8 תשובות
סליחה אבל כן.. צריכים לקבור אותם כבר
אני לא חושבת שצריך לחזור להילחם אז התשובה ברורה
ברור שכן
זה חשוב להחזיר את הגופות אבל אני לא יודעת אם יש עוד שהם יודעים איפה הם. כי תחשבו על זה מישהו חטף חטוף הרג אותו קבר אותו ומת אז לא יודעים איפה הגופה של החטוף.
אני גם ככה לא חושבת שיש להם את הכל ואני חושבת שחשוב להילחם אז יכול להיות שלא עכשיו עכשיו אבל בכללי כן צריך להילחם
לדעתי לחזור ללחימה
אני לא חושב שזה קריטי להחזיר גופה, אבל הסכם זה הסכם וצריך לעמוד בו.
את נוגעת בנקודה הכי כואבת והכי אמיתית. אין פה תשובה יפה או פשוטה, זו התנגשות חזיתית בין שני צרכים קדושים.

אני חד משמעית חושבת שחייבים להחזיר את 15 הגופות. לא משנה מה המחיר המשפחות חייבות סגירת מעגל. לחיות בלי לדעת איפה הבן או האב שלך קבור זה גזר דין נורא. זו המהות שלנו כעם, לא להשאיר אף אחד מאחור.

אבל, ופה הדילמה הבלתי נסבלת אם אנחנו משלמים עכשיו מחיר אסטרונומי על גופות, אנחנו בעצם חותמים על עידוד ל-7 באוקטובר הבא. אנחנו מעבירים להם מסר ברור: 'הצלחתם. גופות שוות לנו חופש למחבלים בכירים'. זה פשוט מעודד אותם לחטוף שוב בפעם הבאה. לכן כל כך קשה לחזור להילחם הפסקת אש שמשאירה את חמאס חזק, רק מבטיחה את האסון
הבא.

התסכול מול המצב משגע. את צודקת הלוואי ויכולנו פשוט 'לשטח' את עזה אחרי שהחטופים החיים חזרו, במיוחד כשמדובר רק בחללים. זה באמת מרגיש שצריך לדבר איתם רק בשפת הכוח, כי הם כל כך סתומים ושונאים אותנו שאין להם היגיון אנושי. הם מעדיפים שנהיה שבורים ויחדלו אותנו, ומוכנים למות כשהידים, מאשר פשוט להחזיר את החללים לידינו.

לכן, הפתרון הוא אכזרי חייבים להמשיך להילחם בעוצמה מקסימלית כדי לגרום להם לשחרר את הגופות מכוח מצוקה, ולא מכוח עסקה שתחזק אותם. אחרת, אנחנו פשוט קונים לעצמנו עוד סבב דמים
להחזיר את הגופות ולהמשיך לזמבר את עזה