4 תשובות
אני תמיד ממליצה להשתמש במה שיש בבית, אבל אם יש אפשרות בחירה, אני אעדיף סיר נירוסטה לבישול דגים ברוטב, מרוקאי, טורקי, טריפוליטאי וכדומה
אורה בכר מומחית סטיפס
כל עוד הסיר רחב לא ממש חשוב, אולם, יש עוד כמה נקודות שיכולות להשפיע
1. סיר נירוסטה הוא ללא כל ציפויי לכן צריך יותר שמן או נוזלים ולהשגיח שלא ישרף.
2. סיר נירוסטה קל יותר לניקויי, גם אם נשרף.
3. סיר קרמי - פחות שמן, פחות השגחה. צריך לשמור שלא ישרט.
אם עומדים בכללים הללו קרמי עדיף מבחינה פונקציונלית.

בתאבון
חיים אופק מומחה סטיפס
סיר נירוסטה שטוח כמובן הוא המתאים ביותר.
סיר קרמי מפיץ חום רב גם מהדפנות שלו וזה משנה את המרקם של תבשיל הדגים מה שמשפיע על הטעם.
סיר קרמי מתאים יותר לבישול צלי כי החום מהדפנות יזרז את ריכוך צלי הבשר.
מה שלא מתאים לדג, לכן את הירקות של התבשיל דגים נוסח מרוקאי מבשלים כשלושת רבעי השעה ללא הדגים, ורק לאחר מכן שמים את הדגים..
lior12120@gmail.com מומחה סטיפס
סירי נירוסטה הם סירים מעולים אך יחד עם זאת להכנת חריימה, גונדי וממולאים אני משתמשת
בסירי הארדאנודייז שהם סירים מעולים של ארקוסטיל, יש גם של טפאל שהם גם טובים.