49 תשובות
4. עוזבת את המדינה.
די נמאס חלאס
ברוך שפטרנו^
אנונימי
עושה אן דן דינו בין התאבדות ללעזוב המדינה
ביי גם לך^
אנונימי
^להתראןת
מי שאפילו אומר את המילים האלה בצחוק הוא לא ציוני אמיתי , אלא יותר ערבי בוגד
אנונימי
היה שלום פראייר
^אה ואם לקרוא לי "ערבי בוגד" זה מה שעושה לך את זה, לא אמנע ממך את העונג, כיוון שאתה משפיל את עצמך בלבד.
ואני אגב לא צוחקת, לא רואה את עצמי ממשיכה לחיות פה בעתיד, סליחה באמת שהמדינה הידרדרה לכזה שפל שההיסטוריה לא יכלה לדמיין לעצמה שזה מה שיקרה. הרצל היה מתהפך בקברו לו היה רואה מה שקורה כאן.
מה עוד אגיד, תהנה פה בארץ הקודש
תהני לך בשאר העולם האנטישמי, וכשיתחילו הפרעות שם, אפילו אל תחשבי לחזור לי למדינה
אנונימי
^^^אוי לא, מה אעשה עכשיו כשאנונימי רנדומלי בסטיפס החליט עבורי שאינני ציונית אמיתית
^במקום שלא טוב בו לא כזה הזוי לעזוב. מבינה לחלוטין את האנשים הציוניים יותר ממני, אני לא רואה את עצמי חיה במדינת ישראל את רמת החיים שאני רוצה להגיע אליה, בעיקר לא עם הממשלה הזאת. באמת כזה הזוי לעזוב מדינה עם רוב שייבחר בביבי? אדם שהעביר מיליונים לחמאס? אדם שפספס מתקפת ענק במדינה שלו? אדם האחראי על הממשלה שכרגע רק מקשה על חיי אזרחיה?
^^אל תדאג, לא אמהר להזדהות כיהודיה. פחות התחברתי לקונספט. ואעדיף להיות מהגרת במדינה זרה ולחיות טוב מאשר להמשיך לחיות פה בעוני ופחד תמידי.
^הרגת
פחד תמידי?, מה קרה פתאום?, לא טוב לך עם חבריך הערבים?
אנונימי
^סליחה באמת שלא טוב לי כשהמדינה מחליטה להפסיק לעשות את התפקיד היחידי שלה ופשוט להגן על האזרחים שלה, כזו בקשה מוגזמת?
אני מניחה שבאמירה "חברי הערבים" אתה מתכוון לפלסטינים סדיסטים שהחליטו לטבוח באזרחים תמימים, אז אם תהית לעצמך הייתי מוכנה להרוג אותם בעינויים איטיים.
עם ערביי ישראל אני חיה בשלום, תהנה לך עם דעותייך הפרימיטיביות באנונימיות, בארץ הקודש שלך כמובן.
עוזבת את המדינה
^^^^ ווא אה, אם את מאשימה את נתניהו על המחדל אין לך שום הבנה, אפילו אם זה היה לפיד זה היה קורה, וכנראה גם לא הייתי מאשים אותו (למרות שהוא באמת טיפש)
אנונימי
^אני לא מאשימה רק אותו שיהיה ברור. ברור שזה גם פספוס של הצבא, של האנשים שסירבו להקשיב לתצפיתניות וכמובן החמאס, אין פה שאלה בכלל
^^^משום מה את מפרישה בין ערביי ישראל לבין אותם אנשים שעשו את הטבח, טוב נו.. את עדיין צעירה אז אני לא מאשים אותך, אבל כולם אותו דבר, (חוץ מכמה מהעדה הדרוזית שהם סבבה)
אנונימי
^^^זה פספוס של כולם. מבחינתי להעיף את כ ו ל ם הביתה. צריך אנשים חדשים.
כולם אשמים במחדל באותה מידה- עד שלא תהיה ועדת חקירה ממלכתית (שמר נתניהו לא מעוניין בה, ממש מעניין למה באמת, לא מצליחה להבין, הוא הרי לא אשם).
^ זה לא "גם" פספוס של הצבא, זה רק פספוס של הצבא, כמובן שלביבי יש חלק מהאשמה על ידי כך שלא עשה כלום בנוגע לחמאס במשך שנותיו כראש ממשלה, אך לא אוכל להתעלם מעשיותיו הטובות, כמו למשל שהוא הציל את כלכלת ישראל לפני עשור
אנונימי
"לא עשה כלום"? הו, עשה, בטח שעשה! העביר להם מיליונים! "החמאס הוא נכס" הם אמרו!

הוא אכן תרם למדינה בתחום הכלכלי בתחילת דרכו, אך פה נגמרה התרומה שלו.
אחרי יותר מדי שנים כראש ממשלה השחיתות כבר יוצאת מכל החורים. האיש פסיכופת, שיעזוב את המדינה המסכנה הזאת בשקט כבר. אם הוא היה מפסיק לדאוג לתחת של עצמו ולו לרגע אחד- המצב היה שונה לחלוטין כרגע.
^^ מסכים איתך שצריך אנשים חדשים, אבל כאן אנחנו בבעיה, יש לנו חלק שהם ערבים שאנחנו לא מעוניינים שימשלו עלינו, יש לנו שמאלים/ימנים קיצונים שגם אנחנו לא רוצים, יש לנו את לפיד שבקושי יכול לנהל מסעדה, ןיש לנו את ביבי שחוץ מהנואם הכי טוב בעולם, הוא לא עושה ממש משהו משמעותי במדינה, אז כן אני מעדיף ואני אומר את זה בלב כואב, אני מעדיף שהוא ימשיך לכהן מאשר דפוקים שיהרסו יותר את המדינה
אנונימי
להגיד שהוא דואג רק לעצמו זה כבר להיות מהופנט לתקשורת שרודפת אותו, לא סתם נטפלים אליו עם כתבי אישום שהולכים להתפורר עוד רגע, ואני יכול להבין את הקנאה שלהם בו, אך זאת לא הדרך
אנונימי
^^אובייסלי שביבי עדיף על בן גביר או סמוטריץ' שיכולים לחרב את המדינה בכמה שעות (בהגזמה.. אולי גם דקות יספיקו).
לכן אני אומרת שאני לא רואה פתרון, ואם נתניהו ימשיך להיות עיוור לנזקים העצומים שהוא גורם לכל מדינת ישראל, בכל תחום שהוא רק יכול, ולהמשיך לדאוג לאינטרסים האישיים שלו בלבד, המדינה תקרוס לתוך עצמה לאט לאט, והנה- זה כבר קורה, אנחנו כבר במשך יותר מעשור מהפח אל הפחת, כשהוא עומד בראש.
^^אם הכתבי אישום הולכים להתפורר, מדוע הוא משקשק מפחד לאבד את החסינות שלו בתור ראש ממשלה? מדוע הוא ראש הממשלה היחיד בתולדות המדינה שתקוע לנו כמו עצם בגרון כבר כמעט שני עשורים ולא עוזב את התפקיד אחרי קדנציה או שתיים, כמו כל ראש ממשלה אחר?

אבל טוב מדובר בביביסט מצוי, זה בערך כמו לדבר לקיר. לילה טוב אנונימי.
(גם על העבודה ומרץ, שהתאחדו)
בכל מקרה תחשבי שהוא גם לא יכול לעשות מה שהוא רוצה, למרות שזה נשמע ככה לפי התפקיד שלו, הכל זה אישורים חוקים כנסת בלה בלה בלה, אבל בהחלט הם צריכים להתאפס, למרות שרוב (לא כולם) מי שנמצא שם הם סתם ליצנים
אנונימי
מה זה " לא עוזב את התפקיד" ?
להזכיר לך.. העם בחר בו... לא הוא..
אנונימי
^^הרוב המוחלט ליצנים, אכן.
ויש לו את האישורים חוקים כנסת בלה בלה בלה הזה, הוא ארגן לו ממשלה שתסדר את זה יופי יופי.
בכל מקרה וכאן אסכם,
כאן זאת מדינת היהודים, מי שלא טוב לו שילך
מוטב שיבוא מנהיג אמיץ שיקח את המדינה למקום טוב יותר מבחינה כלכלית, ביטחנית, וכל שאר הדברים,
לדעתי לא אמור להיות ימין ושמאל, כולם אמורים להיות ביחד, אך כמובן שזה חלום שבחיים לא יתגשם, אז בהצלחה לכולם.
ולילה טוב
אנונימי
ודרך אגב, שלא תחשבי שאני נגדך (גם את סנופקין)
פשוט יש פה הגזמה במילים שאני לא מוכן להשלים איתם, יש אשמים זה נכון, אבל אי אפשר להפיל את זה רק על בנאדם אחד, יש פה כמה ממשלות שאשמות בזה.
אנונימי
^^^^העם גם בחר בגולדה, שהתפטרה אחרי המחדל ביום כיפור, למרות שהוועדה פטרה אותה מאחריות.
העם גם בחר ברבין, שהתפטר אחרי עבירה שהיא גמדית (!) לעומת המחדלים בראשות גולדה או נתניהו.

*על האשם העומד בראש- לקחת על עצמו אחריות ולשאת בהשלכות*
^^יש המון אשמים, אמת.
כל בורג קטן במערכת שהיה לו קמצוץ של מידע בעניין ובחר להתעלם- אשם.
אבל כשמחדל בסדר גודל שלא נראה במדינה מתרחש, לא היית מצפה שאיש עם התואר "ראש הממשלה", האיש שלכאורה אמור לנהל את המדינה, אמור לדאוג, אמור שיהיה לו אכפת- לא היית מצפה שייקח אחריות?
נכון זה כל הקטע של "דמוקרטיה"...
שהעם בוחר..
ואם העם יבחר שוב בביבי אז מה את רוצה לעשות זה העם בחר
אנונימי
לא, לדעתי הרמטכל אמור לעוף ראשון, אותו מיידעים בכל מה שקשור לביטחון.
את באמת חושבת שאומרים לראש ממשלה (כל ראש ממשלה) על כל פיפס שקורה?
אנונימי
די פשוט מהפכה כבר עכשיו אין לי בעיה עם זה
תפסיק לחשוב כמו ילד קטן
מהפכה תגמור את המדינה, יהיה לך פה מלחמת אזרחים
אנונימי
^^הוכחת את עניין ה "לדבר לקיר".
מה שאמרתי בעצם, זה שביבי, בתור בן אדם עם שכל (פחות יושרה, מוסר, אמינות, וכל התכונות האנושיות המהממות שאולי אולי כדאי שיהיה לראש ממשלה), אמור לקחת אחריות, להגיד "טעיתי, מתנצל, אולי עדיף שמישהו אחר ינהל את המדינה, כי אני לא צלחתי בתפקיד", שזה סבבה לגמרי, הייתי מעריכה את זה מאוד, אבל במקום זה, הוא ימשיך לשטוף את המוח לאנשים (כמוך למשל), להתנהל באופן שלא מבייש את המקיאווליזם (אולי אפילו התעלה עליו, מי יודע) ולהתמודד בבחירות, השד יודע למה. אולי יש לו איזה משפט על הראש.
אוי נו.. תעשי לי טובה...
"כמוך"???
עכשיו העלבת אותי..
בחיים לא הצבעתי לו, ולא אצביע גם
אנונימי
כל הכבוד
ואת באמת חושבת שבאמצע מלחמה זה רעיון טוב שראש ממשלה התפטר? או יותר גרוע ממשלה שתפול?
אנונימי
ברור הכל חרא בכל זאת
^8
מן הסתם אני לא חושבת שמיידעים אותו על כל פיפס שקורה, אבל הוא אמור לנהל את המדינה באופן כזה פשוט שאף אזרח לא אמור להיפגע. מעבר לזה שהוא לא הצליח, הוא עומד בראש האירוע הכי טרגי בתולדות המדינה, על זה אין ויכוח בכלל.
אצטט קטע יפה מוואינט:
"למנהיג דרושה היכולת לראות את התמונה הגדולה, הפרוסה ממנו והלאה אל מעבר לאופק. הוא רואה רק תמונות קטנות, וכולן קשורות לשלומו שלו. וכשהוא שב ומסרב להקשיב להתרעות בכירי מערכת הביטחון על כך שצה"ל, שהוא תמונת הראי של החברה הישראלית, נשחק ונחלש בגלל השסע והמחלוקת שהוא, נתניהו, יצר במו ידיו, וכשהוא משוכנע שההתרעות הן קונספירציה נגדו - הוא אשם."
חוץ ממלחמת העצמאות
^^^^קודם כל בוקר טוב אנחנו מוגדרים במצב "מלחמה" כבר במשך 10 חודשים (משך המלחמה הכי ארוך מאז מלחמת העצמאות, ו "מלחמת ההתשה", שאני מניחה שאני לא צריכה להסביר למה אסור למדינה להיגרר לעוד מלחמת התשה).
אם המצב לא משתפר כבר 10 חודשים, ספויילר: הוא לא ישתפר בקרוב אלא אם כן משהו ישתנה. מה ישתנה? לא יודעת. המון דברים יכולים להשתנות, אבל משהו *חייב* להשתנות, וזה צריך להתחיל איפשהו.
ווי וואי כמה שטויות רושמים שם בווינט
בכל מקרה העובדה שהוא ראש ממשלה תחת אסון לא אומר שהוא צריך להתפטר אלא אם כן *הוא ידע על כך מראש*, מה שלא יודעים, ולכן נצטרך לחכות לחקירה על מה שקרה.
אנונימי
אפשר פליז להסכים על זה שאנחנו לא מסכימים?
או לפחות חלקית לא מסכימים
נהייתי עייף
אנונימי
נו מהה
אם הלכת לישון לפחות תגידי כדי שאני לא אחכה פה סתם :(
אנונימי
אם וועדת חקירה ממלכתית תהיה תלוייה בו, ספויילר- לא נגיע לזה לעולם! כנראה יש לו דברים יותר חשובים מלמידת לקחים לטובת המדינה, אולי הוא יודע שהוא באמת קצת אשם אז התחת שלו כנראה חשוב לו יותר.
מסכימה שחלקית לא מסכימים כי זה התחיל בסדר.
לילה טוב :)
חח לילט
אנונימי
הניסוח כאן בעייתי.
חוק יסוד הכנסת מגדיר שבמידה שאף אחת מאלו עליהן הטיל הנשיא להקים ממשלה לא מצליחה לעשות זאת יתקיימו בחירות חוזרות.
אופציות 2, ו 3 אומרות שמישהי הצליחה להשיג רוב להקמת ממשלה בראשותה.