11 תשובות
שאלה טובה
בלתי אפשרי
אנונימי
אושר זו מילה מאוד גדולה
אבל בהתחשב בשאלה שלך, אז מתחילים להסיר את הבלבול, ולראות יותר בבהירות.
ראיתי פעם משפט ממש יפה: כל המקבל את הקיים בהבנה מאושר הוא. האושר נמצא בהישג יד ולא במקום אחר.
לפעמים החיים שלי מרגישים מבולגנים, בלתי־מובנים, וכל דבר סביבי נראה כאילו זז ולא יציב. ההרגשה הזו יכולה להיות מתסכלת, אבל עם הזמן למדתי שאושר לא חייב להגיע כשכל דבר מסביב מסודר או מושלם.
האושר נמצא ברגעים הקטנים צחוק עם חברה ממש ממש טובה שלי , שיר שאני אוהבת שמצליח לגעת בי, הליכה בערב עם מוזיקה באוזניות, או אפילו כוס שתייה שאני שותה בשקט ורק בשבילי. זה הרגעים האלה שמחזיקים אותי ונותנים לי תחושה של יציבות, גם כשסביבי הכול כאוטי.

כשאני עוצרת לרגע ומאפשרת לעצמי להרגיש את הטוב הקטן הזה, אני מרגישה שהלב שלי נפתח והדברים מתחילים להיראות אחרת לא שהבלגן נעלם, אלא שאני מצליחה להתמודד איתו בצורה יותר רגועה ושמחה.
ולפעמים, דווקא ההכרת תודה על הדברים הקטנים האלה היא מה שיוצרת את התחושה שהחיים שלי אינם רק בלגן, אלא מלאים ברגעים שממש שווים לשים לב אליהם.
זאת ההתחלה בעיניי ^^
^^^משפט יפה
^
זה בדיוק המשפט 'איזהו עשיר השמח בחלקו' מהמשנה במסכת אבות
אנונימי
שאלה טובב
fluffy_waffles נתנה משפט יפה.

שקר מעוות את האמת. התחמקות מעובדות מסתירה את המסקנות שניתן להפיק מהם.
כך, סבל בחיים נובע מהתכחשות למציאות.

אם תקבל את החיים שלך כמו שהם, תבין מהם העובדות בחייך - במה אתה טוב, במה אתה רע, מה אתה עושה נכון, מה אתה עושה לא נכון - רק כך תוכל להפסיק לסבול. ראשית תרגיש שלווה במקום סבל, כי אתה מודע למצבך ומקבל אותו, ולאחר מכן תוכל להתחיל בתהליך של תיקון ולפתור את התכונות הרעות/הבעיות שנמצאות בך.
במצב כזה באמת מאוד קשה, רחב כשהוא מוצא נקודה מרכזית שסביבה חייו נבנים, זה משהו אחר לגמרי.