25 תשובות
שאלה טובה
בגדול אם מדובר על חרדים אז גם גברים צריכים להסתובב עם בגדים שחורים חמים כאלה
כי אנחנו יותר יפות
חברה שוביניסטית כפרה.
אנונימית
ואתה חושב שהחרדים לא סובלים?
שניהם הולכים עם בגדים ארוכים עם 3 שכבות כל יום לא משנה מתי.
ולא רק ביהדות, גם באסלאם ובנצרות
גם גברים.
דתיים לא ירוצו בלי חולצה באיזור ציבורי, דתיים חזקים ילכו עם ארוך וחרדים עם חליפות (למקרה שיגיע המשיח, הם צריכים להיראות במיטבם)

הלכות הצנועות הן כלפי שני המינים, על נשים זה יותר ככה בגלל שגוף נשי הוא שונה, הוא יפה ומושך את העין יותר, ולכן שומרים עליו יותר
שוביניזם ואמונות של אנשים אבל זה באמת לא לגמרי הוגן
שואל השאלה:
נכון שגברים גם צריכים.
אבל התכוונתי שנשים צריכות ממש להסתיר את עצמן.
כאילו ליטרלי להסתיר הכל כולל שיער כדי שגבר שהוא לא בעלה "לא יתאהב בה בטעות" זה מטומטם גברים (חרדיים) שמיםכולה מכנס ,את הדבר המוזר הזה עם החוטים, חולצה מכופתרת,גקט,וכובע.
ונשים?-גרביון ואסור להן לשים מכנסיים הן חייבות חצאית , חולצות מוזרות/שמלה,גקט שיסתיר את כולך, ומטפחת.
אז בואו נשים סובלות יותר מהצניות המוזרה הזאת
אנונימי
אצל המוסלמים זה בכלל הזוי אסור להן להראות את הצוואר שלך את השיער את האוזניים ממש הזיה ואסור לראות את הגוף שלהן בכלל אסור להן בגדים צמודים אני באמת לא מבינה מה זה
כי יש לנו דברים ש90% מהגברים במדינה רוצים ו50% היו מסתכלים ומטרידים עם היינו מתלבשות חשוף.
יש גם בגדים מאוד יפים ומחמיאים שהם צנועים לחלוטין.
אני מסכימה בעניין השיער, אין לי מושג איך שיער יכול להיות לא צנוע, השאר..
מספיק חולצה לא צמודה מדי (זה כן בסדר חולצה מחמיאה, פשוט שלא תהיה צמודה) וחצאית ג'ינס או שמלות עדינות שמגיע עד קצת אחרי הברכיים.
גרביונים בעיניי הם מהממים ואין סיבה לא לשים, אבל זו בחירה וזה תלוי כמה את חזקה.
ושוב, גוף של אישה הרבה יותר מושך
שואל השאלה:
אף אחד לא אמר להתלבש חשוף.
אבל אני לא מכיר אישה אחת שרוצה להסתיר את כל הגוף
אנונימי
לפי היהדות סבל לא בהכרח רע, לפעמים הכרחי או חיובי; גם גברים צריכים לשמור על צניעות. בנוסף, לפי היהדות עלינו לקבל את רצון אלוהים עם ענוה ואמונה, ללא ניסיון להצדיק את אלוהים.
זה בגלל שהנשים יותר שוות מהגברים והם רוצות לשמור מהערך שלהן ולכן הן מתלבשות צנוע.
כדי שלא יראו שום איבר
גם גברים צריכים.
ונשים כי ככה השם ציווה
אנונימית
גברים ונשים חייבים באותם גדרי צניעות
מה?
גם גברים חייבים בצניעות..

שאלה, אם יש לך משהו יקר ערך וחשוב - האם תצניעי אותו ותשמרי עליו או שתראי אותו לכל העולם ואשתו?
אנונימית
גם גברים וגם נשים חייבים בצניעות.
מטבע הדברים יש נושאים שיותר קשים לגברים, כמו למשל ''לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם '', ויש נושאים שיותר קשים לנשים, כמו צניעות.
לשמור על העיניים יותר קשה
מניח שלא יצא לך לנסות
אנונימי
להתלבש זה לסבול?
תאמינו לי הלוואי שבנות היו מתלבשות כמו בנים זה היה מספיק.
למה רק גברים צרכים לשמור עיניים? לא להוציא זרע לבטלה? ויש להם כל רגע חובה להיזהר בביטול תורה?
^לא רק גברים צריכים לשמור עיניים.. הנשים גם צריכות. אומנם לא באותה מידה, אבל צריכות.

ולשאלה- כי ככה ה' ציווה.
אנונימית
*לא הוסמכי לפסיקה, לכן אין ךקחת הדברים להלכה למעשה*

עיקר הסיבה שנשים הולכות בצניעות, הוא משום שמירת עיניים של גברים. לגברים נאסר שמירת עיניים מלבד הרהור עבירה. אך גם לאישה יש איסור דאורייתא להרהר בדבר עבירה, ואם גבר הולך באופן לא צנוע היא מכשיל אותה באיסור דאורייתא באותה מידה שאם היא הייתה הולכת לא צנוע היא הייתה מכשילה אותו, רק דאצתו נתווסף איסור של שמירת עיניים אפילו אם הוא לא מתגרה כלל (ומחלוקת אם זה נכון גם לגבי אישה צנועה, שאסור לראותה אפילו אינו מסתכל ממש, או דווקא באישה שאינה לבןשה כהלכה אסור לראות כלל. ולמעשה לשני השיטות אין שום היתר לצאת מהבית לגבר אפילו לא בבני ברק, אלא דסומכין על שיטת רבנו יונה שהתיר אפילו ראיה באישה שאינה צנועה אם אינו מתגרה ואינו מסתכל ממש, אף שלא נפסק להלכה, בעל כרחנו. ואני לא יודע אם זה בגדר 'גזירה שאין הציבור יכול לקיימה' שבטלה לגמרי ולמעשה כן ההלכה כרבנו יונה, או שמ"מ צריך להתשדל להחמיר כאחץ משני השיטות לעיל שהובאו בחיי אדם ובמשנ"ב, ואני אומר מסברא בעלמא חסרת כל ביסוס שזה בדין גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה).

בכל מקרה, יש פוסקים שאומרים שמשום שדין 'אין גירוי באישה' אינו שייך כיום, שכיום נשים כן מתגרות (מה שלא היה כן בעבר), כל הלכות צניעות באישה חלים גם על גברים מלבד מדרך המוסר, גם כחיוב הלכתי ממש. (ואם לומר את האמת, לא ראיתי שום פוסק שדחה טענה זו). אלא שלנשים יש לשים חצאית ולגבר מכנס (ולגבי חצאית, מחלוקת אם הוא מדין מנהג או מדין לא תלבש, ונראה שלרוב הפוסקים הוא מדין מנהג גרידא. ואם יווצר מנהג אחר, ראיתי שמשמע מהרב עובדיה שיהיה מטתר כל עוד אינם צמודים. ומה שכתב הרב עובדיה שרוב הנשים הולכות עם שמלה ולא עם מכנס, היינו איסור בגד אדום, זה כבר אינו כיוון שהיום האוב הולכות עם מכנס. אבל עדיין מחמת מנהג וחילול ה' שרואים אישה דתייה עם מכנס וחושבים שהוא איסור מצד עצמו ולא מצד מראית עין ומנהג, אסור להם מכנס, ואם בעתי יווצר מציאות שמקובל שנשים דתיות הולכות עם מכנס, נראה שיהיה מותר).


ולכבי שיער, יש לזה כמה דינים בשיער, מלבד דין ערווה, יש דין כיסוי הראש לאישה אפילו בלא קשר לצניעות. ויש פוסקים (בשונה מהמשנ"ב) שפסקו שאכן כיום כיסוי הראש אינו מדין צניעות שאין עוד גירוי משיער כיום, אבל איסור פריעת הראש דאורייתא נשאר, ובנשים נשואות גם גזרו חז"ל לכסות השיער ולא רק שלא לפרוע אותו מדין 'דת יהודית', היינו שכך נשתרש המנהג להחמיר בזמנם אף שלא היה חובה וקבעו הדבר לגזירה ואיסור דרבנן.
מֵלִיאוֹדַס, אתה באמת חושב שלפי היהדות סבל זה לא בהכרח רע?