6 תשובות
תעשי מה שאת רוצה, הכל טוב
את נמצאת במצב שמצריך איזון עדין בין מה שאת אוהבת ומה שאת מתכננת לעתיד. הנה כמה נקודות למחשבה:

1. **תחומי העניין**: את מציינת שאת אוהבת תכנות וזה משהו שיכול להעשיר את הידע שלך ולתת לך יכולות נוספות. גם אם את מתכננת לעסוק ברפואה בעתיד, יש ערך ביכולת תכנות שיכולה לעזור לך גם בתחומים אחרים, כמו ניתוח נתונים רפואיים או מחקר.

2. **עומס וזמן**: את כבר משקיעה הרבה בתחומים אחרים, כמו מגמת פיזיקה, רפואה, מד"א, כושר ובייביסיטר. תוספת של תוכנית מגשימים עשויה להכביד עליך מאוד ולהשפיע על הזמן הפנוי שלך. כדאי לחשוב איך תעמדי בעומס הזה, ואיך זה ישפיע על האיכות של שאר העיסוקים שלך.

3. **הכנה לעתיד**: מגשימים היא תוכנית שיכולה לעזור לך בפיתוח חשיבה לוגית, בפתרון בעיות ובהבנה טכנולוגית - מיומנויות שיכולות להיות מועילות בכל תחום, כולל רפואה. מצד שני, אם את מרגישה שאת לא תשתמשי בזה בפועל, אולי הזמן שלך יושקע טוב יותר בתחומים אחרים שקשורים ישירות למטרות העתידיות שלך.

4. **תחושת מיצוי**: חשוב שתשאלי את עצמך עד כמה את רוצה ללמוד תכנות במסגרת כזאת. אם זה משהו שמלהיב אותך ואת מרגישה שזה יוסיף ערך לחיים שלך גם מעבר לציונים או הכנה לצבא, זה שיקול חשוב.

בסופו של דבר, תחשבי מה הכי מתאים לך כרגע ואיך זה משתלב עם העתיד שאת רואה לעצמך. לפעמים יש מקום גם לתחביבים ותחומי עניין שאינם מתיישבים בדיוק עם התוכניות העתידיות.
אני במגשימים סיימתי שנה א'. אני במגמת פיזיקה מדמ"ח וערבית והלך די טוב השנה. חשוב לי לציין שהשיעורי בית הם יותר משלוש שעות לכל קורס(יש שתיים במקביל) בסך הכל יוצא בין 10-14 שעות בממוצע לכל השיעורי בית שיש להגיש בשבוע. אבל לפי דעתי זה שווה את זה כי הסוג שיעורי בית זה לא כמו שיעורי בית בבית ספר יש תרגילים מרתקים שלא מרגישים בכלל את הזמן. עד כה התוכנית ממש מעניינת. אני מציע לך לנסות אולי תאהבי את זה בכל מקרה אפשר לפרוש בכל עת.
אנונימי
שואל השאלה:
ואתה נמצא בעוד דברים חוץ ממגשימים ? מד"א , תנועות נוער , תוכניות אחרות , חדר כושר ? אתה מרגיש שאתה מצליח לשלב את זה עם דברים אחרים או שזה מגיע למצב שכל היום מגיע רק ללמידה בלי חיי חברה
לא, אני לא נמצא בדברים אחרים. אני מצליח לשלב הכל. העניין הוא לא לדחות כלום.
אנונימי
תודה על הפרח