחיל להם שבבניקים וגם הם מתקרבים לעולם החומר - המושג חרדי מודרני הוא די חדש..החילונים בדמוגרפיה שלילית והמסורתיים הולכים ומתקרבים אל הדתי לאומי..בהצלחה!
באותו הנושא: