9 תשובות
כי הריח שלו גורם לחושים/עצבים שלנו להתעורר ולבכותץ
תוך הבצל יש שמן ומגרה את העיניים והאף. מתי שאנו חותכים את הבצל אחנו משחררים את הגז ( של השמן) שיש בפנים שהוא מכיל גופרית (propanethiol s-oxide). ברגע שהגז מגיע לעיניים שלנו הוא מתערבב עם המים שבעיניינו ויוצר חומצה גופרתית (כמובן ממש חלשה) ולכן שורף לנו, אבל הדמעות שוטפות את החומצה שהכל בסדר..
שקיות הדמעות רגישות לזה..
יש חומר מיוחד בבצל, זה גם אותו חומר שיש בגז מדמיע וגורם לנו לדמוע באלרגיה...
היי. בגלל האדים שהם חריפים. כדאי לחתוך בתוך שקית גדולה או מתחת לזרם מים. חג שמח.
בבצל יש חומר מגרה. אדים מתפזרים לאויר, כשחותכים אותו, ומגרים את העיניים. כהגנה העיניים דומעות, כדי להתנקות, ולהיפטר מהחומר המגרה.
בגלל הריח של הבצל
בגלל הריח שלו
כי זה כואב
דניאל